Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Yen 12:42, 29 lip 2012

Witaj Bożenko w nowym wątku. Nic nie przegapiłam, obejrzałam od początku i mam nadzieję, że od teraz uda mi się na bieżąco bywać u\Ciebie! Bo tu i pięknie i smacznie A hortensje , faktycznie piękne i wybujałe. To mnie pociesza, bo w ubiegłym roku posadziłam dwie grandiflory, tardivę i limelight. Teraz tylko czekać aż urosną takie jak Twoje. Ale urosły sporo i mają też dużo kwiatów co mnie bardzo cieszy.
Serdecznie pozdrawiam Jola
Bogdzia 15:09, 29 lip 2012

bociek napisał(a)
Bozenko, alez masz gigantyczne hortensje. ie doczytalam - przycinasz je, czy na zywiol?

Pierogi, mniam, ja nie robie sama, moi panowie nie przepadaja. Za to serniczek chetnie by obydwaj skonsumowali. U nas dzisiaj placek z czerwona porzeczka i kapustka z marchewka. Slonce parzy

Pozdrawiam serdecznie

U mnie też gorąco choc przez moment zaczynała sie burza ale się rozmyśliła i poszła gdzieś indziej. Hortensjom obcinam tylko kwiaty chyba ze mi gałęzie przeszkadzają to też je obcinam.Placek z czerwoną porzeczką tak samo dobry jak sernik. a ja zrobiłam ptasie mleczko taki głupawy przepis jak dla dzieci.
Bogdzia 15:11, 29 lip 2012

Martek napisał(a)

Ja też myślałam,że na rh i różach bazuje twój ogród Bogdziu,a tu coraz bardziej teren zaskakuje ...
Niezłe okazy.Powiedz przycinasz hortensje czy dajesz im wolną rękę?
Ja dziś zjadłam poza domem dziś wracają chłopcy i znowu gary, musiałam zrobić sobie odskocznię
Szkoda,że nic nie mówiłaś o leczo i ciasteczku wpadłabym bardzo chętnie

Ja mam już swoje lata, a mówią że na starośc człowiek dziecinnieje więc jak dziecko chcę miec wszystko co mi się podoba . Nie mam gdzie tego sadzic więc upycham między rh bo jednak one dominują.Musi byc trochę koloru przez cały rok.
Co do smakołyków sie to leczo juz niestety zjedzone ale został jeszcze serniczek więc Ci go wysyłam.

Nie napisałam jeszcze o obcinaniu hortensji. na ogół obcinam wiosną same kwiatostany chyba ze gdzies mi przeszkadza gałąź to tnę wszystko.

Dziękuję,pyszny i proszę o przepis bo widzę nie muszę piec spodu )))))))
U mnie sernik,ale jeszcze stygnie u teściowej ))))))))))))))))

serniki u teściowej są zawsze najlepsze. Wiem coś o tym bo sama...........................................jestem teściową. Pozdrówka.
Bogdzia 15:18, 29 lip 2012

Gabriela napisał(a)

A u mnie w najlepsze kwitną Magnolie Alexandrina, Suzan i Nigra , ta ostatnia najsłabiej.

Alexandrina

[]

U mnie też kwitną - Susan i Rustika Rubra i to nie pojedynczymi kwiatkami. Ale na słońcu kwiaty dosłownie "palą się", więc niewiele z tego pożytku, też zrobiłam zdjęcia u siebie, chociaż to nie taki znowu ewenement.
Floksy, te wysokie też bardzo lubię i mam ich już chyba z dziesięć odmian. Właśnie dwa dni temu przybyła kolejna - lawendowa z białym oczkiem. Wcale nie są takie pospolite, w dodatku pięknie pachną. Hortensje masz śliczne, podoba mi się Tardiva za ciemne liście i duże kwiaty, ale jeszcze nie mam. Pozdrawiam.

Gabrysiu widziałam zdjęcia Twich magnolii. mamy to samo. Trudno chcą niech kwitną.Co do floksów to one teraz znów wracają do łask ale był czas że po opanowaniu wszystkich ogródków z czasów mojej mamy był przesyt nimi a teraz znów są i coraz wiecej nowych odmian. Miałam kiedyś niebieskie z oczkiem ale to była ta rabata która zniknęła z powodu mojego ciśnienia. Gabrysiu mam zapisane że chcesz powojnik bylinowy, w związku z tym spytam czy będziesz u Ani??bo widziałam że Ell ma byc to może i Ty?
Milka 15:21, 29 lip 2012

Serniczek smakowity!
hortensje wielkie, a podejscie do ogrodu super
pozdrawiam niedzielnie, parno po deszczu ale juz nie tak gorąco
Bogdzia 15:22, 29 lip 2012

Tess napisał(a)

Dubelek więc wstawię zdjęcia moich hortensji.

Matko, jakie piękne!!! A jakie wielkie!

Miłego dnia, Bogdziu

Miło Cię widziec Teresko. Rośliny wiadomo wysokie jak stare i u mnie też wyrosły bo kilka lat mają. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 15:24, 29 lip 2012

malgocha1960 napisał(a)
Bożenko,znowu trafiłam na sernik na zimno u ciebie troche w innym wierzchnim wydaniu,na pewno pycha,bo sie osliniłam na sam widok.Widzę,że u ciebie nie tylko rh i azalie sa dorodne,ale i hortensje.Pewnie tez mają trochę latek?

Z powodu upałów zimne ciasta mają powodzenie, a hortenje mają od 7 do 9 lat.
Bogdzia 15:25, 29 lip 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Bożenko sernik paluszki lizać. Hortensja piękna.

Zbysiu dzięki za pochwały. Każdy je lubi. Pozdrawiam serdecznie Ciebie i Krysię.
Bogdzia 15:27, 29 lip 2012

irena_milek napisał(a)
Serniczek smakowity!
hortensje wielkie, a podejscie do ogrodu super
pozdrawiam niedzielnie, parno po deszczu ale juz nie tak gorąco

Też serdecznie pozdrawiam. Muszę zajrzec do Ciebie i zobaczyc na jaką podróż sie zdecydowałaś.
AgnieszkaBK 15:31, 29 lip 2012

Hortensje też piękne.... jak wszystko w Twoim ogrodzie