Mam już zdjęcia podczas ładowania klona do samochodu.
Hania zrobiła i przysłała
Klon jak klon wyszłaś jak dwudziestka
A widzisz Danusiu dzisiejsze 20-ki ?
Gdzie naciągnęłam niech ci będzie 40-i bo to właściwie jak zadbana nie wygląda gorzej od zadbanej inaczej 20-ki ))))))))))))))
Klon jest ładny nie mówię,że nie widzę,ale uważam,że Anka zrobiła dobre zdjęcia
Między płyty można posadzić floksy szydlaste, macierzanki, jeśli to słoneczne stanowisko. Jeśli półcieniste to karmnik ościsty albo tojeść rozesłaną Aurea.
Zraszacz do podlewania trawnika może być w korze czy w kamieniach, ale przed nim nie powinny rosnąć żadne rośliny.
a jak z estetyką takiego rozwiązania. Widziałem zraszacze schowane w trawie i jeśli ktoś nie wie gdzie są, to trzeba ich szukać. . W korze na pewno nie będą też rzucały się w oczy. A jak w kamieniach, szczególnie tych jasnych?
Ale czy one muszą być w kamieniach? Mnie by się nie podobało w jasnych kamykach takie czarne kółka
Dlatego właśnie robinia jest na mojej liście drzew niepolecanych.
Wszystko rośnie a ona goła z kolei jesienią pierwszy mróz "warzy" jej liście, a wszystko inne piękne.
Poza tym jest bardzo uciążliwym drzewem (rani ręce podczas cięcia), często wymarza np. połowa korony.
Zraszacz do podlewania trawnika może być w korze czy w kamieniach, ale przed nim nie powinny rosnąć żadne rośliny.
a jak z estetyką takiego rozwiązania. Widziałem zraszacze schowane w trawie i jeśli ktoś nie wie gdzie są, to trzeba ich szukać. . W korze na pewno nie będą też rzucały się w oczy. A jak w kamieniach, szczególnie tych jasnych?
Witaj Damianie, skoro planujesz jakieś prace budowlane to z trawnikiem nic nie rób. Gdy zakończysz prace, dopiero opryskasz go Bofixem na chwasty i będzie wyglądał lepiej
Witajcie.
szybkie pytanko do znawców tematu.
Co się dzieje z moją różą i jak jej pomóc?
czy te wżery w liściach mają coś wspólnego z żółtymi schnącymi pędami?
Dziury spowodował szkodnik, a to więdnięcie i zasychanie to objawy zamierania róży.
Wzrost jest zahamowany, najmłodsze pędy wyginają się ku dołowi, liście stają się chlorotyczne (odbarwione).
Potem brunatniejące pędy zamierają. Dzieje się to pod koniec zimy i na początku wiosny.
Róża mogła być zakażona. Głównie chorują róże szklarniowe.
Nie ma na to lekarstwa, róże usuwa się.
Tak po prostu wyrzucić Sama ją wychodowałam z patyka
Witajcie.
szybkie pytanko do znawców tematu.
Co się dzieje z moją różą i jak jej pomóc?
czy te wżery w liściach mają coś wspólnego z żółtymi schnącymi pędami?
Dziury spowodował szkodnik, a to więdnięcie i zasychanie to objawy zamierania róży.
Wzrost jest zahamowany, najmłodsze pędy wyginają się ku dołowi, liście stają się chlorotyczne (odbarwione).
Potem brunatniejące pędy zamierają. Dzieje się to pod koniec zimy i na początku wiosny.
Róża mogła być zakażona. Głównie chorują róże szklarniowe.
Danusiu, masz może więcej zdjęć tego klombu? planuję takie nasadzenia u siebie po 15 maja i chciałbym mniej więcej określić odległości pomiędzy bukiem i świerkami. Ile tam jest rozplenic?
To buk kolumnowy, nie rośnie szerzej niż 2 m. Między bukiem a świerkami jest około 2.5 - 3 metry.
Danusiu próchnicy odkwaszonej używasz do sadzenia wszystkich roślin (nie kwaśnolubnych)?
Jak często podlewasz rośliny florowitem?
Do kwaśnolubnych jest próchnica kwaśna Florovitem raz w m-cu, ale nie częściej niż co 2 tygodnie, żeby nie przenawozić i zawsze mniej leję niż w przepisie.