Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dwa ogrody 09:48, 03 maj 2014

Do góry
Śliczne orliki, będę musiała poszukać takiego A ja uwielbiam kupować byliny u pań na targu. Wykopują ze swoich ogródków Wprawdzie nie mają dużego wyboru, ale ceny są super: 3 zł za piękną kępkę.
Pozdrawiam.

Ogródek Agam 09:47, 03 maj 2014

Do góry
sofijka napisał(a)
A to jakieś trawki? Są urocze z tymi bordowymi czubkami.
[/img]

Red Baron bardzo rozrośnięty, końcówki już robią się czerwone, niedługo cały taki będzie.
Ogródek Agam 09:46, 03 maj 2014

Do góry

A to co za roślinki?

Borówka amerykańska Przesadziłam na bardziej słoneczne miejsce bo marnie owocuje.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:41, 03 maj 2014

Do góry
Dorotka, Zeta...... buziak, muszę zmykać, u Was będę nadrabiać potem

Nie pamiętam co pokazywałam a co nie.. jak powtarzam to sorki..

Pomysł na ogród 09:40, 03 maj 2014

Do góry
jedyna radość że winorośl ruszyła no i warzywka korzystają z pogody

lawenda też nie narzeka

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:38, 03 maj 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja ze swoim w ogrodzie miałam kłopoty, bo do każdego przechodzącego jamotał i wybiegał przez rabatki, tratując wszystko.
Uchytrzyłam się. Powbijałam kijki z zakończeniem na czubku, nawinięte z pędów kulki, jakieś kubeczki, doniczki, Teraz , piesio ma wyjście , jak chce poszczekać na przechodzących, omija grządki i hasa po ścieżce. W lecie już nie ma problemu, bo rośliny większe.
Ale ty masz kilka psów, to się nakręcają wzajemnie. Współczuję strat, Ale coś za coś.

Dokładnie Haniu tak
my też powbijaliśmy kołki i juz w tych miejscach chodzą po alejkach, u nich masa jest problemem, bo jak żył Pucek i nawet się gdzieś położył, to te jego 8 kg szkody nie robiło
Mam nadzieję, ze majówka u ciebie udana serdecznie pozdrawiam
kielichowiec chiński, co rok ma więcej pąków, kwiaty podobne do magnolii, zaraz zakwitnie, dziwię się, że żyje, bo tam ma dość sucho, choć teraz deszczu pod dostatkiem, to zielony

nowa trawa, sadzona w 2013, powoli pokazuje urodę.... turzyca Bunny Blue....kwitnie

orliki w rozkwicie, miałam różne kolory, na razie kwitną te, wiele w pąkach

Pomysł na ogród 09:38, 03 maj 2014

Do góry
miało być weekendowo , biesiadnie, wycieczkowo .... a wyszło jak zwykle ...

Ogródek Agam 09:38, 03 maj 2014

Do góry
sofijka napisał(a)
I tu jeszcze będę pytać. Czy ten ginko to może Mariken? Możesz pokazać w jakim otoczeniu rośnie?

Ha, to zwykły miłorząb, rośnie pomiędzy rh a "Sparkling Burgundy" . Będzie cięty na wzór Danusinych "zwykłych-niezwykłych"

A tu z Dausinego ogrodu

Pięknie !

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:38, 03 maj 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Cudowne zmiany, ogrod z tyloma obliczami i na dodatek jest Tercia

Bo nie ma jak prawdziwi przyjaciele.. od lat ci sami

I szukając fotek klona znalazłam foto klona Crimson, co nie zdążyliśmy posadzić i przestał zimę w donicy na budowie.. potem przyłożyliśmy go trochę jakimiś workami .....

Fotki dla banku sie przydają i dla dokumentacji ogrodowej Inaczej nigdy bym fotek tego nie miała Jedna zaleta kredytu A ja patrzę jaki była ze mnie dooopa a nie ogrodnik....

I dziś...... jest regularnie cięty... z wyjątkiem tego roku... ale nie było zimy.. i nie było jak przyciąć.. bo płakał. Widać jak jest przycinany i ile przyrasta w jeden sezon...

Pomysł na ogród 09:37, 03 maj 2014

Do góry

Przyjazny ogród 09:36, 03 maj 2014

Do góry
Dotarły różaneczniki, to następny etap tworzenia ogrodu ...

Pomysł na ogród 09:36, 03 maj 2014

Do góry
a propos deszczu....

Od ogrodu do łąki i stawu 09:36, 03 maj 2014

Do góry
Dominiko, jest naprawdę pięknie. Szkoda, że tulipany już się kończą
Czy te małe, białe kwiatki to zawilce?Jaka to strona?/ ile sadzonek tu wsadziłaś? Ślicznie wygląda ta kępka.
Pozdrawiam.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:28, 03 maj 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Irenko jak zwykle popadam w zachwyt NIesamowicie soczyście i kolorowo
Buziaki

Dorotko, taka soczystość to tylko w maju, potem inaczej pada światło i inaczej wszystko wygląda pozdrawiam i życzę radosnej majówki
kwitną azalie japońskie w innym miejscu

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:25, 03 maj 2014

Do góry
Agata jestem z pokolenia skaczących po najwyższych drzewach w okolicy, penetrujących ruiny i stare piwnice, o fortach srebrnogórskich już nie wspomnę teraz takie rzeczy tylko w gierkach albo u Wołoszńskiego

Ewa wiosna i nawet takie słoneczka -a miałem je już wywalić chociaż to zdobycz z dawnego DDRu przemycona przez granicę i uszczyknięta cichcem -spływ kajakowy na Łabie
u nas jeszcze takich "cudów" nie było -teraz oczywiście tak

Agata też drabinka tyle że krzywa -oj mieli niektórzy stracha Orla Perć na zdjeciu wyglada niegroźnie

a to typowy weekendowy spacer i tropienie śladów sarenek

a od jutra tylko kocica

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:24, 03 maj 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Aniu, podziwiam Waszego klona Garnet - cudny
Wyczytałam, że rośnie powoli, a u Was taki duży egzemplarz.
Macie go dawno, czy kupowaliście dużą sadzonkę ?
Dopytuję, bo chciałam komuś polecic.
A wisteria to listków nie ma, tylko kwiaty ?

Kupiliśmy dość dużego... była promocja przed zimą Teraz bym sie bała kupować na zimę... ale wtedy... cena przez pół była atrakcyjna Kupiliśmy i poszedł od razu do gruntu.... nawet nie zabezpieczyliśmy na zimę... patrzę teraz po fotach.. i pod koniec października 2008 jeszcze go nie było, a w styczniu 2009 już go widzę...
I dowód, że wsadzony byle jak i niezabezpieczony... widok z okna 1 stycznia 2009.. więcej wszczęcia niż rozumu

W maju 2009

A teraz jest kilka razy większy tzn szerszy.. bo idzie w szerz i jest już przycinany , inaczej zarósł by całą ścieżkę..
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:20, 03 maj 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ewa zapach to kwestia gustu..... dla mnie on ma specyficzny zapach... i jakby to były perfumy, to kupiłabym je w ostatniej kolejności.. jakoś sie nie lubuję w tym typie zapachu

Szukając kielichowca...znalazłam moja kalinę Eskim ( z etykietą z nazwą).. posadziłam ją w 2010 roku

takie mikro kupiłam.. mniejsze od kostrzewy

a w tym 1,5 metra wzwyż i wszerz.. kalina Watanabe..... jeszcze więcej urosła... bo to ten sam rok sadzenia.. 4 lata.. i problem że za duże Liczyłam sie z tym, ale liczyłam, że tak będzie po 10 latach, a nie po 4 ...

Aniu ja mam podobnie z moja kaliną też posadzona w 2010 hahaha dzisiaj zastanawiam się gdzie ja przesadzić bo juz jej miejsca brakuje i zagłusza mi bylinki sadzone niby w dobrej odległości . ....i tak w kółeczko przesadzanie ,dosadzanie i znów przesadzanie jak ja to lubię
ogrodoweimpresjejolki 09:20, 03 maj 2014

Do góry
Haniu, w soboty u nas można wjechać samochodem pod samą działeczkę, więc mnie Marek może przy samej ławeczce wysadzić Sił nie wiele, ale ile można siedzieć w 4 ścianach, szczególnie, że to maj

Anitko, nie chcę nic kupić, bo właśnie ostatnio kolejne 3 wprosiły się do koszyka Te sadzone w poprzednich latach maj już ładne pąki (do wczoraj miały, a co było w nocy nie wiem).

Teraz czas na decyzję, gdzie te nowe posadzić,..

Dla Summer Snow już mam miejsce wybrane

O tych poniżej muszę jeszcze poczytać ...

Bogdziu, u mnie teraz nie wiek decyduje o diecie, tylko kolejne kuracje ...
Ale i tak coraz częściej myślę z sympatią o czasach, kiedy mięso i wędliny jadało się raz w tygodniu, a podstawą wyżywienia były produkty zbożowe no i ziemniaki.
Mój ogródek pod Gdańskiem 09:19, 03 maj 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:15, 03 maj 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Psy niestety nie żyją w zgodzie z wymaganiami ogrodu ale jak je masz to musisz jakoś to godzic , płotki pewnie by troche pomogły a nie zepsuja wyglądu jeśli bedą z naturalnych ekologicznych materiałów. Córci nieustannie zdrówka zyczę i Tobie tez byś nie miała zmartwień ze zdrowiem dzieci i nacieszyła sie tymi cudami w ogrodzie.Ja czekam na Twoją Krinkled White( z nutką zazdrości)Pozdrówka.

Bożenko, jakoś wcześniej były bardziej akuratne, chyba z wiekiem i one się zmieniają
mąż głównie z bambusów robi zabezpieczenia, mocny jest i trwały
Dzięki za życzenia zdrowia życzę udanej majówki, mimo, ze pogoda psoci
Ta piwonia jest wyjątkowa, wiem, ze ją już masz, bo nie pokłada się, mimo olbrzymiej ilości kwiatów, już cała w pąkach ona kwitnie równocześnie z tymi białymi goździkami, stworzyły dywan
oto ona, za nią powojnik, który wspina się na jałowce i berberys
i jej otoczenie

już zabezpieczone

Blue Peter i Percy Wisman już zaczynaja kwitnąć

i jest Franceska, czerwona

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies