Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

mira 09:05, 28 lut 2017

Takie rewolucje to ja lubię. Ja mam inny problem bo chce zasłonić nie stol tylko dach i nic wydumac nie mogę.
Wczoraj szalalam cały dzień i traw mam dość a tak w ogóle to suuper

Pozdrawiam
zoja 09:23, 28 lut 2017

Wróciłam doczytać...
rewolucja jak się patrzy na pewno będzie pięknie
AgataP 10:42, 28 lut 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Właśnie skończyłam czytać artykuł Danusi, w którym pisze, żeby areację robić w porze kwitnienia forsycji. W takim razie teraz tylko zwałuję i pokicam w butach z kolcami.

Chciałabym zobaczyć jak kicasz Widoki sąsiad ma bezcenne
Gruszka_na_w... 21:36, 28 lut 2017

zoja napisał(a)
Haniu przez Ciebie zakupiłam dalie franc kafka licze ze beda takie piekne jak Twoje

Jeśli masz na myśli te burgundowe z rabaty wzdłuż podjazdu- str. 170, to będziesz z nich bardzo zadowolona.

Kamilka, oby tylko takie szaleństwa nawiedzały moje życie. Swój areał też ogarniesz.

mira napisał(a)
Takie rewolucje to ja lubię. Ja mam inny problem bo chce zasłonić nie stol tylko dach i nic wydumac nie mogę.
Wczoraj szalalam cały dzień i traw mam dość a tak w ogóle to suuper

Mira, wszystko można przesłonić. W jednym z odcinków mai, właściciel ogrodu przesłonił kilkupiętrowe blokowisko. Ogród wyglądał jak oaza spokoju z bajorkiem wewnątrz. Pytanie brzmi: ile jesteśmy skłonni zapłacić, ewentualnie czekać. Prac przy trawach nie zazdroszczę. czy Twój rodrabniacz mieli miskanty?

AgataP napisał(a)

Chciałabym zobaczyć jak kicasz Widoki sąsiad ma bezcenne

Robię to dyskretnie.
W tym roku zamierzam podpierać się kijkami od biegówek. W zeszłym roku parę razy się zaklinowałam w glebie. Kiepskie wiązania mają te buty. Luzują się na stopie i wciąż trzeba poprawiać.

Sesja zdjęciowa serbów. Między nimi rośnie klon ginnala. Zdjęcia na wprost nie da się zrobić z powodu ochrony danych osobowych sąsiada.

W mojej szkółce serby tej wielkości w donicach były po 85 zeta . Specjalnie pojechałam sprawdzić, czy moja mordęga miała jakieś uzasadnienie.

Wsadziłam w narożniku dwa serbowe młodziaki. Za 4 lata powinny być już widoczne.
Pojawiły się kiełki imperaty. Kolorem z nimi współgrają tulipanowe kły.

Lilaki i derenie jadalne lada moment rozpoczną nowe życie

Zmężniały przebiśniegi i ciemierniki

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 21:43, 28 lut 2017

Sprawdziłam dzisiaj stan trawnika. Zdecydowanie wypuszcza świeże źdźbła, więc pewnie z wertykulacją nie będę czekała na kwitnienie forsycji.

Widoki ogólne w ostatnim dniu lutego

Znalazłam chyba docelowe miejsce dla świdośliwy Lamarca. To jej trzecia miejscówka.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 21:50, 28 lut 2017

Chyba mieli - na razie czekają - dam znać bo w sobotę chyba będzie wielkie mielenie tego co czeka
czasu na czekanie nie mam
fajnie się teraz ogród ogląda i nadal planuje bo jest jeszcze bardziej goły

pozdrawiam
Gruszka_na_w... 21:57, 28 lut 2017

Też mnie czas goni, a tu niespodziewanie wyskakują mi pozaogrodowe sprawy na cito.
Pora zacząć spulchniać rabaty i brać się za warzywnik.
Zrób sesję zdjęciowa z rozdrabniania.
polinka 22:00, 28 lut 2017

Haniu, bardzo dziękuję za wskazówki warzywne. W sobotę będę siać marchewkę, pietruszkę i dymkę

I u mnie trawnik się zieleni

Pozdrawiam
Gruszka_na_w... 22:05, 28 lut 2017

Polinko, Twoje pytania skłoniły mnie do myślenia o moim warzywniku. A miałam nadzieję, że jeszcze trochę te myśli poleżą odłogiem. Udanych wysiewów!
chagall 23:02, 28 lut 2017

Haniu, u Ciebie już wiosna
Ja jeszcze czekam, mam nadzieję, że przyjdzie niedługo i pobudzi mnie do działania.
Pozdrawiam gorąco - Ania