Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród, który ciągle zmieniam

Ogród, który ciągle zmieniam

Zeta 22:49, 28 maj 2014

Czy ty tniesz tą pecherznicę na zywopłot??? Rany ile ona ma lat u mnie na tym piachu niebardzo rośnie ale u Ciebie to potffór
Jag_58 09:01, 29 maj 2014

Zeta napisał(a)
Czy ty tniesz tą pecherznicę na zywopłot??? Rany ile ona ma lat u mnie na tym piachu niebardzo rośnie ale u Ciebie to potffór

Zetka pęcherznica rośnie 3 sezon , można przycinać żeby sie zagęściła ,ja nie cięłam bo chcę taki luźny żywopłot ,przewidziałam na niego 3-3,5 m więc miejsca ma sporo ,będę wycinać tylko takie gałązki które będą jakieś nie takie
iwonaal 09:11, 29 maj 2014

marta_d 10:57, 29 maj 2014

kochana a napisz mi proszę czy na jesień mogę tą firletkę podzielić ? mam dwie kępy już takie spore i chciałam je podzielić z dwóch na 4 , ale nie wiem czy ta roślinka dobrze znosi takie ekscesy
MamaMagda 11:02, 29 maj 2014

marta_d napisał(a)
kochana a napisz mi proszę czy na jesień mogę tą firletkę podzielić ? mam dwie kępy już takie spore i chciałam je podzielić z dwóch na 4 , ale nie wiem czy ta roślinka dobrze znosi takie ekscesy

mam firletkę od wielu lat - robię z nią różne cuda i dalej ładnie rośnie
marta_d 11:08, 29 maj 2014

MamaMagda napisał(a)

oo to świetnie dziękuję za expresową odpowiedź u Ciebie jeszcze nie byłam, czas nadrobić zaległości
Jag_58 11:24, 29 maj 2014

MamaMagda napisał(a)

Martuś już masz odpowiedź nie ma z nią problemu ,podział nawet wskazany bo odmładzasz w ten sposób roślinkę pozdrówka
07_Rene 13:12, 29 maj 2014

Witaj,

Ogladam Twój ogród od kilku dni, post po poście, zdjęcie po zdjęciu i efekt powala na kolana. Sama zaczynam urządząć ogród o takiej powierzchni jak Twój i z pewnością będę się inspirować Twoimi nasadzeniami. Najbardziej w Twoim ogrodzie podoba mi się taki klimat tajemniczości, nieprzewidywalności, a równocześnie wszystko jest w porządku i ładzie. Będę na pewno zaglądać. Pozdrawiam
asiach 13:59, 29 maj 2014

Jag_58 napisał(a)

Zetka pęcherznica rośnie 3 sezon , można przycinać żeby sie zagęściła ,ja nie cięłam bo chcę taki luźny żywopłot ,przewidziałam na niego 3-3,5 m więc miejsca ma sporo ,będę wycinać tylko takie gałązki które będą jakieś nie takie

Czyli czynisz tak jak ja. Pęcherznice "puściłam" wolno i tak sobie rośniei już chyba ma te 3,5m i żal jest mi ją przyciąć. Od dołu pokazała swoje mejestatyczne stare łodygi to dołem posadziłam trzmielinę nich się płoży i zadarnia ziemię.
Pozdrawiam ciepło bo u mnie zimo
Jag_58 14:30, 29 maj 2014

07_Rene napisał(a)
Witaj,

Ogladam Twój ogród od kilku dni, post po poście, zdjęcie po zdjęciu i efekt powala na kolana. Sama zaczynam urządząć ogród o takiej powierzchni jak Twój i z pewnością będę się inspirować Twoimi nasadzeniami. Najbardziej w Twoim ogrodzie podoba mi się taki klimat tajemniczości, nieprzewidywalności, a równocześnie wszystko jest w porządku i ładzie. Będę na pewno zaglądać. Pozdrawiam

Witaj Renatko cieszę się ze mogę gościć Cię w moim ogrodzie i i trochę inspirować ......duże ogrody bez projektu tak jak było to w moim przypadku trudno urządzić...,ale znalazłaś się na O i to jest strzał w 10 ..tu naprawdę znajdziesz bratnie dusze i wiele inspiracji ,pomysłów i podpowiedzi a ja ze swojej strony służę radą i pomocą
Fajnie by było żebyś założyła swój wątek było by łatwiej doradzać pozdrawiam serdecznie
Dla Ciebie foto