Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To właśnie tu

To właśnie tu

Bogdzia 21:59, 14 cze 2014

Nieprawdopodobnie piękne.Buziaki śle dla Ogrodniczek.
Gabriela 22:02, 14 cze 2014

Pergola z łukami różanymi wygląda niesłychanie. Oczywiście niesłychanie dobrze. Można by pod nią sobie zamieszkać.
AgnieszkaW 22:07, 14 cze 2014

Dzidko, Ty u mnie, a ja u Ciebie Przyszłam podziwiać piękno Twojego ogrodu Pozdrawiam
Agania 13:00, 16 cze 2014

Dzidka napisał(a)
Czas na hortensje.

Zacznę może od nieczęsto spotykanej w naszych ogrodach hortensji aspera sargentiana.
Ma ona sztywne pędy, bardzo grube , nierozgałęzione . Młode pędy pokryte są szczeciniastymi włoskami, starsze mają łuszczącą się korę.
U nas dorasta do 2m - 3 m.

Liście sezonowe, skupione gęściej na końcach pędów, duże, do 30 cm .

Kwiatostany typu wianek rozwijają się w VII - VIII i osiągają do 40 cm średnicy.

Witam się u Ciebie Dzidka i witam ciebie

Rozpoczęłam wirtualny spacer po twoim ogrodzie i zatrzymałam się na str. 14, i postanowiłam napisać, że są piękne, wyjątkowe i niepowtarzalne jak cały ogród, jak ci zimują asperki, ja w końcu zakupiłam 4 sztuki i już sobie rosną i nawet mi zakwitną, z czego bardzo się cieszę, róze imponujace i rosną u ciebie nawet rodgersje....uwielbiam je pięknie masz, lecę do oglądania

Serdecznie Cię pozdrawiam
Tess 13:04, 16 cze 2014

Dzidka napisał(a)

Róża 'Gruß an Aachen'

Jarzmianka.

Rodgersja kasztanowcolistna

Długosz królewski kwitnący wielosiłem

Nie pomyślałabym nigdy, żeby rodgersję na jednej rabacie z różą posadzić.
Dzieki, Dzidko
jambosana 15:41, 16 cze 2014

Dzidka napisał(a)
[img

Piękne krzaczory ! To vaichenblau ? Kwitnie raz, czy powtarza ?
Milka 10:56, 20 cze 2014

Dzidka, chcieliśmy podziękować za cudowne spotkanie, wspaniałe jedzenie i oczywiście wymarzone roślinki cudownie było dzielić się doświadczeniem, sporo znowu się nauczyłam, a przede wszystkim mieliśmy możliwość w realu zobaczyć ten ogromny, piękny i tajemniczy ogród i do tego tak pachnący, te róże są bajkowe, a przecież nie tylko one są, bo skarbów u ciebie co nie miarapodziwiamy cię, ze dajesz radę to wszystko obrobić, jesteś niesamowita
fajnie, ze dopisała nam pogoda, bo okazuje się, ze u nas zimno około 17 stopni, wiatr i pochmurno, zaraz po powrocie było podlewanie i naprawianie szkód po psach, tak to jest...kota nie ma myszy grasują
jeszcze raz dziękujemy i czekamy na spotkanie u nas

i kilka fotek, jakość może nie najlepsza, bo z telefonu, ale są
Jasia, Dzidka i ja
tłem cudowny zakątek z wielkimi czereśniami i pięknym, naturalnym oczkiem

z wielką przyjemnością podziwiałam twoje dzieła sztuki, niesamowita cierpliwość do tej igły, ale jak coś takiego powstaje, to warto

na tym tarasie jest cuuuudownie! ten klimat, gra światła i naturalny dach z wisterii, pewnie jak kwitła, było czadowo
Milka 11:09, 20 cze 2014

spojrzenie z tarasu, ale front i przedogródek również, jak z bajki i chyba cię okrzyknę królową hortensji, masz ich zatrzęsienie

dyskusje ogrodowe
Milka 11:21, 20 cze 2014

olbrzymie oczko wodne i już kwitły wielkie lilie wodne, o ile nie mylę się co do rośliny

kamień, jak resztka ruiny i czar różanki za nim

cudowny kolor powojnika

u Dzidki praktycznie same pachnące róże, a te co nie pachną zadziwiają kolorem i kwiatami
bułgarska róża, robią z jej olejku perfumy, pachnie obłędnie
Milka 11:31, 20 cze 2014

i kolejna piękność....ciekawa jestem czy wiesz, ile masz tych róż?

mój mąż tą się zachwycił, będę jej szukać, jeśli nie mylę się, to Nostalgia, cudna i pachnąca i jak mówisz zdrowa

różany raj