Takie rewolucje to ja lubię. Ja mam inny problem bo chce zasłonić nie stol tylko dach i nic wydumac nie mogę.
Wczoraj szalalam cały dzień i traw mam dość a tak w ogóle to suuper
Jeśli masz na myśli te burgundowe z rabaty wzdłuż podjazdu- str. 170, to będziesz z nich bardzo zadowolona.
Kamilka, oby tylko takie szaleństwa nawiedzały moje życie. Swój areał też ogarniesz.
Mira, wszystko można przesłonić. W jednym z odcinków mai, właściciel ogrodu przesłonił kilkupiętrowe blokowisko. Ogród wyglądał jak oaza spokoju z bajorkiem wewnątrz. Pytanie brzmi: ile jesteśmy skłonni zapłacić, ewentualnie czekać. Prac przy trawach nie zazdroszczę. czy Twój rodrabniacz mieli miskanty?
Robię to dyskretnie.
W tym roku zamierzam podpierać się kijkami od biegówek. W zeszłym roku parę razy się zaklinowałam w glebie. Kiepskie wiązania mają te buty. Luzują się na stopie i wciąż trzeba poprawiać.
Sesja zdjęciowa serbów. Między nimi rośnie klon ginnala. Zdjęcia na wprost nie da się zrobić z powodu ochrony danych osobowych sąsiada.
W mojej szkółce serby tej wielkości w donicach były po 85 zeta . Specjalnie pojechałam sprawdzić, czy moja mordęga miała jakieś uzasadnienie.
Wsadziłam w narożniku dwa serbowe młodziaki. Za 4 lata powinny być już widoczne.
Pojawiły się kiełki imperaty. Kolorem z nimi współgrają tulipanowe kły.
Lilaki i derenie jadalne lada moment rozpoczną nowe życie
Zmężniały przebiśniegi i ciemierniki
Sprawdziłam dzisiaj stan trawnika. Zdecydowanie wypuszcza świeże źdźbła, więc pewnie z wertykulacją nie będę czekała na kwitnienie forsycji.
Widoki ogólne w ostatnim dniu lutego
Znalazłam chyba docelowe miejsce dla świdośliwy Lamarca. To jej trzecia miejscówka.
Chyba mieli - na razie czekają - dam znać bo w sobotę chyba będzie wielkie mielenie tego co czeka
czasu na czekanie nie mam
fajnie się teraz ogród ogląda i nadal planuje bo jest jeszcze bardziej goły
Też mnie czas goni, a tu niespodziewanie wyskakują mi pozaogrodowe sprawy na cito.
Pora zacząć spulchniać rabaty i brać się za warzywnik.
Zrób sesję zdjęciowa z rozdrabniania.
Polinko, Twoje pytania skłoniły mnie do myślenia o moim warzywniku. A miałam nadzieję, że jeszcze trochę te myśli poleżą odłogiem. Udanych wysiewów!