Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogrodowy spektakl trwa ... 07:13, 02 sie 2012

Do góry
Celina napisał(a)
[

Marzy mi sie taki tarasik i takie nasadzenia!

Dopóki nie wyjaśni się sprawa z moją dzialeczką -mam ROD- muszę niestety wstrzymać zapędy
Ale jak wszystko pójdzie oki ,to M już wie ,że działamy!!
Obsadzone masz gęsto,z rozmysłem, ścieżka i donice też wypas!!!
Tak chcę mieć i basta.!!
Bo u mnie to ciągle kicha i nie ściemniam !!!

eh za tą kichę to bym Ci porządnie przetrzepała - masz cudowną działkę i dobrze mała kokietko o tym wiesz !
natomiast rozumię te obawy z ROD też trzymam kciuki, a najbardziej, żeby udało Ci się kupić własną działkę i nie mieć takich obaw!
jak to miło że ktoś chce mieć tak jak mam - noooooo
Celinko Twoje floksy obsadzone sa gęsto i ja tez tak chcę mieć i basta !
Mój ogród 23:39, 01 sie 2012

Do góry
Pani Bożenko ,mnie osobiście floksy kojarzą się z dzieciństwem, one zawsze wyglądają romantycznie i świeżo .Zdecydowanie wolę taką wersję jak u pani.Co do pchlego targu dodam moją osobistą informację.[przepraszam nie powinnam zaśmiecać pani watku]
Mogę śmiało powiedzieć ,że 90% roślin z mojego ogrodu pochodzi z pchlego targu,wybór duży ,ceny dobre,jakość też .Jeden warunek,trzeba jechać rano ,ja wyruszam około 7.00.Mieszkam w okolicach Fabianek.Moja rodzina uważa ,że jestem kopnięta i gdybym mogła wszystkie pieniądze przeznaczyłabym na rośliny.A mój M mówi ,że jak wracam z targu to z daleka widać mój usmiech.To znak rozpoznawczy,że wszystko wydałam.
Serdecznie pozdrawiam .Adrianna.
Mój ogród 22:44, 01 sie 2012

Do góry
Floksy kładziemy przeważnie do wysokich wazonów, ja zrobiła z nimi trochę inaczej. Jak wam się podoba?
Ogród... reni 22:22, 01 sie 2012

Do góry
Aż cofnęłam się aby popodziwiać twoje floksy, rzeczywiście piękne.
Właśnie jak one z chorobami liści? Pamiętam je z ogrodu babci i zawsze miały liście od dołu żółte albo wogóle ich nie było, tak średnio wyglądały. Jakie Ty Reniu masz z nimi doświadczenia?
Ogród... reni 22:19, 01 sie 2012

Do góry
Reni, piękne masz floksy, nie mają mączniaka? Ja dostałam pierwsze w moim życiu floksy, ale są to nieduże sadzonki. Floksy kocham za ich zapach. Zawsze kojarzą się z latem.
Ogród... reni 17:33, 01 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
zachwyciły mnie floksu i mieczyki; moje uciachałam do wazonu, strasznie się wykładały

Floksy faktycznie obrodziły, a moje mieczyki też się kładą

Moje poletko 16:47, 01 sie 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

Widzę, że to jeden z lepszych hodowanych kwiatuszków w Twoim ogrodzie?. Już sama nie wiem, który mi się bardziej podoba - róże, lilie, floksy czy ten powyżej?

Gabrysiu, jak ty to zgrabnie ujęłąś! Celino, masz bardzo udane te trzy kwiatki
Moje poletko 07:32, 01 sie 2012

Do góry
Celinko - floksy są NIESAMOWITE!!! Błękitne cudo! Musze dać znać Hani że takie u Ciebie są bo ona szukała niebieskich ! Wczoraj wstawione różowości - bajka A syn - bardzo fajny, sympatyczna gębusia Mój ma 17 lat .. oj, ciągle coś wymyśla szkoda gadać A córcia moja ma 10 lat > Pozdrawiam Cię M
Moje poletko 23:34, 31 lip 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)
Witaj Celinko, świetne zdjęcia zarówno Twoje rózowości jak i synusia z nad morza. Bardzo lubię floksy, chyba nie było ogródka działkowego bez nich. Pozdrawiam

OOO Aldonko! jak miło Cię widzieć
Moje poletko 23:31, 31 lip 2012

Do góry
Witaj Celinko, świetne zdjęcia zarówno Twoje rózowości jak i synusia z nad morza. Bardzo lubię floksy, chyba nie było ogródka działkowego bez nich. Pozdrawiam
Moje poletko 23:22, 31 lip 2012

Do góry
majkel0326 napisał(a)
Celinko,mi akurat wiejski klimat ogrodu odpowiada najbardziej,więc i floksy mnie zachwyciły Muszę zapolować na jakieś piękne kolory i u siebie też posadzić,bo mam tylko różowe.

Maju moje wszystkie przywędrowały z innych ogródków
I nie ma sie czego wstydzić! jak mi się coś podoba zawsze zagaduję właścicieli czy nie mają za dużo.I zawsze pada -jak do tej pory odpowiedź ,że tak! i chętnie wykopią
Moje poletko 23:14, 31 lip 2012

Do góry
Celinko,mi akurat wiejski klimat ogrodu odpowiada najbardziej,więc i floksy mnie zachwyciły Muszę zapolować na jakieś piękne kolory i u siebie też posadzić,bo mam tylko różowe.
Moje poletko 23:10, 31 lip 2012

Do góry
Dziewczynki i kto by pomylał ,ze takie niby zwykłe z wiejskich ogródków floksy mogą sie podobać !
A tu proszę bardzo ! Mogą!
Widziałam jeszcze na działeczkach inny kolor -malinowy.Cudny! Muszę udać się na żebry
mam nadzieję ,że w ramach wymiany uda mi sie go zdobyć!
Moje poletko 23:02, 31 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Ale piękne zdjęcie! Bardzo podobają mi się Twoje floksy Celinko!
Moje poletko 22:59, 31 lip 2012

Do góry
no, no... owszem cukierkowo-ciasteczkowo

floksy marzenie zwłaszcza ten błękicik, ale co tam floksy...hm
Moje poletko 21:55, 31 lip 2012

Do góry
Celina napisał(a)

Widzę, że to jeden z lepszych hodowanych kwiatuszków w Twoim ogrodzie?. Już sama nie wiem, który mi się bardziej podoba - róże, lilie, floksy czy ten powyżej?
Mój ogródek pod Gdańskiem 20:57, 31 lip 2012

Do góry
Witaj Moniko!
Przybiegłam z rewizytą! Ale ładnie w Twoim ogródku.!
Znalazłam u Ciebie też floksy! Mam nadzieje ,że Twoje też pachną obłędnie! Lilii też piękna kolekcja!
Ale najbardziej zazdroszczę ,że mieszkasz nad morzem!! Uwielbiam je! Niestety w tym roku także nie będę mogła pospacerować jego brzegiem
Może za rok!
Pozdrawiam serdecznie,zaglądać będę z przyjemnością

PS. na moim poletku zostawiłam trochę kwiatków dla Ciebie
Moje poletko 20:45, 31 lip 2012

Do góry
Monika352 napisał(a)

Moi mili
Dzisiaj spędziłam pół dnia na odwiedzaniu Waszych ogrodów.Nie można się oderwać od tych widoków Od jutra, zacznę przeglądać zdjęcia .Już wczoraj zaczęłam powolutku,a dzisiaj
nie dałam radypozdrawiam ciepło

Jakie piekne Foksy u Ciebie znalazłam

Witaj Moniko!
Ale sprawiłaś mi niespodziankę i wielką przyjemność;odgrzebałaś stare fotografie!
Dla Ciebie specjalnie najładniejsze floksy jakie mam

Bajkowy ogród Weroniki 23:51, 29 lip 2012

Do góry
Pozdrawiam Reni, też zwiedziłam Twój ogród i zostawiłam ślad.
W mojej "bajce" teraz kwitną hortensje, surfinie, lilie i liliowce, róże, odętki, krwawnik, floksy płomyki, margerytki, dzwonki karpackie, tytoń ozdobny, słoneczniczki, platykodon niebieski i biały,aksamitki kremowe, weigela, akacja różowa...

Liliowiec po deszczu nieco zmienił kolor. Zaraz będzie miał towarzystwo białych lilii.

Rododendronowy ogród II. 15:18, 29 lip 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)

A u mnie w najlepsze kwitną Magnolie Alexandrina, Suzan i Nigra , ta ostatnia najsłabiej.

Alexandrina

[]

U mnie też kwitną - Susan i Rustika Rubra i to nie pojedynczymi kwiatkami. Ale na słońcu kwiaty dosłownie "palą się", więc niewiele z tego pożytku, też zrobiłam zdjęcia u siebie, chociaż to nie taki znowu ewenement.
Floksy, te wysokie też bardzo lubię i mam ich już chyba z dziesięć odmian. Właśnie dwa dni temu przybyła kolejna - lawendowa z białym oczkiem. Wcale nie są takie pospolite, w dodatku pięknie pachną. Hortensje masz śliczne, podoba mi się Tardiva za ciemne liście i duże kwiaty, ale jeszcze nie mam. Pozdrawiam.

Gabrysiu widziałam zdjęcia Twich magnolii. mamy to samo. Trudno chcą niech kwitną.Co do floksów to one teraz znów wracają do łask ale był czas że po opanowaniu wszystkich ogródków z czasów mojej mamy był przesyt nimi a teraz znów są i coraz wiecej nowych odmian. Miałam kiedyś niebieskie z oczkiem ale to była ta rabata która zniknęła z powodu mojego ciśnienia. Gabrysiu mam zapisane że chcesz powojnik bylinowy, w związku z tym spytam czy będziesz u Ani??bo widziałam że Ell ma byc to może i Ty?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies