Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 08:43, 09 maj 2014

Do góry
Anita to miałbym bardzo sympatyczną sąsiadkę

Mirella jak mógłbym źle pomyśleć, czasami tylko zbytnio gmatwam zwykłe sprawy, jestem łakomczuchem ale na szczęście dla swojej wagi jeszcze nad tym panuję (oczywiście -prawie panuję)

Adrianna

leje więc porannego spaceru nie było - skłamałem był tylko że szybki i bez aparatu
w nawiazaniu do jesiennej pogody za oknem
widoczek z podróż sentymentalnej na stare szlaki G. Bialskie -Ziemia Kłodzka

a to już nowsze dzieje
Pomysł na ogród 08:43, 09 maj 2014

Do góry
na pocieszenie - "kanadyjczyk" zakwitł

Pomysł na ogród 08:42, 09 maj 2014

Do góry
a teraz pomocy - potrzebuję !

coś żre nasze śliwy

jedno to pewno przymrozek załatwił a drugie to jacyś amatorzy "kwaśnych śliwek"
czym to załatwić - bo jestem zupełnie zielony :

Co się stało kwiatom ... 08:10, 09 maj 2014

Do góry
Na Dzień Dobry.

Kącik z którego podglądam niebo.

I takie coś, bukszpany z gałązek zdobycz z Francji, z tyłu Lawenda.

Lawendy pod Lilakiem.

Starorzecze na górce 08:09, 09 maj 2014

Do góry
A tu jeszcze kwiecie Andantino sprzed przymrozków, kwiaty są ok. 9-10 cm, największe wśród RH, robią niesamowite wrażenie:

Starorzecze na górce 08:08, 09 maj 2014

Do góry
Parę zdjęć wspominkowy sprzed majówki.

Kacik rhododendrowy zaczął się robić. Rabata jest wymiarów ok. 4-5m szerokosci x 6-7 m długości. Ramy stanowią paragrafy: z tyłu Old Port (OP, odmiana "historyczna", w Wojsławicach jest 80-letni), z boku Cunningham`s White. OP ok. 160 cm, CW ok. 170 cm wysokości, szerokości więcej. Obydwa co najmniej 20-letnie wprost od Ciepłuchy przyjechały, w przyzwoitej cenie, transport i wniesienie na rabatkę gratis.

CW tyłem:

OP przodem i pąki:

CW kwiecie i fantastyczne grubaśne konary:

Przed paragrafami OP+ CW są już królowie: Kazimierz Odnowicie i Królowa Jadwiga, Andantino (włoski kochanek), placze się z boku królowej , dziś może zrobię zdjęcie
Wersja mini mini 07:55, 09 maj 2014

Do góry
Witam serdecznie

Podglądam Twój piękny ogród i doczytałam, że będziesz ciąć wiśnie;
chciałam dopytać kiedy można ciąć wisienki?

stychaz napisał(a)
- geranium espresso

- busz wisienki - muszę się zabrać za jej ciachnięcie

- winobluszcz ruszył na całego

- i przesadzone cisy (dla przypomnienia rosły tutaj 3 RH podsadzone żurawkami) - docelowo trawa idzie out (wczoraj już nie dałam rady, jakiegoś lenia dorwałam) a przed cisami będzie dywan z bluszczu i kilka stip. Zastanawiam się czy upychać tam tez kulki bukszpanu i zatopić je w tym bluszczu.

Słoneczny ogród słonecznej safikey 07:55, 09 maj 2014

Do góry
ogród codziennie zaskakuje, szczególnie dzis rano...

nareszcie pojawiła się w donicy moja mięta, to juz jej 3 sezon w donicy

świerk Barryi już ruszył z wegatacją

świerk 'Daisy's White' szaleje

podciete turzyce 'ice dance' ładnie się rozrasta

a poniewaz połozyłam pod nimi siatke przeciwko kretom, nareszcie co rano nie witaja mnie tutaj kopce
Ogród... reni 07:45, 09 maj 2014

Do góry

No w szoku jestem!
Ogród... reni 07:43, 09 maj 2014

Do góry

Czy to kaliny? Jakie odmiany? Pachnące? Zasadzam się na taką pachnącą, widziałam taką u nas w szkółce, ale szczepiona, tak jak twoja. Nie będzie przemarzać? W miejscu szczepienia?
Słoneczny ogród słonecznej safikey 07:03, 09 maj 2014

Do góry
poranne widoki, szczególnie lubiane przez mojego syna- fascynata pająków

Nawozy, nawożenie - czyli co dobrego jedzą nasze roślinki 03:33, 09 maj 2014

Do góry
Pewnego razu dalszy sąsiad jak sam o sobie mówi ,,ogrodnik z krwi i kości" przechadzając się koło mojego ogródka wreszcie zdobył się na odwagę i rzucił od niechcenia takie pytanie:
,,Panie Waldku, czymże nawozisz Pan ten trawnik i swoje rośliny, że co roku wyglądają tak zdrowo?
W dwóch krótkich słowach odpowiedziałem mu na czym rośnie moja trawa. Pewnie pomyślał, że nie chcę mu zdradzić swojej tajemnicy sukcesu ponieważ od tamtej pory przestał mi się kłaniać.

Od sześciu lat nie używam w swoim ogrodzie żadnych sztucznych nawozów ani chemicznych oprysków.
Glebę zasilam tylko nawozami organicznymi, gnojówkami roślinnymi i minerałami naturalnego pochodzenia. Rośliny także opryskuję dolistnie biopreparatami, w tym napowietrzonym wyciągiem z kompostu.

Życie w wiejskim ogrodzie 01:42, 09 maj 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Donicowe kompozycje z roślin jednorocznych

Witaj . Wpadłam z rewizytą. Oględam od początku. Widziała folię a tam pomidory i w ziemi i w doniczkach - czegoś takiego jeszcze nie widziałam
A teraz ten płotek jak z bajki a może z ksiązki "Ania z zielonego wzgórza" . No nie ten płotek zapowiada wspaniały klimatyczny, ciepły ogród. Pięknie. Pozdrawiam
Ogród cichy i przytulny 00:54, 09 maj 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Takich domków to ja jeszcze nie widziałem Gratuluję pomysłowości Gdybym był owadem sam bym się wprowadził

Pozdrawiam !
Ogród cichy i przytulny 00:54, 09 maj 2014

Do góry
Dzisiaj przeżyłam dość śmieszną historię . Dowiedziałam sie, że jutro przyjedzie syn. Skoczyłam do ogródka po rabarbar i co - zrobię szybko ciasto, tylko jakie? Najszybcie biszkopt. By upewnić się czy to dobry pomysł - siadam przed kompem i w google wpisuję biszkopt z rabarbarem. A tam wyskakuje strona Ogrodowisko wątek Barbara z Częstochowy. Myślę czy ze mną jest wszystko ok czy ja wpisałam Ogrodowisko czy biszkopt. Jeszcze raz spoglądam , lekko przesuwam stronę w górę i w dół i patrzę a tam właśnie Basia podaje przepis na biszkopt
Doszłam do niosku, ze jak mam jakiś problem - dylemat i tu nie ma znaczenia jaki wpadam na ogrodowisko i po problemie. Tu wszystko można załatwić. Wszystkie drogi prowadzą na OGRODOWISKO Wszędzie dobrze ale na O. najlepiej
Oto mój biszkopt po wyjęciu z piekarnika

Jeszcze zrobiłąm bitą śmietanę i teraz leży w lodówce Smacznego!
Biszkopt z rabarbarem 00:41, 09 maj 2014

Do góry
A u mnie wielkie zaskoczenie. To tak mniej więcej jakby swego czasu włączyć telewizor i zobaczyć Ibisza bez względu na którym było sie kanale. Chcesz 1, 2 czy TVN a tam wszędzie Ibisz i tu co byś nie chiała przeczytać jesteś na tej samej stronie.
Mój tuż po wyjęciu z piekarnika
Ogród w budowie - nieustającej 23:46, 08 maj 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Dla Ani Małej Mi wilczomlecz, może ktoś wie jak się nazywa i zaspokoi jej ciekawość? Alina się zna na wilczomleczach.

Gabrysia to piękny Wilczomlecz Griffitha ' Fire Glow ' ...wow ...nie mam , nie mam ...kcem ....chętnie zaoferuję moje złociste ( pstry ) w zamian ...lub mirtowaty ...

wilczomlecz mirtowaty .

wilczomlecz pstry

Ogród Jacka 23:46, 08 maj 2014

Do góry
Witam
Zapraszam do mojego niewielkiego ogrodu w okolicach Poznania
Kilka zdjęć ogrodu z poprzednich lat:

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:40, 08 maj 2014

Do góry
Poza plagą guzowatości plaga przymrozkowa. Nędza wokół. Znów wchodzimy w tematy dołujące.

Kostrzewa sina - Festuca glauca 23:36, 08 maj 2014

Do góry
Witam, czy mam już przycinać kostrzewę? Jak długo? Tylko kwiatostany, czy całość?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies