Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:52, 27 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Oprysk wszystkich roślin HT.

To już wiem,co jutro mogę robić berberysy też cięłam.
Ogród niby nowoczesny ale... 19:34, 27 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Ale masz porządek w ogrodzie a żółtki prześliczne

Och ty! nie poznałam Cię po awatarku
Ogród niby nowoczesny ale... 19:31, 27 lut 2017

Do góry
Ale masz porządek w ogrodzie a żółtki prześliczne
Ogród Ani :) 19:29, 27 lut 2017

Do góry
U mnie też tak ciepło! Aż się zastanawiałam nad krótkim rękawkiem. Od jutra i u mnie akcja smaragdy.
Moja codzienność - ogród Oli 19:27, 27 lut 2017

Do góry
Cieszę się razem z Tobą z wiosny
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:26, 27 lut 2017

Do góry
Chyba można ogłosić wiosnę Biegałam dzisiaj po ogrodzie w samej koszulce na długi rękaw i zastanawiałam się czy pokazanie się w krótkim rękawie, w lutym nie będzie oznaką szaleństwa Stwierdziłam, że i tak sąsiedzi mają dzisiaj przedstawienie pt. odkurzanie trawnika, że oszczędzę im większych wrażeń

Plan na dziś wykonany w całości.

Cisy, hortensje, graby przycięte

Całość łącznie w trawnikiem odkurzona.

Ekperyment z RB wykonany. 1/3 RB wycięta, reszta pozostawiona do drugiej połowy marca.

Warzywnik wysprzątany i zasilony dolomitem.

Oprysk wszystkich roślin HT.

Oprócz tego:
-kompost przerzucony i posypany dolomitem
-skrzynki na jednoroczne umyte
-wycięte wszystkie miskanty i przycięte berberysy

Koniec na dzisiaj, jutro drugi ogród i akcja smaragdy

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:01, 27 lut 2017

Do góry
Aniu- wiem o czym piszesz...ja w najgorszym ddniu, gdzie tej wody był ogrom zrobiłam rowki odwadniające i na szczęście woda zeszła. Trzymam kciuki za swój i Twój ogród

Renia, Marysia, Sylwia, Gosia-cieszę się, że na coś ten mój wątek Wam się przydał i Mazan rozwiał wątpliwości.

Luki-dokładnie u mnie to samo było.

Betka- wszystko okaże się wiosną, nie pozostaje nam nic innego jak czekanie.

Walerku Mazanie- dziękuję bardzo, że zgodziłeś się na pomoc w odpowiedziach w czasie mojej nieobecności.Wiesz, że jesteś tu zawsze mile widziany

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:54, 27 lut 2017

Do góry
Aga, Madżen, Kami, Aguś,Ania, Sebek-dzięki za wsparcie i dobre słowo!

Renia- też tak myślę

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:48, 27 lut 2017

Do góry
Navi- również przesyłam słoneczne uściski

Agus-niestety sesleria za delikatna...

Kiedyś będzie tu ogród 06:32, 27 lut 2017

Do góry
Aniu widzę, że już Polinka Ci odpowiedziała, że PW to propionian wapnia,środek grzybobójczy i nawóz wapniowy dolistny, jest stosowany tak samo jak OW, ale ponoć ma szersze działanie niż OW.
Kiedyś będzie tu ogród 20:53, 26 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Pytałaś się u Danusi co to PW? To proponian wapnia.właściwości ma takie jak OW ale jest lepszy u nas na forum jest bardzo mało informacji o tym specyfiku ale na"podobnym"forum w tamtym roku były prowadzone badania i doświadczenia.

Polinko dziękuję, byłam czytałam. Takie opinie, że działają takie specyfiki są dla mnie bardzo cenne. Muszę sobie jeszcze na spokojnie pospisywać te wszystkie przepisy na mikstury, zastosowanie i terminy stosowania. Nie stosuję chemii, a jednak czasami zaraza łapała i zal było. Zwłaszcza pomidory... Będę robić ekologiczne specyfiki i pryskać. Część składników już kupiłam.

Mary napisał(a)
Nie mam molinii Variegata, ale mam Moorhexe.
Jesienią świeci jak żarówka. Nie wiem jak wygląda wiosną, bo mam ją dopiero od lata.
Marysiu a wiesz, że o Moorhexe to i Polinka pisała mi że poleca. Wpisałam na listę zakupową. Dziękuję.
Ogród Ani :) 20:52, 26 lut 2017

Do góry
Ja mam na plecionej nóżce bukszpanową kulę... a dwa małe patyczki zaplotłam 7 lat temu

polinka napisał(a)

Toszka, tuje już ciąć? Nie za wcześnie? Kiedy drugie cięcie (ostatnie w sezonie) smaragdów wykonać? Brabanty wiem, że co 6-8 tyg.
Hortki mam już pocięte. W tamtym roku czytałam, że wczesne cięcie hortensji przyspiesza kwitnienie i u mnie to się sprawdziło

Mam plan ciąć tuje i cisy pod koniec tygodnia... jesli będzie sucho.

Wcześniej będę ciąć hortki i obiecane zdjęcia porobię krok po kroku... jeśli tylko uspokoi mi się w pracy, bo klienci wiosnę poczuli i ich przypiliło, a ja ledwo wyrabiam (co mnie po prawdzie cieszy, bo pieniążki na chciejstwa ogrodowe będą)
Ogrodowy song 15:59, 26 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)
U mnie hortki też już pocięte. W tamtym roku jeszcze wcześniej były cięte. Czytałam, że wczesne cięcie przyśpiesza kwitnienie.

Nie pamiętam, czy to u Ciebie nie podpatrzone. Że szybciej zakwitną...oo, to świetna wiadomość
Ogród Ani :) 14:42, 26 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Toszka, tuje już ciąć? Nie za wcześnie? Kiedy drugie cięcie (ostatnie w sezonie) smaragdów wykonać? Brabanty wiem, że co 6-8 tyg.
Hortki mam już pocięte. W tamtym roku czytałam, że wczesne cięcie hortensji przyspiesza kwitnienie i u mnie to się sprawdziło

Jak tak to i ja w tygodniu obetnę swoje hortki
Ogród Ani :) 14:31, 26 lut 2017

Do góry
Toszka napisał(a)

Termin forsycji ważny jest dla róż. Ale hortki można już w tygodniu ciąć - znajoma tnie na jesieni i jej hortki (cała kolekcja!) niczym nie odbiegają od naszych ciętych wiosną. Cisy, tuje, jałowce trzeba ciąć w pierwszej połowie marca - póki nie zaczną wypuszczać przyrostów i póki ptaki nie zaczną zakładać gniazd.

Ogrodowy song 12:41, 26 lut 2017

Do góry
U mnie hortki też już pocięte. W tamtym roku jeszcze wcześniej były cięte. Czytałam, że wczesne cięcie przyśpiesza kwitnienie.

Pokażę nasz ogród 19:18, 25 lut 2017

Do góry
Ciekawy eksperyment z gąbką i podobnie jak Borbetka zastanawiam się co myślisz o użyciu jej do jednorocznych?
Kiedyś będzie tu ogród 12:44, 25 lut 2017

Do góry
Pytałaś się u Danusi co to PW? To proponian wapnia.właściwości ma takie jak OW ale jest lepszy u nas na forum jest bardzo mało informacji o tym specyfiku ale na"podobnym"forum w tamtym roku były prowadzone badania i doświadczenia.
Mój ogród pod lasem 13:04, 24 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Wszystkie rośliny do gnojowek, wywarow najlepiej zbierać do końca września. Późniejsze są już mało warto. Można sobie ususzyc aby mieć na wczesnowiosenne opryski. Pokrzywe używam do końca lipca a później skrzyp,podagrycznik,babka,wrotycz. Do wiosennej pokrzywy warto dodać skrzyp (może być suszony),ma właściwości wzmacniające i też do każdej gnojowki dodaję wrotycz-profilaktycznie przeciw opuchlakom.
Pozdrawiam dziewczyny

Ale super rady: dzięki Polinko! W tym sezonie wszystkie mikstury przygotuję i będę testować na swoich roslinach
Mój ogród pod lasem 12:50, 24 lut 2017

Do góry
Wszystkie rośliny do gnojowek, wywarow najlepiej zbierać do końca września. Późniejsze są już mało warto. Można sobie ususzyc aby mieć na wczesnowiosenne opryski. Pokrzywe używam do końca lipca a później skrzyp,podagrycznik,babka,wrotycz. Do wiosennej pokrzywy warto dodać skrzyp (może być suszony),ma właściwości wzmacniające i też do każdej gnojowki dodaję wrotycz-profilaktycznie przeciw opuchlakom.
Pozdrawiam dziewczyny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies