Tak samo mi sie w jednym zebrinusie panoszyło, wytępić tego nie moge a zebrinus malutki w porownaniu z sąsiednimi ...wyrywam to, ma rozlogowe korzenie i lepiej się rozratsa niż miskant... Ula eliminuj.
Busz u Ciebie Uleńka sie robi
Reniu, Ewo, Kondziu, Olu, Bdan - pozdrawiam i zaprawszam częściej. Bożenko, Aniu, Zbyszku - jak będę mieć dużo wolnego czasu i spełnię choc kilka moich pomysłów to wtedy pomyslę AniuDS - dziekuję, że wpadłaś.
Bez palbin
obficie kwitnąca krzewuszka styriaca i piwonia - zdjęcie sprzed kliku dni, bo piwonia niestety już wygląda inaczej
Na razie rabata z pierwszego zdjęcia będzie przechowalnią dla przekwitniętych cebulowych w koszykach - więc tak cudownie nie będzie hahahhaha dosadzę też wyhodowane prze ze mnie jednoroczne np tytoń ozdobny z którym mogłabym spokojnie za miesiąc stać na bazarach i sprzedawać - tyle tego urosło hahahaha
Tytoń na pierwszym planie
Tylko tytoń zakwita dopiero koło lipca, więc piknie przez miesiąc nie będzie----ale potem mam nadzieję na morze kwiatuszków i cuuuuuudny zapach
Pokażę Wam jeszcze różnicę w rośnięciu tego tytoniu.
Po lewej w doniczce - tak jak go wysiałam,, po prawej pikowany jakoś 2 tygodnie temu - widać że roslinki bardzo chorują gdy się je ruszy
Podobny do Omoshiro jest Utopia ale ten chyba ładniejszy u mnie pumila jeszcze kwitną żółte ciemno granatowe, biały już przekwitł a teraz te dwa wczoraj jeden a dzisiaj drugi się rozwinął
dzięki za orlika jest śliczny to sobie też posiedziałaś długo na działce?
Łopatką wykop delikatnie, w ziemie, podlej i będą do rozdania .. bardzo łatwo znoszą przesadzanie, ja też trochę ukopałam dla chętnych.. już mam w doniczkach. Tylko nie wiem ja ksie zabierzemy z tym.Ale to problem na potem