Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

nebel 16:09, 31 lip 2012

Monika352 napisał(a)
Diano, Ewelino, Beatko i Iwonko bardzo Wam dziękuje , faktycznie dzień miałam bardzo miły dzięki Ewie

Witam, dla mnie też byl to bardzo miły dzień, ale muszę sprostować pewną informację, którą o mnie napisałaś czyli moim doświadczeniu ogrodnika.
Wpadł mi dzisiaj w ręce "Katalog roślin" ZSA, Moniko lepiej nie ucz się ode mnie nazw roślin, to co rośnie przy wejściu to nie ostrokrzew, tylko mahonia. Poogladałam sobie w katalogu również jałowce i cyprysiki - rany nie jestem w stanie wpaść jaka jest między nimi różnica.
Moniko, zaczęłam dzisiaj również czytać twój wątek, ale zajmie mi to pewnie trochę czasu. Jedno co chcę na razie napisać, obiecuję wspierać Cię na tyle na ile będę potrafiła Jeżeli to jeszcze aktualne, przeczytałąm to na wstępie
Pozdrawiam wszystkich.
monteverde 16:19, 31 lip 2012

To super A Ewa nie ma u nas jeszcze wątku?
vesper 16:22, 31 lip 2012

monteverde napisał(a)
Do Szmita

Ale fajnie, że jedziecie na spotkanie. Planujecie przy okazji jakieś zakupy, coś konkretnego?
monteverde 16:30, 31 lip 2012

bez tego to ani ani
Moniika 19:03, 31 lip 2012

nebel napisał(a)

Diano, Ewelino, Beatko i Iwonko bardzo Wam dziękuje , faktycznie dzień miałam bardzo miły dzięki Ewie

Witam, dla mnie też byl to bardzo miły dzień, ale muszę sprostować pewną informację, którą o mnie napisałaś czyli moim doświadczeniu ogrodnika.
Wpadł mi dzisiaj w ręce "Katalog roślin" ZSA, Moniko lepiej nie ucz się ode mnie nazw roślin, to co rośnie przy wejściu to nie ostrokrzew, tylko mahonia. Poogladałam sobie w katalogu również jałowce i cyprysiki - rany nie jestem w stanie wpaść jaka jest między nimi różnica.
Moniko, zaczęłam dzisiaj również czytać twój wątek, ale zajmie mi to pewnie trochę czasu. Jedno co chcę na razie napisać, obiecuję wspierać Cię na tyle na ile będę potrafiła Jeżeli to jeszcze aktualne, przeczytałąm to na wstępie
Pozdrawiam wszystkich.

hej Ewo!! Oczywiście liczę na Twoje wsparcie!!! A ta mahonia co myslalysmy ze jest ostrokrzewem jest śliczna!!! Teraz już wiemy ze to mahonia! Czyli nauczylam sie od Ciebie!!! Ja nie rozróżnie jalowca od cyprysika nawet jak poczytam w encyklopedii podziwiam Twój zapał! Co bys nie napisala dla mnie jesteś doświadczona ogrodniczka , napewno zdecydowanie bardziej doświadczona ode mnie . Pozdrawiam serdecznie!
Moniika 19:06, 31 lip 2012

monteverde napisał(a)
To super A Ewa nie ma u nas jeszcze wątku?

Ewa ma nick Nebel z różowa rozyczka w awatarku w stopce nie ma wpisanego wątku, ale założyła dwa: jeden to "przenawozenie róż" w "róże" i drugi " sosny- Pinus" w " drzewa i krzewy iglaste" ale faktycznie w " nasze ogrody" nie założyła wątku
Moniika 19:08, 31 lip 2012

vesper napisał(a)

Do Szmita

Ale fajnie, że jedziecie na spotkanie. Planujecie przy okazji jakieś zakupy, coś konkretnego?

No jak Ania Monteverde pisze ze "bez tego ani ani " to znaczy ze coś kupimy dzięki za odwiedzinki Vesper
Celina 20:57, 31 lip 2012

Witaj Moniko!
Przybiegłam z rewizytą! Ale ładnie w Twoim ogródku.!
Znalazłam u Ciebie też floksy! Mam nadzieje ,że Twoje też pachną obłędnie! Lilii też piękna kolekcja!
Ale najbardziej zazdroszczę ,że mieszkasz nad morzem!! Uwielbiam je! Niestety w tym roku także nie będę mogła pospacerować jego brzegiem
Może za rok!
Pozdrawiam serdecznie,zaglądać będę z przyjemnością

PS. na moim poletku zostawiłam trochę kwiatków dla Ciebie
Moniika 21:45, 31 lip 2012

Celinko! A ja mam blisko do morza i do gór tęsknię takie to życie!! Gdy będziesz się wybierała w moje strony koniecznie daj mi znać dziękuje Ci za odwiedzinki ja Twój ogródek wrzucam do moich ulubionych
plastys 22:49, 31 lip 2012

Odwiedziłam Twój ogródek Moniko i fajnie tu masz
W chwili wolnego obejrzę wszystkie zdj jeszcze raz