Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Od ogrodu do łąki i stawu 11:48, 27 maj 2014

Do góry

Chelsea Flower Show 2014 11:45, 27 maj 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Ten podobał mi się chyba zdecydowanie najbardziej .. Był tajemniczy , cichy , szemrzący....achhhh.. No mnie urzekł najbardziej

A tą ścianę to nawet " pomacałam " bo byłam bardzo ciekawa jak to jest zrobione...ale nic noe udało mi się dojrzeć..w każdym razie było solidne..w ręce mi kawałek zielonej ściany nie został

Togenkyo – A Paradise on Earth
Best Artisan Garden
Gold medal

Jezu jak ja wam zazdroszcze tej wizyty na wystawie.........cuda widziałyscie....nabieram ochoty na wyjazd w przyszłym roku....Mandzen zbiera chetnych.......to ja bym była bardzo ale to bardzo chetna.........
Dawajcie jeszcze foty, poproszę....
Od ogrodu do łąki i stawu 11:33, 27 maj 2014

Do góry
A za studnia rabatka która rzadko pokazuje, ale odkad trafily tam male kulki bukszpanowe bardziej mi sie podoba

tak wyglada z okna mojego pokoju

posrodku - Anabelka
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:32, 27 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Aniu Monte - tym razem nie będę pocieszać... powiem krótko.. żałuj.... bo spotkanie było pod hasłem Wielki Banana na Ryjoku... i Gierczuś niech też żałuje... CFH niech sie schowa przy tej imprezie Ciekawe jakie hasło ma Gierczuś po swojemu na odwrotność banana?

I mam foto w cudownym oknie

Edit, bo zapomniałam o bezku napisać..
Palbina nie posiadam. Miss Kim mam i ma wielkość już ponad 1,5 metra.. i w tym roku odmówił współpracy i raczy nie zakwitnąć jak trzeba... a ten mój co kupiłam to Lilak Anna Amhoff

I jeszcze raz edit... Miss Kim może jeszcze zakwitnie, bo w zeszłym roku kwitł na przełomie maja i czerwca.. foto z zeszłego roku

Aniu wyglądałaś cudnie, koszulką powaliłaś, spotkania bardzo pozytywnie zazdroszczę. Tyle pozytywnej energii ile tam było mogłoby polepszyć cały ten świat. Myślę Aniu że to chodziło o inna Magdę nie o mnie ...ale następnym razem na wyjazd piszę się "oboma" rękami . We folii widzę mnóstwo smakołyków. Czyściutko piękniutko , chce się przycupnąć na kawkę .
Twój ogród jest bardzo kolorowy, istna feria barw i zapachów. Pięknie jest...
Pozdrawiam
Od ogrodu do łąki i stawu 11:18, 27 maj 2014

Do góry
Tutaj brakuje koloru po tulipankach, ale zurawki próbuja nadrabiac efekt..
a wokól studni irysy pokladly sie..

Kłopoty - problemy z trawnikiem 11:15, 27 maj 2014

Do góry
tak wygląda moj trawnik po wczorajszej odnowi czyli zkoszony wygrabiony dosypana ziemia i posypane nasiona oczywiscie podlany. i czekam na efekty bo juz mi ręce opadają
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:10, 27 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
I taką róże mam międzyinnymi w donicy

Różyczka urocza, ale dlaczego nikt nie zauważył jakie Ana surfinki ma. Pierwszy raz takie widze. Super graja z kosmosami
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:09, 27 maj 2014

Do góry
Pięęęękny ogród Zakątek z czosnkami - boski
Wszystkiego naj dzisiaj!!!!!!!!!! Moc uścisków i bukiet ulubionych kwiatków przesyłam
Rabata pod ścianą...od nowa 11:03, 27 maj 2014

Do góry
No właśnie też tak myślę czy mi tej lawendy nie zagłuszy choć bardzo mi się podoba..jakoś żurawka na przemian z lawendą nie przemawia do mnie..
a może po jednej stronie dać lawendę, a po drugiej przywrotnik
coś w tym stylu i już bez traw

Od ogrodu do łąki i stawu 11:00, 27 maj 2014

Do góry
A takie kolorki na tarasie surfinie poczatkowo prawie czarne sa, wiec nawet wkomponowalismy sie w tegoroczne trendy..

Pszczelarnia 10:56, 27 maj 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A teraz pokażę coś nieoczekiwanego dla mnie samej.
Było bardzo gorąco. 10.00 przed południem, właśnie wyroiły się komuś pszczoły i przyleciały do nas. Jakby ekipa "Mai w ogrodzie" przywiozła nam rój w prezencie .

A potem wyruszyliśmy na spotkanie z przygodą.

Miło z Mai strony a Tobie pasieka się wzmocni o te pszczółki wieczornik bardzo ładnie wygląda
Od ogrodu do łąki i stawu 10:54, 27 maj 2014

Do góry
A oto jak komponujemy sie z sasiadami za plotem

na cale szczescie nie mamy chwastowiska za plotem, a wrecz przeciwnie za chwile zakwitna biale piwonie i niebieskie ostrozki

a tu widac, ze plot nie jest zupelnie potrzebny... choc jeszcze malo kolorow, ale czekamy na kwitnienie liliowcow
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:53, 27 maj 2014

Do góry
O 5.00 rano popadało dość ładnie teraz jest spokój chociaż niebo zaciągnięte chmurami
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:49, 27 maj 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Ogród średniowieczny i nie tylko 10:45, 27 maj 2014

Do góry
Marku, masz pięknie fioletowo
mogę dorzucić Ci irysa "atramentowego" którego uwielbiam
-dosłownie wysłać gdy przypadnie Ci do gustu
(zdjęcie wrzucę wieczorkiem )

A z różami szalejesz tak jak było w planach
Od ogrodu do łąki i stawu 10:44, 27 maj 2014

Do góry
Piwonie "uchwycone" w ostatniej chwili

Bukszpany pod płotem 10:34, 27 maj 2014

Do góry
Nie chciałbym znów takich tuji jak pod płotem od sąsiada . Bo wydaje mi się że za dużą całość by to tworzyło. Ale ja się nie znam aż tak. Podobają mi się zestawienia z hortensjami czy rododenronami. W ogrodzie mam posadzone dwa rododendrony ( nova zembla rubinowoczerwony i rododendron SCHNEEBUKETT ) jest też azalia -miałabyć biała a jest jasnopomarańczowa. Mogłabym wykorzystać przesadzając je pod płot na tle zienonych iglaków .

Poszukałam na forum kilka pięknych aranżacji-zestawień. . Czy nie za mały mam ogród na takie podobne zestawienie roślin?
Pozwoliłam sobie dodać zdjęcia z Ogrodowiska( nie wiem czy tak można) jeśli nie to przepraszam za wykorzystanie zdjęć.

Mój płot od drogi to ściana wschodnia. Rododendrony lubią niezbyt słoneczne stanowiska. Więc chyba za bardzo wystawione byłyby do słonca - bo w stronę południową.
Ogród do kwadratu 10:34, 27 maj 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

Piękna wielokolorowa zieleń. Prostota wytworna. Nietuzinkowo.
Leśne Wzgórze 10:28, 27 maj 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Spójrzcie na to zdjęcie

troszkę ten pomarańcz Gibraltara (3szt niestety już przekwitnięte) gryzie mi się z "czerwienią" a raczej różem Novej Zembli
na prawo od Gibraltara są posadzone hortensje..... i tak sobie myślę czy może na miejsce Gibraltara wsadzić jakieś RH (o białych kwiatach) a Gibraltar może wyglądałby lepiej tutaj za berberysami

nie będzie to zbyt duży kontrast między berberysem a pomarańczowymi kwiatami azalii?

Matylda ja tez bym przesadziła te Gibraltary a tam dosadziła rh Nona Zemble miałabys ładna plamę a dal Gibraltarów stwórz nową rabatę bo z tym berberysem to moze nie być za fajny duet
Rabata pod ścianą...od nowa 10:23, 27 maj 2014

Do góry
reni napisał(a)
Asiu dzięki serdeczne....
Wiesz ta propozycja Anity z różami powaliła mnie super jest...
Róża jest różowa, a ketmia biała..tu fotki z tamtego roku

Po przemyśleniach z obwódki bukszpanowej zrezygnuję

Wymyśliłam coś takiego
Róże na pniu za nimi bukszpan dalej róże,ketmia i róże...za różami trawy,a na brzegu lawenda z przywrotnikiem na zmianę

Ta Twoja propozycja przynajmnie dla mnie jest ładniejsza i bukszpan dobrze "siedzi" i jest porządek
Tylko przewrotnik przynajmniej u mnie to bardzo ekspansywną jest rosliną i czy nie zagłuszy lawendy?
Może zamiast przewrotnika żurawkę w kolorze różowo-bordowym ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies