Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Szmaragdowy Zakątek 22:25, 21 maj 2014

Do góry
Dziewczyny wpadłam na momencik…strasznie w tym tygodniu zalatana jestem….co raz częściej myślę, że może by się klonować !

Marzena2007 – nie zauroczysz…nie zauroczysz, jeśli babcia nie dała radę go unicestwić to już nic mu nie grozi….

ana_art – u mnie wszystkie rosną na jednej rabacie i mam marmeladowy misz-masz

Krys – Krysiu mam nadzieję, że w czerwcu będziesz miała czas i wpadniesz obejrzeć „szmaragdowy” po metamorfozie.

Ewlaa74 – miło mi cię gościć w moim „szmaragdowym”, wpadaj kiedy chcesz, zapraszam.
Mój ogród potrzebował koloru w hurtowych ilościach, więc kupiłam kilka kolorowych roślinek i …od razu lepiej wygląda…mała rzecz a cieszy….
Ewela wpadnę do ciebie w wolnej chwili i spróbuję coś doradzić. Pozdrawiam

popcarol
– Carola w takim razie faktycznie pogadaj z Małgosią…jeśli się zmieścimy to ok., jeżeli nie to jedziemy moim samochodem. Odezwę się w piątek to się umówimy.

Margarete – cieszę się, że ci się podoba…nareszcie jest więcej kolorków w „szmaragdowym”, jak przyjedziesz do mnie to zobaczysz w realu. Mój tamaryszek powinien zakwitnąć dopiero późnym latem…nie wiem co mu odbiło. A czerwony rododendron to odmiana „Busuki”. Dla ciebie wraz z pozdrowieniami (i podziękowaniami…wiesz za co) zdjęcie z dzisiaj

Postawić trawkę nad i... 22:25, 21 maj 2014

Do góry
...nie mogłam się powstrzymac...jedna fotka na zapowiedz zielonego dachu - na razie posadzona jest 1/3 roślin czyli 100

Moja bajka 22:24, 21 maj 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Poidełko zrobiłam jednak na innym pniu. Tak już zostanie bo przyklejone na amen. Pieniek dostał spory już bluszczyk

Kasiu a nie mówiłam ze znowu będzie co u Ciebie oglądać bardzo ładne te poidełko i te ptaszki ,jeszcze jak bluszcz owinie się wokół będzie niepowtarzalny widoczek ,pięknie
W cieniu - zacieniona 22:24, 21 maj 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Zostawiam omiegowe słoneczko i mykam na USG...potem na Zacienioną...wracam za kilka dni...

Tylko się nie rozchoruj mnie po dzisiejszym ogrodzie lewy migdał boli no i baw się dobrze
Ogrodowe skarby 22:20, 21 maj 2014

Do góry
dzisiaj spracowałam się ...plecy bolą !!! Za to ogród jest cały czyściutki aż miło popatrzeć !
Ciężko było gracować bo przyznam że ślizgałam się na błotku więc gdzie się dało to pogracowałam a gdzie nie to wyrwałam osty , pokrzywy i resztę
nie było dzisiaj miejsca w ogrodzie gdzie bym nie dziabnęła hihiih odnowiłam kanciki co prawda bez profesjonalnego sprzętu ale jakoś poszło

Moja bajka 22:20, 21 maj 2014

Do góry
Piękne irysy Chwilo trwaj wiecznie
Funkie - Hosta 22:19, 21 maj 2014

Do góry
mix
Nasz przydomowy ogródek 22:19, 21 maj 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko u nas nie ma takiej opcji aby chwasty zabierali. Musimy sobie sami z nimi radzić.

Idę coś porobić w ogrodzie. Chmurek zero na niebie. Będzie cudny dzionek.

Malutkie sprawozdanie.

Następny rh zakwitł. Dzięki Tobie Bożenko chyba załapałem o co chodzi w uprawie rh.

A tu potajemna uprawa maku. Tylko cicho bo mogę mieć problemy.

W ustawie jest ze maja odbierac i zielone , ja bardzo dużo im oddaję.Maleńką uprawe maku też mam.... Czyli teraz u Was czerwono i maki i rh, a ja czerwony lubię bo nie niknie w ogrodzie.Pozdrówka.
Ogród Margaret-ki :) 22:19, 21 maj 2014

Do góry
Jak już jest w tle domek, to wrzucę jeszcze kilka fotek z widocznymi rabatami przed nim.

duży kamień najprawdopodobniej powędruje na skalniak

Frontu i jednego boku nie pokazuję, bo tam na razie nic nie rośnie.

O wlaśnie zagospodarowanie frontu - ot dopiero wyzwanie, ale wszystko przede mną, lub przed nami.
Może ktoś mi później cokolwiek doradzi.
Ogród w skali mikro cz.II 22:16, 21 maj 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
I na dobranoc mój mikro ogród nocą

Słodkich snów ...

Przyszłam zobaczyć czy już jest "gorączka" przed podróżą a tutaj takie widoczki. No śliczny ten Twój mikro nocą Czytam że jeszcze nie szalejesz z pakowaniem.... W sumie fakt jeszcze tyyyyyle czasu mnie się zawsze tak wydaje że jak się za wcześnie spakuję to potem i tak będę to musiała wszystko jeszcze raz przejrzeć czy wszystko mam no i potem tak mi wychodzi że jest wszystko na ostatnią chwilę, czasem bywa stres ale jakoś do tej pory zawsze zdążyłam. Najważniejsze to żeby aparat sprawny był a że teraz ciepło to i bez skarpetek jakoś dałabyś se radę Stopki nie zapomnij tylko....
Buziaki Eluś - ale jestem ciekawa Twoich wrażeń
Paprocie ogrodowe 22:16, 21 maj 2014

Do góry
idą jak burza

podrzeń żebrowiec
Ogrodowe rozterki 22:14, 21 maj 2014

Do góry
Bogdziu, faktycznie to zdjecie jest przeklamane. Ten rh nie ma bialych kwiatow ani fioletowych, lecz rozowe (zdecydowanie). Nie mam dobrego aparatu, wiec pewnie stad kiepska jakosc i trudnosc w identyfikacji.
To jest na bank rh jakuszymanski, a wiec nie Catawbiense Grandiflorum? Te biale kwiaty to fiolki na dole, ale chyba na zdjeciu sie "zlalo" w jedna calosc. Na pewno gdybys zobaczyla krzew w rzeczywistosci, rozpoznalabys. Nie ma problemu, przeciez nie musze znac nazwy. Wazne ze rh sie przyjal i zakwitl na nowym miejscu. Mam nadzieje, ze sie polubimy i ze nie bedzie chorowal. Jeszcze jedno zdjecie wkleje - moze nieco lepiej widac? (eh, chyba nie bardzo).Prosze o wybaczenie - pusto tu u mnie jeszcze i nieladnie, ale bedzie pieknie. Z Wasza pomoca!!!
Chwasty w trawniku 22:12, 21 maj 2014

Do góry

to łup z dzisiejszego dnia - wczoraj i przedwczoraj to samo - choć mam wrażenie, że w nmiejscu gdzie wyrwę wyrastają a drugi dzień 3 nowe sztuki

propblem jest w tym, że to są jakieś mega korzenie - z 20-30cm - wbijam łopatkę płaską w głąb i tylko słyszę jak je ucinam - wyjhmuje tą specjalną łopatką malutki krzaczek a tam korzeń prawie na 1 cm - masakra

nie wiem jak w takiej sytuacji to wypielić - chyba pozostaje uzborić sie w cierpliwość - wyrywać codziennie a za rok spryskać chemią....
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:11, 21 maj 2014

Do góry
paprocie wieczorową porą bo o 20tej kończyłem przy nich pracowity dzień

dopiero teraz załapałem w pełni sens nazwy podrzeń żebrowiec

Ogród Margaret-ki :) 22:11, 21 maj 2014

Do góry
Mirella to ciesze się jeszcze bardziej. Oby tylko w calości dotarły to będzie ok.
A tak swoją droga, to co polecasz do nasadzeń przy altanie, oprócz róż?
Chciałabym, by róże dominowały, ale jakieś zielone tło niskie, by się przydalo.

Małgosiu dzięki za odpowiedź.

Taka moja mała metamorfoza:

Wiosna 2013/ Wiosna 2014

Mały ogród pod Białymstokiem 22:08, 21 maj 2014

Do góry
nie wiem jak wypielić te osty - wklejam zdjęcia z dzisiaj - od dwóch dni to samo - niby wyrwę wszystko a na drugi dzień jakby więcej - skoro nie dam rady wyrwac z całym korzeniem może lepiej niech rośnie jeden ale większy? niż urwe a on się rozśiewa (mam takie wrażenie) na 3 mniejsze?

chyba ze 3 na 33 udało mi się wyrwać z korzeniem - to chyba nawiane przez wiatr małe egzemplarze - reszta to mega korzenie - wbijam tą wąską lopatkę na maxa i słysze jak przebijam prawie 1 cm korzeń - masakra

wygląda na to, że moge teraz codziennie sobie wyrywać i niszczyć zarazem trawnik i za rok spryskać chemią - inaczej nie ma szans

u sąsiada zakłada ogród jakaś firma - też ma osty na działce - zobacztymy jak u niego sobie z tym poradzą...
Ogrodowe skarby 22:06, 21 maj 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)
Widzę, że ostróżki szykują się do kwitnienia. Ja niestety swoje piękne straciłam. Przesadziłam jesienią na inną rabatę, zaprawioną kompostem. Wiosną zaczęły odrastać, ale w pewnym momencie uschły Kupiłam jedną sadzonkę, ale nie będzie tych kwiatów, które miałam
Ogród coraz piękniejszy, wypełniony tyloma roślinami
Życzę udanego "tujowego biznesu".
Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia.

Nie dziękuję hihihi mam nadzieję że trochę zarobię w sumie robiłabym to co lubię
Ostróżek mam sporo w tamtym roku posiałam całe opakowanie więc w tym roku będę dla mnie niespodzianką bo nie wiem która ma jaki kolor Ogród nie długo zapełni się ostróżkami i naparstnicą a tych mam też sporo .
Metamorfozy ogrodowe 22:03, 21 maj 2014

Do góry
Świetny ten wątek. Mobilizuje do dzialania.
To jedna z moich zmian.....

Wiosna 2013 / Wiosna 2014r.

Ogrodowe skarby 22:02, 21 maj 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Beatko ale Ci się pięknie wszystko rozrosło a powiec mi czy wypuściły Ci te sadzonki co jesienią Ci posłałam parzydło i coś tam bo u mnie wyrosło .Spokojnej nocki odpocznij i jutro CD.foteczek proszę .

Ewuś pewnie że parzydło wypuściło "listeczki" w końcu dane od serca hihihi

a oto dowody

no i trawka nie wiem jak się nazywa podzieliłam ją na kilka wszystkie się przyjęły

i jeszcze to co na pomarańczowo kwitnie też się przyjęło nazwy też nie znam

Moja "przyziemna" :) pasja 21:59, 21 maj 2014

Do góry
Wykop wieczorową porą

PS. Dziś nie miałam siły sprzątać...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies