Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:03, 12 gru 2013

Do góry
Byłam, widziałam Wianek Łukaszu równie odważny w kolorystyce, a ilość ozdób niewiarygodnie ogromna Aż poleciałam policzyć swoje.

Choinka dostarczona, korki w centrum Warszawy także, no i najważniejsze - chwila z synem i krótkie rozmowy

"Gęba" mi się śmieje z tego powodu, dobre i to, bo czasu na dłuższe spotkanie nie mogę się doprosić u "większego" syna.
Ogród Eli 10:43, 12 gru 2013

Do góry
wianek to raczej kupię niż zrobię ale też nie wiem czy to ma sens bo drzwi mam stare i z szybkami ale pierniczki muszą być bo by dzieciaki mi głowę urwały ale na Twój Aniu czekam, kiedyś trzeba zacząć.. próba nie szczelba
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:25, 12 gru 2013

Do góry
Chwilunia nieuwagii tyle do nadrobienia, ale jak pięknego nadrabiania, wianki są cudowne. Kolorystyka bardzo odważna ale jakże idealnie psaowałaby do przedświątecznej uroczystości u mnie w domu
Choineczka i czerwony wianek, równie piękne.
Niesamowite... jeden dzień śnieg, na drugi dzień go nie ma a ogród bez zmian i gdyby nie kwiaostany hortensji oznak zimy nie widać nigdzie
Czytam o sposobach zawieszania wianków... mam swój dla drzwi drewnianych gdyby ktoś był zainteresowany
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:23, 12 gru 2013

Do góry
Dziękuje Aga

Przedstawiam swój sposób na wieszanie wianków na drzwiach, niestety dotyczy tylko drewnianych

Wisi sobie wianek... troszeczke za wysoko powiesiłem do poprawki..

Trzyma się na bardzo ciekawym patencie

Nawiercona dziura w drzwiach, a w niej ... wsuwka do włosów
Dziurke zrobił mój tata, ale siostra montując niedawno drzwi poprosiła stolarza o wykanianie takiego otworu.

Niezawodny, niewidoczny i bardzo mocny sposób zawieszania wianków, nawet tych bardzo ciężkich, sprawdza się już kilka lat. Oczywiście podstawa do drzwi drewniane
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:49, 12 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Teraz zajrzałam w Twoje tegoroczne wianki, są niesamowite i jaki gruby ten wianek, sama wyplotłaś? Czy podkład kupiony?

Danusiu - ten wianek duży kupiłam gotowy.
Jest bardzo ciężki i w tym roku strasznie mi się spodobały tuje jako materiał na wianki.
Zobaczymy jednak jak długo zachowa dobrą formę.
Pozdrawiam
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:47, 12 gru 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ten wianek bardzo mi się spodobał z powodu koloru bombek Śliczności

Danusiu kochana
Dziękuję za odwiedziny i mocno wycałowuję Cię!
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:39, 12 gru 2013

Do góry
Teraz zajrzałam w Twoje tegoroczne wianki, są niesamowite i jaki gruby ten wianek, sama wyplotłaś? Czy podkład kupiony?
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 09:37, 12 gru 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

Ten wianek bardzo mi się spodobał z powodu koloru bombek Śliczności
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:24, 12 gru 2013

Do góry
Dziękuję za "zachwyty i rozdziawioną paszczę " i cieszę się. Co tu będę gadać Dzisiaj na tym lustrze zrobię sesję nowym wiankom noworocznym Srebrna rama i niebieskie bombki, chyba będzie ładnie? A potem oddam wianek Hani, a swój powieszę gdzieś w bluszczach Poczeka do Nowego Roku.

Dziś mam misję dostarczenia choinki do biura Ronina Będziemy świętować kawką przedświąteczną No w końcu matce też się chwila z synem należy w grudniu
Mój mały skrawek ziemi 08:34, 12 gru 2013

Do góry
Widzę ,że każdy swoje dzieła świąteczne pokazuję , to i ja pokażę domek z piernika ,a teraz musze zrobić wianek śliczny.
Limonkowy gaj 23:39, 11 gru 2013

Do góry
Materiały na wianek częściowo zakupione, kilku rzeczy jeszcze brakuje (pistoletu do klejenia).
Będzie absolutny i nieplanowany debiut wiankowy pod wpływem forum
A co do przymocowania wianka to się coś wymyśli, najwyżej powieszę coś z drugiej strony drzwi.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:14, 11 gru 2013

Do góry
hmm wianki bombowe, kolory niezwykłe - afirmacja zimy
może i ja się kiedyś zdecyduję na zrobienie wianka...
ale jak przymocować taki wianek kiedy nie bardzo jest gdzie powiesić?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:47, 11 gru 2013

Do góry
asc napisał(a)
Aganożycoręka....
Agaszufloręka.....

Kobieta do wszystkiego...
A ja i tak ciągle w głowę zachodzę jak u Ciebie nie zamarza oko.. u mnie pompa dalej chodzi, bo nie zdążyliśmy wyjąć, a oko zamrożone..

Tak różnie mnie nazywają, najczęściej Agatka od kwiatka......ale wszystko wolę, ściany malować,

wkręty przykręcać, deskę uciąć, nawet tynki kłaść i przysłowiowego gwoździa wbić,

ale zrobić swój własny wianek to jest dla mnie wyzwanie....................cały czas podglądam i sobie kupiłam sama co nieco

i sbróbuję, bo wstyd przed chłopakami...... Sebek zrobił,................... Luki zrobił i same wianki wokoło

ha, ha, ha, sama w to nie wierzę, ale będą jajca ja, wianek i moja kotka Alaska, co ona zrobi jak zobaczy te świecidełka ona uwielbia biżuterię

tylko, żeby jeszcze ta lutownica działała

Piaskownia na zakręcie 21:09, 11 gru 2013

Do góry
Ale wianków, z pomocą dziewczynek to prawdziwe szaleństwo wiankowe

Ewunia, dziękuję za instruktaż, ale dalej nie wiem jaki to jest drut co się wygina w koło, po prostu takowego nie mam, ale jak podpowiesz , gdzie takowy szybko zdobyć, byłoby cudownie, a jak nie to się nie przejmuj, gdzieś na strychu mam podkład wiklinowy, muszę poszukać, a jeden kupiłam na allegro, jeden chociaż jednusi wianek chciałabym samodzielnie zrobić

Ozdoby to raczej w weekend będę zbierać, to co mam w ogrodzie,

mam już pistolet i klej termo topliwy, dzisiaj kurier przywiózł, razem z gąbkami do koszyków, drucik florystyczny, wstążkę, więc coś już mam, a jak mi pójdzie to zobaczymy w sobotę,

śnieg w spray-u powinnam mieć, jak nie wyrzuciłam, kulki styropianowe widziałam w markecie, ale farbę czerwoną to musiałabym jeszcze kupić, bo nie mam nic czerwonego, coś znajdę

buziaki i dzięki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:05, 11 gru 2013

Do góry
Piękne wianki i wiankowanie. Wianek szyszkowy to jest coś, co mam ochotę zrobić od dawna, bo dorobiłam się już własnych sosnowych szyszek.
Ogród Magdalenka 18:58, 11 gru 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Aniu , Ewo witajcie

postaram się dokończyć dekoracje i pokazać ... sama jestem ciekawa efektu końcowego ... gapa ze mnie straszna i zostawiłam jeden wianek u Marzenki ... z emocji wczoraj nie mogłam zasnąć ...

buziaki przesyłam

Madziu. M wyjeżdża jutro i wraca w piątek wieczorem, ja teź wyjeżdżam... Może sie jakoś zgadamy w sobote? Chyba bedę w rynku w sobotę wieczorem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:49, 11 gru 2013

Do góry
Piekne bąbelkowe kolory na wiankach. Natchnęłaś mnie... Mój wianek na drzwiach przemaluję na biało-szaro podkład aby był jasniejszy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:09, 11 gru 2013

Do góry
Wianek z siana na tej komodzie pod lustrem to czysta poezja Cała ta kompozycja cudowna
Miało być inaczej 18:08, 11 gru 2013

Do góry
Viola napisał(a)
Agnieszko, choinka, wianek i bombki przeurocze - jak ładnie i starannie wykonane. A czym przyklejasz serwetki na bombki? Słyszałam, że można białkiem kurzym.

Violu, ja wszystko kleję zwykłym klejem do drewna typu wikol, to najtańszy sposób. Ja dopiero się uczę więc nie kupuję profesjonalnych produktów, bo trochę więcej kosztują. Farbę na podkład też mam zwykłą Śnieżkę akrylową i lakier akrylowy bezbarwny, też z marketu budowlanego. Jedno co mogę poradzić jeżeli nigdy tego nie próbowałaś, to lepiej jest na początku używać papieru ryżowego, a nie serwetek. Papier ryżowy jest mocniejszy, a serwetki bardzo delikatne i potrafią się rozrywać, a to może zniechęcić
Mój nowy stary ogród 18:00, 11 gru 2013

Do góry
Aga kilka razy przybierałam sie do kupna gotowego wianka i nawet nie dalej jak wczoraj szłam z takim jednym do kasy. Jednak w porę się opamiętałam Już mam zamówienie od mamy na wianek "blokowy" Mama jak sroka lubi świecidełka, będzie więc błyszczał

Wilcza Góra dziękuję za odwiedziny, taki wiankowy czas na ogrodowisku, niektórzy hurtowo plotą Ja na początek nieśmiało i skromnie detalicznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies