Reni, jak zwykle zaglądzasz z miłym słowem, dziękuję
Justi, dziękuję ! pooglądalam, będę ciachać dalej !
Ewo, róż i fiolet to niezawodne połączenie ! ale ja dodałam w tym roku żółty i fiolet (co się ze mną dzieje ?

)
Juzia, aniele mój ! do czadu mu daleko (nie wiesz co czuło moje skołatane serce jak wróciłam od Myszorka....ona ma tak pięknie!) ale dziękuję za ciepłe słowa
AlKa, nooo stipa jest
the best ! polecam

zobacz jak się prezentuje u Myszorka

bajka to mało....
https://www.ogrodowisko.pl/watek/670-ogrod-zmyslony?page=198
Julcia, ta stipa, ta rabata....to było mi potrzebne ! jestem zadowolona

a róża przy garażu...tak....jest herbaciana czy łososiowa, jak ją nazywam i drażniła mnie , bo:
1. miała być blado-różowa (prezeznt od koleżanki na urodzinki 5 lat temu) a jaka jest każdy widzi...
2. nie pasowała mi do niczego

ale
pojawił się żółty kolor i jest git
GabiK
rabata powstała w sobotę (na szczęście M pomóg z darnią, bo nogę mam uszkodzoną i ledwo łążę...) , nawodnienie zostało nienaruszone, ale .... (wierzysz w krasnoludki???) dzisiaj się u mnie zjawiły krasnoludki i jak wróciłam ze spotkania miałam przesunięty zraszacz i dołożoną linię kroplującą !!! czary ...jakieś....
Dzidka
dziękuję po stokroć ! oby tak dalej to będzie pięknie - tylko zimnawo coś i się siedzieć na tarasie nie da...
Ana
wiem, że skarb ! dlatego piałam z zachwytu !!! bo dla mnie to
suprice i radość wielka

więc musiałam zrobić rabatkę i kupić nowe róże i lawendę....

a zraszacze się ponoć łatwo przesuwa (ale ja nie umiem....tylko słyszałam). M miał to zrobić , ale jak wrócił z pracy - robota została odwalona ! ten to ma dobrze
Iwona,
źródełko zmieniało miejsce aż w końcu trafiło w TO ! i zostało obsadzone bukszpanem. Ale czy mam fotki...pewnie tak, bo cykam jak najęta, poszukam i wkleję

pozdrawiam
Beatko, dziękuję ! miała być tylko fairy i szałwia (jednoroczna) ale te petunie kupiłam i tak wędrowały po ogrodzie aż trafiły do donic
Neska, dziękuję !!! buziaczek