Jezu jak ja wam zazdroszcze tej wizyty na wystawie.........cuda widziałyscie....nabieram ochoty na wyjazd w przyszłym roku....Mandzen zbiera chetnych.......to ja bym była bardzo ale to bardzo chetna.........
Dawajcie jeszcze foty, poproszę....
A za studnia rabatka która rzadko pokazuje, ale odkad trafily tam male kulki bukszpanowe bardziej mi sie podoba
tak wyglada z okna mojego pokoju
posrodku - Anabelka
Aniu wyglądałaś cudnie, koszulką powaliłaś, spotkania bardzo pozytywnie zazdroszczę. Tyle pozytywnej energii ile tam było mogłoby polepszyć cały ten świat. Myślę Aniu że to chodziło o inna Magdę nie o mnie ...ale następnym razem na wyjazd piszę się "oboma" rękami . We folii widzę mnóstwo smakołyków. Czyściutko piękniutko , chce się przycupnąć na kawkę .
Twój ogród jest bardzo kolorowy, istna feria barw i zapachów. Pięknie jest...
Pozdrawiam
tak wygląda moj trawnik po wczorajszej odnowi czyli zkoszony wygrabiony dosypana ziemia i posypane nasiona oczywiscie podlany. i czekam na efekty bo juz mi ręce opadają
No właśnie też tak myślę czy mi tej lawendy nie zagłuszy choć bardzo mi się podoba..jakoś żurawka na przemian z lawendą nie przemawia do mnie..
a może po jednej stronie dać lawendę, a po drugiej przywrotnik
coś w tym stylu i już bez traw
A oto jak komponujemy sie z sasiadami za plotem
na cale szczescie nie mamy chwastowiska za plotem, a wrecz przeciwnie za chwile zakwitna biale piwonie i niebieskie ostrozki
a tu widac, ze plot nie jest zupelnie potrzebny... choc jeszcze malo kolorow, ale czekamy na kwitnienie liliowcow
Marku, masz pięknie fioletowo
mogę dorzucić Ci irysa "atramentowego" którego uwielbiam
-dosłownie wysłać gdy przypadnie Ci do gustu
(zdjęcie wrzucę wieczorkiem )
Nie chciałbym znów takich tuji jak pod płotem od sąsiada . Bo wydaje mi się że za dużą całość by to tworzyło. Ale ja się nie znam aż tak. Podobają mi się zestawienia z hortensjami czy rododenronami. W ogrodzie mam posadzone dwa rododendrony ( nova zembla rubinowoczerwony i rododendron SCHNEEBUKETT ) jest też azalia -miałabyć biała a jest jasnopomarańczowa. Mogłabym wykorzystać przesadzając je pod płot na tle zienonych iglaków .
Poszukałam na forum kilka pięknych aranżacji-zestawień. . Czy nie za mały mam ogród na takie podobne zestawienie roślin?
Pozwoliłam sobie dodać zdjęcia z Ogrodowiska( nie wiem czy tak można) jeśli nie to przepraszam za wykorzystanie zdjęć.
Mój płot od drogi to ściana wschodnia. Rododendrony lubią niezbyt słoneczne stanowiska. Więc chyba za bardzo wystawione byłyby do słonca - bo w stronę południową.
Matylda ja tez bym przesadziła te Gibraltary a tam dosadziła rh Nona Zemble miałabys ładna plamę a dal Gibraltarów stwórz nową rabatę bo z tym berberysem to moze nie być za fajny duet
Ta Twoja propozycja przynajmnie dla mnie jest ładniejsza i bukszpan dobrze "siedzi" i jest porządek
Tylko przewrotnik przynajmniej u mnie to bardzo ekspansywną jest rosliną i czy nie zagłuszy lawendy?
Może zamiast przewrotnika żurawkę w kolorze różowo-bordowym ?