Karolina róża dla Ciebie, z niej robię nalewkę, niestety, pierwsze płatki opadły Aniu, jutro będzie piękny dzień Dla Ciebie pierwsza w tym roku
szkarłatkę pewnie znasz
i delikatny, cytrynowy orlik
już kwitną ?a mojej co pisałam, że dostała chlorozy liści po wczorajszej pokrzywie jakby te listki bardziej zielone się dzisiaj zrobiły czyżby gnojówka tak szybko działała? dobrze, że robiłaś to w cieniu ja dzisiaj kilka fotek tylko zrobiłam i siedziałam w domu za gorąco może to cz. Schuberta?
Byłam twarda i nie kupiłam żadnej roslinki w Casto jedynie wzięłam podpórki pod moje winogronka, póki pergoli nie kupimy!
No a na dobranoc dowód mojej kwitnącej petunii
Bardzo lubię firletkę wysiewa się idealnie nawet w trawie rośnie to tu to tam.Dyptam miałam ale kiedyś się nim poparzyłam i oddałam.A tobie nic takiego się nie przytrafiło?Jagódko jaki to rodek ten niski rozlożysty,też mam ale nie wiem czy to Helsinki University ?
Aniu - monteverde w południe w cieniu przesadzałam do większych doniczek hortensje, trzymane zimą w chłodnym miejscu Mirella dla Ciebie jeszcze czosnki Ostrowskiego
a ten ma mieć duży kwiatostan, nie pamiętam nazwy Mariusz pewnie jutro zakwitnie
No to fajnie, choć przy tym upale już pewnie będzie po efekcie tawuł z liliowcami, ale trudno... najważniejsza jest dobra zabawa
Pamięć mam dobra do nazw, zwłaszcza jak siedzę w ogrodowym temacie od lat...
Mam nadzieje że 14 wypali i się zobaczymy
Nie krój się za orliki szkoda ciała a ja Ci ich mogę kilka odkopać
Uważaj na opryski, mnie twarz spuchła od 3 dniowego maratonu chemią... Ale róże mi zaczęły mocno mszyce niszczyć a klony i buksiki brać grzyby więc trza było opryski zrobić...
A teraz chup nad wodę w ten upał Żółte Kosaćce w końcu zakwitły, czekam na szafirowe
Kwitną moje krzewuszki ta to niska odmiana o buraczkowych listkach i takich kwiatach
Ta już normalna odmiana zielone listki i czerwone kwiaty dopiero zaczyna kwitnienie, pączków ma pełno
i trzecia o listkach zielonych z bialym obrzeżeniem i kwiatkach delikatnie różowych prawie białych jak mnie tu nie było były źle cięte więc po kwitnieniu muszę z nimi coś zrobić
mak znowu kwitnie
Piwonia ITOH 'Bartzella' moja pięknotka kwiat ma bardzo dużyzdjęcie rano i wieczorem
Jako „dowód”, że nie ma rzeczy niemożliwych i trudnych jak złapiesz bakcyla ogrodowego.
Zdjęcia….
Kiedy kupowałam kamienie, pan poinformował mnie aby umyć.
Potraktowałam to zbyt dosłownie i około 300 kg umyłam w sitku…
Wariactwo, pół nosiłam do łazienki, do sitka i do ogródka (hi hi)
Teraz jak upaćkam podczas sadzenia… wąż ogrodowy i czyściutkie, że aż miło.
Mam co prawda zakupioną rezerwę, jakbym „pogubiła” podczas przesadzania.