Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

agata_chrosc... 21:42, 01 sie 2012

Bożenko, ale piękne te Twoje okolice! Pospacerowałby człowiek. A trawy pieknie Ci się mnożą! Ja właśnie też podjęłam męską decyzję, że swoje Snowline podzielę! A kiedy swoje dzieliłaś? Czy teraz byłby dobry moment?
EPODLAS 22:02, 01 sie 2012

Celinko, trawa ma dwa lata, kupiłam ją przecenioną - dwie doniczki. Lubi półcień. Te kępki są niewysokie, ale widoczne. Po podzieleniu mam teraz sześć kępek i są z przodu rabaty. Jak na razie nie mam z nią żądnych kłopotów, nie okrywam na zimę.
Klamber 22:03, 01 sie 2012

Bożenko nie chcesz wymienić swojej trawki na miskanta cukrowego? Ładnie uchwyciłaś okolicę
EPODLAS 22:06, 01 sie 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Bożenko, ale piękne te Twoje okolice! Pospacerowałby człowiek. A trawy pieknie Ci się mnożą! Ja właśnie też podjęłam męską decyzję, że swoje Snowline podzielę! A kiedy swoje dzieliłaś? Czy teraz byłby dobry moment?

Myślę, że jest to dobry moment na dzielenie, ale lepiej jest chyba wiosną. Ale ty jesteś na miejscu, to dopilnujesz, podlejesz itd, żeby się przyjęła. Niewysokie trawy fajnie wyglądają jak jest ich kilka. Pojedyncza mała trawa ginie. Ja muszę zrobić z trawą, ona u nas popularnie nazywa "Niedźwiedzie futro".Teraz jest jedna i prawie jej nie widać na rabacie. Wiosną ją podzielę. Widziałam w jakimś ogrodzie obwódki na rabacie właśnie z tej trawy. Wyglądało fajnie.
EPODLAS 22:08, 01 sie 2012

Klamber napisał(a)
Bożenko nie chcesz wymienić swojej trawki na
miskanta cukrowego? Ładnie uchwyciłaś okolicę
Ptasie Łapki czy tą Silver Sceprre? Napisz
EPODLAS 22:44, 01 sie 2012

Floksy kładziemy przeważnie do wysokich wazonów, ja zrobiła z nimi trochę inaczej. Jak wam się podoba?
adka 23:39, 01 sie 2012

Pani Bożenko ,mnie osobiście floksy kojarzą się z dzieciństwem, one zawsze wyglądają romantycznie i świeżo .Zdecydowanie wolę taką wersję jak u pani.Co do pchlego targu dodam moją osobistą informację.[przepraszam nie powinnam zaśmiecać pani watku]
Mogę śmiało powiedzieć ,że 90% roślin z mojego ogrodu pochodzi z pchlego targu,wybór duży ,ceny dobre,jakość też .Jeden warunek,trzeba jechać rano ,ja wyruszam około 7.00.Mieszkam w okolicach Fabianek.Moja rodzina uważa ,że jestem kopnięta i gdybym mogła wszystkie pieniądze przeznaczyłabym na rośliny.A mój M mówi ,że jak wracam z targu to z daleka widać mój usmiech.To znak rozpoznawczy,że wszystko wydałam.
Serdecznie pozdrawiam .Adrianna.
Klamber 00:16, 02 sie 2012

Bożenko silver, ptasie mam. Napisałem u siebie zajrzyj. Floks wyszedł Ci fajnie najpierw myślałem że to szydlasty dopiero się doczytałem.
malgocha1960 08:49, 02 sie 2012

Bozenko,nie pokazywałaś mi takich pięknych widoków.Następnym razem trzeba to nadrobić i jeszcze pójść nad jeziorko.
EPODLAS 21:51, 02 sie 2012

Adko, floksy cenię przede wszystkim za ich zapach. Teraz są nowe fajne odmiany, ale t starsze są też fajne. Przez Fabianki przejeżdżam jadąc na działkę. Jedziemy na Lipno, potem na Rypin. Adko, nie napisałaś mi czy masz wątek i nie pisz pani, bo my tu wszyscy mówimy sobie po imieniu.