Jesteś mistrzynią ! We wszystkim, w kompozycjach roślinnych, tworzeniu klimatu, nawet w układaniu głazów/kamieni w ogrodzie. Ja mam kilkanaście sporych, ale nie wiem co mam z nimi zrobić, narazie schowałam za kompostownikiem, żeby mi nikt nie ukradł

. I jak do mistrzymi, mam do Ciebie pytanie/prośbę. Posadziłam m swoim ogródku (pustym na razie, chociaż jest juz tu ponad 100 roślin

) trzy brzozy doorenbos z nadzieją na utworzenie w przyszłości zagajnika. Teraz jest jeszcze pusto i nieciekawie to wygląda, ale wiem, że będę musiała jeszcze coś dosadzić. Nie wiem jaki kształt nadać rabacie (łezka/ owal??), czy dołaczyć ją do nasadzeń na granicy działki czy oddzielić kamienną ścieżką, żeby wokół można było przejść. Poza tym jakoś nie podoba mi się układ w jakim posadziłam drzewa. Miało byc nieregularnie, ale wyszło jakby w trójkącie równoramiennym (około 2 m od każdego drzewa). Chcę jakoś rozbić tę geometrię poprzez nasadzenie jeszcze dwóch brzóz i innych roślin. Mogłabyś mi coś zasugerować Asiu? To nie pilna sprawa, mam dużo ważniejszych rzeczy na głowie teraz, ale to miejsce z brzozami to głowny punkt ogrodu (widok z tarasu i sypialni

) Strona 38 i 46. Dziękuję z góry