Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Szmaragdowy Zakątek 19:06, 07 maj 2014

Do góry
Moja hosta „Undulata coś tam coś tam” rozszalała się na dobre

trawa też rośnie niesamowicie szybko…chyba bez mojej wiedzy coś biorą……..jakiś florovit albo magiczną siłę….
Wzięłam się więc za koszenie, ale zaczęło padać…buuuu
W związku z tym, że w szmaragdowym deszczyk podlewa, ja skoczyłam do Caroli (popcarol) na ploteczki…. Ma wspaniały ogród…po prostu miliony roślin!!! Jak się do niej ładnie uśmiechnę to mi ukopie troszkę tego i owego…..
Szmaragdowy Zakątek 19:04, 07 maj 2014

Do góry
Dla wszystkich odwiedzających kwiatuszki….

ewakatowice – oj Ewa…widzę Cię…widzę – nie ukrywaj się

Robertop – piękna ogrodniczka szczęśliwa z powodu nowego ogrodzenia… to i bajka z happy end’em.

Krys, Ivvvona – płotek i bajeczka to takie tam drobiazgi…dla zabicia czasu.

Luiza, paulina_wero…, kitek81, Urszulla, BaRa – dziewczyny, płotek to kilka śrubek, parę desek, trochę farby…po prostu małe rękodzieło majsterkowicza w spódnicy

popcarol – na trawki i żurawki zawsze znajdę miejsce
A huśtawka oczywiście czeka na ciebie….

Alisonek – oj tam, oj tam…zaraz genialna…

aga_szsz – Aga, wystarczy, że sąsiedzi zazdrośnie rzucają okiem na szmaragdy…..

regli – ależ Renatko, ja się dzielę… mam jeszcze do postawienia kilka metrów betonowego płotu…chętnie się podzielę umiejętnościami wykonania wylewki betonowej…ha ha

Mala_Mi – uff Aniu, dobrze, że te pierisy odrosną, bo już się o nie bałam

kitek81 – no właśnie tak mi się zdawało, że machałaś…widziałam tylko przez chwilkę bom autostradą mknęła….

elzbieta_g – szmaragdy bardzo prosiły o kolorowe towarzystwo, więc już mają…

Krys – Krysiu, zapraszam do szmaragdowego kiedy tylko zechcesz…tylko zarezerwuj sobie trochę więcej czasu, bo teraz już jest co oglądać….
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:03, 07 maj 2014

Do góry
No i znowu kolejne fotki bo zakwitły moje ostatnie tulipany - Elegant Lady, co prawda zupełnie inne niz na fotce ale i tak piekne!

I Quenn of Night... niesamowite!

Moja bajka 18:58, 07 maj 2014

Do góry
Jagoda poczekaj, zaraz wrzucę zdjęcia jak już są posadzone moje piękności Śliwa wiśniowa zastąpiła robinię akacjową. Jeszcze dziś przez tą cholerę nagrzeszyłam jak wbiłam sobie w stopę kolca z niej. Chyba mści się za t o wycięcie
Tak sobie myślę, czy by może tego żółtego berberyska bardziej przy jej pniu nie posadzić dla kontrastu, czy może na razie nie ruszać?
Za huśtawką na jesieni postawię dużą pergolę, po pierwsze żeby zasłonić tę najszpetniejszą szopę, a po drugie muszę przesadzić swoją atkindię bo tak się rozrosła, że tam gdzie rośnie już jej ciasno. A ogródek mam wąski, więc nie bardzo z każdej strony chcę się żywopłotem z tuj obsadzać.
Mały ogród pod Białymstokiem 18:50, 07 maj 2014

Do góry
Zostawiam ci malunek wieczorem powiem o co chodzi
Rododendronowy ogród II. 18:50, 07 maj 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Bogdziu moje pierwsze jajeczko przesyłam ci hi hi hi

No no , można powiedziec że kurka poczuła się już u siebie jak jajko zniosła.
Moja bajka 18:50, 07 maj 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Dziś był baaaardzo udany dzień Oto moje zakupy : śliwa wiśniowa Pissardi, jakaś mega wielka żurawka, 2 paprocie, 4 szałwie omszone, 2 miskanty Morning Light, azalia, hosta Dance with me i słodki rojniczek I wróciłam zakochana w takich cudnych szczepionych klonach: jeden seledynowy, a drugi trochę wpadający w róż Ale na razie to miłość platoniczna

Kasiu udane zakupy ,super żurawka kolor fajny,azalia chyba jakaś różowa prawda? hosta dwukolorowa ? piękna śliwowiśnia no,no będzie się działo
Rododendronowy ogród II. 18:48, 07 maj 2014

Do góry
anita_wielkopolska napisał(a)
Bodziu spójrz tylko na moją fotkę, czy podpaliłam swojego rh?

Dobrze nie wygląda ale czy go podpaliłaś to Ty tylko wiesz. Napisz kiedy był sadzony , kiedy dałas nawóz i inne infirmacje. Całe brazowe liscie oberwij , pozostałe zostaw i napisz co z tymi nawozami,.
Fotorelacje - pielęgnacja roślin 18:46, 07 maj 2014

Do góry

Fotorelacje - pielęgnacja roślin 18:44, 07 maj 2014

Do góry
Czesanie i wiosenne cięcie carex frosted curls. Ta trawka rośnie u mnie trzeci sezon i bardzo się rozrasta. Wystarczy wyczesać jej suche kłosy (patent ze starą szczotką do włosów ) i przyciąć końcówki. Tak samo przycinam końcówki wszystkim innym odmianom carex'ów nawet zimozielonym morrowi.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2550-kiedys-tu-cz-ii-madzenie-ogrodnika?page=651

Moja bajka 18:42, 07 maj 2014

Do góry

Dziś był baaaardzo udany dzień Oto moje zakupy : śliwa wiśniowa Pissardi, jakaś mega wielka żurawka, 2 paprocie, 4 szałwie omszone, 2 miskanty Morning Light, azalia, hosta Dance with me i słodki rojniczek I wróciłam zakochana w takich cudnych szczepionych klonach: jeden seledynowy, a drugi trochę wpadający w róż Ale na razie to miłość platoniczna
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 18:41, 07 maj 2014

Do góry

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 18:38, 07 maj 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
A teraz poproszę Bogdzię o potwierdzenie czy to zięby?

Ona i on. Ona pracuje, zbiera w dziobek wszelkie puchatości, a on... stoi na straży i jeży czuba od czasu do czasu

Zgadza sie to zieby. Gratki na 900.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 18:38, 07 maj 2014

Do góry
orlik

W cieniu - zacieniona 18:33, 07 maj 2014

Do góry
Perovskia...jednak coś zostało...po zimie wyglądała dobrze,ale wiosną ją przymroziło.Szukam siewek...nie wiem jak wyglądają,jakieś różne,maleńkie roślinki są....ale czy to te?Jutro zrobię zdjęcia.
Rododendronowy ogród II. 18:32, 07 maj 2014

Do góry

Bodziu
spójrz tylko na moją fotkę, czy podpaliłam swojego rh?
Fotorelacje - pielęgnacja roślin 18:32, 07 maj 2014

Do góry
Obiecna fotorelacja z ciecia żywopłotu bukszpanów przy użyciu szablonu z kartonu . Szybko, łatwo i równo. Podpieramy na kartonie nożyce szpalerowe i ciach ciach

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=251#post_3

Rododendronowy ogród II. 18:32, 07 maj 2014

Do góry
Bodziu spójrz tylko na moją fotkę, czy podpaliłam swojego rh?
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 18:31, 07 maj 2014

Do góry
Rozkwitam... eee tzn. mój ogródek....

ahhh ci mój ten jedyny...

a reszta też wcale nie gorsza

I trawki też ruszyły - fajnie to wygląda - takie ciemne przyrosty, jakby uschnięte, ale już powyżej cięcia zrobionego po rozdzieleniu traw [to chyba było carex bronz]

Działka prawie w Borach Tucholskich 18:30, 07 maj 2014

Do góry
już po burzy a tak było przed -moje chudziaki, sam nie mogę się przyciąć to na roślinkach się wyżywam

moje ziemie odzyskane - odzyskane po rozbiórce budowlanych pozostałości
jak widać jeszcze dużo pracy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies