Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:05, 09 maj 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Takie u mnie byly. Przegooglalam net i nie wiem czy to imago???
oooo fuj
ogrodoweimpresjejolki 23:04, 09 maj 2014

Do góry
jotka napisał(a)

Aniu, to klon "Butterflay"

Mata będzie niezłym tłem dla wielu roślin. Ciesze się, że ją wreszcie założyliśmy

dzięki Joluświetnie mata robi tło
Enkiant - Enkianthus 23:04, 09 maj 2014

Do góry
Minimalizm z odrobiną romantyczności 23:04, 09 maj 2014

Do góry
aga_szsz napisał(a)

posadzone cisy...
na razie nie wykopywałam wszystkiego...

Zastanawiam się, czy jak będę prostować ścieżkę, to robić ją centralnie na środku, no może trochę więcej od ogrodzenia, czy może lepiej zrobić ją przy samej ścianie domu???
No i chcę zamienić- żwir/kora pod rośliny, a ścieżka z trawy

O jacie jaki piekny zakątek Ci powstał!!! Wielgachna kula I urodziwy buczek
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:01, 09 maj 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Aniu, musiałam się zalogować z powodu takich wieści, i już się nie mogę doczekać. Ogród nie tylko ładnie zakomponowany, z bogatą, i nie tuzinkową florą (i fauną), słowem atrakcja wielka dla ogrodami zakręconych, znów podniesie do maximum oglądalność w TVN, co bardzo cieszy. Zachwycam się Twoją wisterią jak kiedyś się zachwyciłam nią po raz pierwszy w Toruniu (po 35 latach mieszkania tam właśnie). Moja przemarznięta ale jakieś kwiaty uwiecznię. I bardzo Ci do twarzy z Muminkiem.

Weroniko.. moja flora mnie che rozjechać na trawniku.. muszę ustalić jakie tunele do przelotów.. mają mnie w nosie i nie cha uznać kto tu rządzi....
Żon ledwo powiesił budę dla szpaków .. a już potomstwa sie dochowaliśmy..
Szkoda, że nie miałam aparatu z obiektywem.. widać jak niesie dżdżownicę dla maluchów.. karmi i odlatuje, potem sójka przyleciała.. ale nic nie zwojowała

A potem potomstwo z rodzina zjedzą mi moje buby...

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:00, 09 maj 2014

Do góry
To moje orliki niedawno zakupione i posadzone

i buk trójkolorowy- też nowy nabytek

Ogródki ziołowe - zioła 22:58, 09 maj 2014

Do góry
Od tygodnia kwitnie rozmaryn Moze nie jest to jakiś spektakularny widok... jednakże... czyż te kwiaty nie są piękne??? (nie wiem czemu, ale mój aparat ma problem z oddaniem tego niebieskiego koloru)

Starorzecze na górce 22:54, 09 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nie wyrabiam się z rewizytami i dopiero dzis mogłam zobaczyc Twoje rh. Duże okazy kupiłas. Niech dobrze rosna . Nie wiem tylko jak przed nimi posadzisz inne to zeby Ci ich nie zasloniły.

Bogdziu, właśnie prosiłam męża o zgranie zdjęcia z dzisiaj, aby pokazać, jak to wygląda w komplecie. Może zgra za jakiś czas, to tu wkleję...

edit: kącik RH się robi:

i się zrobił:

z góry:

Póki co królowie i kochanek Andantino są dość mali (Kazimierz i Andantino ok. 80 cm, a Jadzia, jak czule mówi o niej mąż, ma ok. 40 cm), ale za 7-10 lat może być problem, choc nie wiem, czy Kazimierz i Andantino aż tak szybko urosną do tego 150-180. Dodatkowo OP i CW też będą trochę rosnąc, no i są wyżej usytuowane, z 15-20 cm, utworzyły się ciekawe górki i doliny w kąciku rodkowym, które uwielbia córeczka, czuje się jak w zaczarowanym lesie kwitnącym (i ja też) i dzieki nim nizsze RH mają trochę więcej do gonienia.

Czas pokaże

Ten kącik rodkowy widzę z okna kuchennego i jadalni pod nieznacznym kątem. Bardzo cieszy

aaa Bogdziu, udało mi się wreszcie kupić to żelastwo do bziukania (w Melonie) i biorę się do wspomagania Catawbiense Grandiflorum, chciałabym za rok zobaczyć jakiegos kwiatka...
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:53, 09 maj 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

bzy,,, jak ja je uwielbiam i jeszcze konwalie...nos bym mogła w nich trzymać dzień i noc mój bez na coś chorują bo ma 2 kwiatki i już żółknie

Ela, miałam ten sam problem.... podejrzewałam, że na glinie nie che rosnąć... bo grzyb i tak dalej.. ale teraz jestem prawie pewna, że to przędziorki/szpeciele.. od zeszłego roku dostają suplement diety dla tego robactwa.. i rosna już ładnie Listki były przed żółknięciem zdeformowane..

Bylinówka robiona zeszłego lata zarasta w dziki busz...

Dwie karagany wyciągnięte z rabaty wsiowej na skraj rabaty nabrały wyglądu.. już ich nie będę ciąć... niech rosna swobodnie .. i widać ładnie skręcone pieńki...

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 22:52, 09 maj 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
A tu pelargonia od Sylllwi Zdolniacha rozmnożyła sama

Ale super ażurkową spódniczkę jej założyłaś

Nowa rabata ślicznie wygląda, przecież już skończona widzę, jeszcze tylko wisieńka
Ogród to moje hobby 22:50, 09 maj 2014

Do góry
Z moich wędrówek rowerowych po starych ogrodach znalazłem już bardzo rzadko spotykana kłokoczka kaukaska-drzewo różańcowe ma piękne kwiaty a potem owoce jak grzechotki na wietrze.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:50, 09 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dla zaglądających i za miłe słowa dziękuję gorąco choć pada teraz
Parada czarnych tulipanów

I takie parady to ja rozumiem Zawsze jak mi kazali w nich uczestniczyć albo stać ze sztandarem to mnie nogi bolały....Przy Twoich po kilku godzinach oglądania pewnie by tak nie było, bo zwaliły mnie z nóg od razu Mam tak jak Ania - gdyby nie forum to nigdy bym nie posadził czarnych tulipanów....Teraz żałuję, że nie wykupiłem wszystkich, bo są hipnotyzujące - zwłaszcza połączone z białymi Pozwolę sobie jeszcze wkleić u Ciebie fragment mojej tezy do prezentacji z polskiego Ogrody potrafią ukazać różnice społeczne, pokazują naśladownictwa dzieł wybitnych, ciągle dążenie do doskonałości. Każdy ogród odzwierciedla nie tylko wyjątkowość kultury w danym czasie i miejscu – ukazuje zamiłowania i upodobania osoby go tworzącej, staje się odzwierciedleniem duszy autora. Za to piękne zwierciadło chciałem Ci podziękować, że i ja mogę się w nim przejrzeć oraz wychwycić w nim to co pasuje i do mnie i mojego ogrodu Buziam
Mały ogród pod Białymstokiem 22:47, 09 maj 2014

Do góry
a możę coś takiego?

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:47, 09 maj 2014

Do góry
Jagoda.. te orliki to chyba internet...

To chyba Pan Bylinowy.. rośliny do cienia... i muszę przesadzić, ale nie ma mgdzie.. ginie za serduszką.. a szkoda bo piękne.. i bzyczki ją kochają... to parnik żółty. Piękne rośliny u mnie często giną na rabatach....

Kokoryczka wielkokwiatowa ledwo wystaje za hortensji,. a mierzy ponad metr, tak ok. 1,30m .. też sie gubi jej uroda...

Majówki groniastej nawet nie sfociłam, bo zarosłą ..
Wszystko to rośliny do cienia... bezproblemowe...

Tylko u mnie giną w tłumie Oj za mały ogród...
Moja "przyziemna" :) pasja 22:45, 09 maj 2014

Do góry
Ice Dance natomiast ładne, już posadzone

Dobranocka na dziś
Przyjazny ogród 22:43, 09 maj 2014

Do góry
PERKA napisał(a)
Jestem pod wielkim wrażeniem!
Przeglądnęłam wszystkie zdjęcia i nie wiem od czego zacząć? Piękna, bogata kolekcja niespotykanych roślin, bardzo malowniczo zaaranżowana przestrzeń, urocze zbliżenia detali. Co mnie urzekło? Piwonie! Twoje są piękne! Kolekcja irysów i liliowców - imponująca! Widać, że masz do tego serce. Od dzisiaj będę pilnym obserwatorem Twoich poczynań

Chyba za dobrze robię zdjęcia . Ogród zmienia się, ale daje jeszcze dużo do życzenia. Dziękuje i zapraszam Kwiatuszek na dobry wieczór ...

Ogród w budowie - nieustającej 22:43, 09 maj 2014

Do góry
alinak napisał(a)

Gabrysia to piękny Wilczomlecz Griffitha ' Fire Glow ' ...wow ...nie mam , nie mam ...kcem ....chętnie zaoferuję moje złociste ( pstry ) w zamian ...lub mirtowaty ...

wilczomlecz mirtowaty .

wilczomlecz pstry

Gabrysiu piękne lilaki masz ja wszystkie wyeksmitowalam z pryszcza został się tylko Palibin, a wilczomlecz to Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’ pozdrawiam serdecznie
Starorzecze na górce 22:41, 09 maj 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Zawsze można dokupić aha kup pontyjską dla samego zapachu, no i rośnie olbrzymia
Moja Old Port kolorkiem pasuje

Chyba RH jest trochę bardziej buraczkowy, ciemniejszy (i na to liczę)
Bogdzia ma taki, hmm w sumie zbliżony do róży: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2074-rododendronowy-ogrod-ii?page=2433#post_9

a tutaj taki jest, ciemniejszy: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4094-w-ogrodku-iwony?page=107#post_6

może to zależ od fazy kwitnienia, bo paki są b. ciemne

Moja "przyziemna" :) pasja 22:41, 09 maj 2014

Do góry
Buahahahahaha

Już szanownego pana poinformowałam, że w poniedziałek to "coś" odsyłam, nawet jeśli nie wymuszę zwrotu za przesyłkę, to przynajmniej nie będzie miał moich pieniędzy (o ile odda).
Ogród, który ciągle zmieniam 22:41, 09 maj 2014

Do góry
Aniu dla Ciebie obwódka z przywrotnika ostroklapowego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies