Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:16, 01 cze 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
wspominałam ice dance przeszła przez trawnik ... za nią ustawiły się bordowe żurawki ... trójszereg zamyka hortensja Phantom ... plus miskant i wariacja na rogu ...
nie wiem czy żurawki zostaną bo o ile wczoraj byłam realizacją zachwycona ... to dziś już sobie mruczę, że mogłoby środkowy rząd stanowić takież ciemne liście ale ciut wyższe ... hmmm ... ciągłe dylematy ...

wte i wewte ...

Mam zla infomacje, za rok carexy będą zasłaniać zurawki. Lepiej byłoby odwrotnie posadzić, na brzegu zurawki a z tyłu carexy albo poczekaj i za rok zmienisz bo teraz jest ślicznie

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:15, 01 cze 2014

Do góry

Makowo na Kociewiu 21:13, 01 cze 2014

Do góry
z poduchami z przed chwili przepraszam, ale jest impreza na paleciaku więc jutro Martusiu wszystko opisze poduchy miały mieć wakacyjny feeling i tak mi sie wydaje, ze jest
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:11, 01 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Między innymi takie orliki kupiłam

I te majtkowe

Mam takie w zawrotnej ilości 3 szt liczęże się rozsieją... A tu nic... Drugi sezon 3 szt i jeszcze muszę wlaczyć o nie ze ślimakami
Ogród Leny. 21:11, 01 cze 2014

Do góry
Marzenko ano oram,oram i końca nie widać
Dziękuję - ogród ogólnie prostuję
Efekty jeszcze małowidoczne bo rośliny mniejsze ,ale np.wczoraj posadziłam ok.15 cisów ok.150cm ..zdobyte za bezcen!
Ale najgorsze jest to ,że przesadziłam Miłorzęba i teraz mam obawy aby się przyjął...bo niestety troche palowego korzonka musiałam mu ciachąć.
Liczę na szczęście
Pozdrawiam

Rodgersje zostawiam

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:10, 01 cze 2014

Do góry
początek i koniec "brzozowej" pusty ... czeka na kulki bukszpanowe i cud ... muszę cudowi pomóc ... sam siem nie zrobi ... takie czasy ...
środkowy pas wciąż nijaki na oko ... za to ja widzę zawiązujące się pąki w jezówkach ... firletka też obiecuje ... róże mają mikro pąki ale mnóstwo ... naparstnice nie wiem tylko czy z tego roku ... a istnieje domniemanie o purpurowej królowej ..., że będzie
za ice dance wprowadzi się szpaler lawendy ... musi być ... w szpalerze ...

pomiędzy róże ma pójść jeszcze stipa lub jakiś zamiennik i purpurowa tojeść bardzo pojedyńczo ... małe kulki ale to dość niepewne ...

pod tujami jest carex amazon mist dla poczochrania ... soczysta zieleń hosty dla kontrastu (to gigant Irenki ... u mnie zwariował ?) ... za nimi horti miski i właśnie zupełnie nie wiem czym uzupełnić przed hostami ... gdybam ...
Bajkowy ogród Weroniki 21:09, 01 cze 2014

Do góry
I zaraz dodam, że w moim ogrodzie też pachną już piwonie i róże, i też mogę go nazwać "ogródkiem 5 zmysłów". Cieszy oczy, nos, uszy, rączki a nawet kubeczki smakowe (wzrok, węch, słuch, smak i dotyk). W takim momentach uświadamiamy sobie, że mamy tak wiele, i jak cenne są te nasze zmysły.

Atłasowe, pachnące peonie.

Ogród z łezką 21:07, 01 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Alchymist w pełnej krasie i róże, które już zaczęły

Zanim doczytam dalej muszę swój zachwyt wyrazić.
O matulu, szczęka mi spadla na podłogę. Nigdy takiego cuda rożanego nie widziałam.
Ogródkowy chaos u monitki 21:07, 01 cze 2014

Do góry
Tak się zastanawiam czy to na co tak czekam to rzeczywiście krwawnik...na 99% jednak nie ale w takim razie co to? może ktoś wie?

misz masz

duecik

ulubiony busz

i wyczekiwana, zachwycająca Heritage

Ogródek Agam 21:06, 01 cze 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Aguś... a nie masz ochoty nieco wybrzuszyć tej linii przy samym tarasie...?

Marta już tak kiedyś próbowałam, tam jest takie minimalne wybrzuszenie (prawie niewidoczne) .
Ale sama nie wiem, z drugiej strony tarasu jest ćwiartka koła, stwierdziłam że takie wybrzuszenie nie będzie pasować i zaprzestałam "wybrzuszania". Sorki za pranie na tarasie .

Mirkowy ogród (początki) 21:02, 01 cze 2014

Do góry
Może ktoś wie co to za roślinka
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:01, 01 cze 2014

Do góry
Aguś,masz małe dzieci,to zrozumiałe,że większość czasu one pochłaniają,a na forum niestety już go brakuje.Tym bardziej cieszę się,że do mnie zajrzałaś.

Kasiu,maki mam w tym roku ogromne,niektóre sięgają mi do pasa, a wielka baba ze mnie.Łubiny też w tym roku dorodne,marzeniem moim jest żółty i czerwony,co roku kupuję takie w ogrodniczym i co roku giną mi w ziemi.

Reniu,witam cię, zaczynają się wszystkie kolory świata.

Jolu wita.Z początku miałam wrażenie,że ktoś siedzi jak przechodziłam kolo spodni,teraz już przyzwyczaiłam się do nich.

[img

size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/61/613993/original.jpg[/img]

Znowu na wsi 20:59, 01 cze 2014

Do góry
I na koniec druga strona

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:56, 01 cze 2014

Do góry
ciągle jeszcze królują stokrotki ... ja ciacham przekwitające a juz armia nowych stoi gotowa do zmiany

hortki miski jako plecy do mojej ławeczki ... (i upierdutane 40 cm trawniczka) ... i każdego dnia wyższa tojeść za stokrotkami

Znowu na wsi 20:55, 01 cze 2014

Do góry
Irysy syberyjskie, kolejny rok w przechowalni

Nowa hosta, jeszcze jednej muszę znaleźć miejsce

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:54, 01 cze 2014

Do góry
obwódka bukszpanowa a w niej czosnki ozdobne

Ogród do odświeżenia 20:54, 01 cze 2014

Do góry
I kffiatuch na trzecią setkę , choć nieco spóźniony

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:53, 01 cze 2014

Do góry
tawułki po strzyżeniu odrastają...

Znowu na wsi 20:51, 01 cze 2014

Do góry

I trochę szczegółów:
Mary Rose dopiero w pączkach. A już widziałam na forum okazy w rozkwicie

mydlnica, znalazła się u mnie trochę przez przypadek. Kupiłam mieszankę nasion, wysiałam i jest

I wczoraj zakupiona Rhapsody in Blue, pięknie pachnie. Nabyłam jeszcze Reine de Violette. Ostatnio widuję sporo ładnych krzaczków róż z Rosarium w okolicznych sklepach.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:48, 01 cze 2014

Do góry
Gosiu wiem wiem, codziennie robie jej zdjęcia, może to źle zabrzmi ale jestem z niej dumny Jeżeli chodzi o mocno pomaarańczową żurawke...

Po prawej to Redstone Falls, polecam ręcami i nogami jest cudowna, wiosną jaskrawo pomarańczowa, latem intensywnie pomarańczowa, a jesienią lekko brązowieje i pojawia się rysunke na liściach, na dodatek tworzy rozłogi co w donicach daje niezły efekt, a na rabacie wielkie kępy, przy okazji rozłogi same się ukorzeniają.Wzorowo na słońcu
Po lewej czerwono pomarańczowa odmiana Rio również polecam ręcami i nogami. Jest ze mną od zeszłego roku, znosi słońce wzorowo, cudowne kolory, kontrastujące białe kwiatki.
Oby dwie rosną u mnie w 3 sztukach w ogrodzie, a na taką rozpuste w ilości mnogiej z jednej odmiany, dana żurawka musi sobie zasłużyć bo wiadomo u mnie większość pojedyńcze egzemplarze

Agato moje żurawki dostają sporo jedzonka głównie ze względu na moją ubogą piaszczystą glebe. Dwa razy dolistnie florovitem, wiosną azofoska, latem nawóż do kwitnących to u mnie minimum, ale na żyźniejszych glebach nawet nadmiar. Ja nawóże dośc intensywnie, ale już na początku sierpnia kończe nawożenie wszystkiego. Czasem jesienny nawóz zastosuje, ale nie zawsze

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies