Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dwa ogrody 07:16, 02 maj 2014

Do góry

dziewanna??

Mój nowy stary ogród 07:08, 02 maj 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Uwaga tak wyglądają moje oszukane Angeliki, żółte dokładnie jak u Tess

Dokładnie Dużo ich masz? Ja110
Reklamowałam, ale wkurzonomnie, proponując jako rekompensatę zwrot kasy lub jesienią dostawę Angelique.
Jaka to rekompensata? Zwrot za coś, czego nie chciałam i nie zamawiałam.
Gdzie diabeł nie może... 07:06, 02 maj 2014

Do góry
Bob budowniczy cd

W cieniu - zacieniona 07:05, 02 maj 2014

Do góry
na dzień dobry
Dwa ogrody 06:52, 02 maj 2014

Do góry
mira napisał(a)
zaglądający też pozdrawiają, ale co tam od świtu w ogrodzie zrobione ?

W nowym przycięte tawułki, wszystkie stare liście i kwiatostany u trawek, odbiła mniejsza rozplenica, która jesienią nie dawała oznak życia. Dokończyłam pielenie tu i ówdzie, opryskałam piwonie które sadziłam wiosną, niestety, chorują i wycięłam sporo łodyg z pączkami. Zwinięte listki i łodyga zwiędnięta od góry. Pierwszy raz coś takiego mam u piwonii.
I mnóstwo innych nie cierpiących zwłoki drobnych robótek

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 03:16, 02 maj 2014

Do góry
Dzisiaj w ramach majowki zabralam rodzine na spacer do lodzkiego ogrodu botanicznego, zachecona obwieszczeniami o zakwitnieciu ponad 50 tysiecy szt tulipanow. Niestety w tym roku wiosna jest wczesna i tulipany byly - owszem- i to nawet w duzych ilosciach ale podsuszone juz przez slonce, przekwitajace.........szkoda...........

Za to pieknie prezentowala sie aleja bzow w pelni kwitnienia oraz niezapominajki we wszystkich mozliwych odcieniach niebieskiego koloru ale tez i rozowego, bialego............w jednym miejscu byla nawt taka niezapominajkowa rzeka............

Ogrodnik Mimo Woli cd 01:11, 02 maj 2014

Do góry
Kasiek napisał(a)
Rubensik- miodzio

Kilka widoków i spadam już... bo mogę tak bez końca..

I pomyśleć, że ta wiśnią tak kwitła..

Samosiejki kocimiętki... daleko od matki..

Rożne gatunki lawendy.. i widać jak różnie ruszają..

Ogrodnik Mimo Woli cd 01:07, 02 maj 2014

Do góry
Dla Madżen- nie ma hałdy ziemi Hurrra.. koleny czarny punkt zlikwidowany

Dla Lukasza - jak nie kochać żurawek.. no jak???

Dla Bogdzi - Pahjola... krzew i kwiatek jeden z dwóch.. kwitnie wcześnie, kwat pastelowy ladny... ale idzie słabo.. ale wierzę w niego

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 01:05, 02 maj 2014

Do góry

ta roślinka podobna do buraków ćwikłowych będzie kwitła w tym roku, w tamtym nie kwitła- nadal nie znam jej nazwy

Ogrodnik Mimo Woli cd 01:04, 02 maj 2014

Do góry
Dla Konstancji - ...... już wie o co chodzi.. I Silver ma wiećej kwiatów, a Joly.. m większe lisćie.. to takei porównanie brunner..

I aleja Konstancji.. bo jak bez tego..

Życie w wiejskim ogrodzie 01:03, 02 maj 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 01:00, 02 maj 2014

Do góry
I mam jeszcze duuuuż o fotek, ale pora iść spać..

Dla Bawarki mój Rubens

Dla Basi moje tiarelki

Dla Ani Monte.. kielichowiec, żadne mecyje...

Dla Pszczółki - sad przekwitł.. czekam na owocki
Ogród cichy i przytulny 01:00, 02 maj 2014

Do góry
Magdalenka napisał(a)

Dziękuję Asiu za info. Ja chcę wsadzić koktajlowe do dużych donic lub skrzynek( wym. ok. 40*90). Czy mogę też posadzić do donic 2-3 sadzonki? Ile do takiej skrzyni? I jeszcze pyt. czy można zasilić ziemię obornikiem kurzym w granulacie? Mam cały worek.

Magdaleno, pomidory koktajlowe zalecają sadzić w rozstawach 40x60 . Według tego ja mogłabym posadzić tylko jedną roślinę. Ale ja może ryzykuję i sadzę w donicy średnicy 50cm tak jak wspomniałam trzy sztuki. Rośliny jak już są duże i owocują "wychodzą" poza światło donicy i dzięki temu jednak mają więcej miejsca. Jeżeli chodzi o Ciebie to możesz podobnie jak ja zaryzykować i posadzić w skrzyni po 4szt. lub bardziej komfortowo tylko 3szt. Pisząc o ryzyku trudno mnie się podeprzeć wiedzą czy też doświadzcenie bo w taki sposób uprawiam dopiero trzeci rok. A z uwagi na brak miejsca sadzę gęściej. Ale nie widzę różnicy w wiekości czy plonach w stosunku do innych
Jeśli chodzi o obornik to daj tylko rozważnie, żeby nie za dużo i żeby nie spalić rośliny.
Na rysunku załączyłam układ pomidorów w donicy śred. 50cm i w skrzyni

Pozdrawiam i życzę dużych plonów. Daj znać jak już będziesz miała pomidorki
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:57, 02 maj 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
Raaaany zagubiłam się nie jestem na bieżąco ale pismo obrazkowe przeczytałam

Jesteś wielka, bo na nawet n innych wątkach obrazków nie oglądam, ale będę nadrabiać.. nie odpuszczę sobie takiej uczty dla oczu..

I tulipany Lody.. co roku sadzę i co roku .. nie chcą na drugi rok...

To widok przez najdłuższą oś widokową ogrodu...

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:55, 02 maj 2014

Do góry
mira napisał(a)
Ja też lubię orliki ale u mnie chyba jutro zakwitną, mam też czerwonego z benexu ciekawa jestem czy zakwitnie, na razie ładnie rośnie - w tym roku widzę że sieją się niemożliwie.
Ta kalina jest cięta czy sie nie tnie. A czy nawozi sie jezówki?

Czerwone orliki zwykłe mam w ilości za dużej... wyrywam jak chwasty.. małe sie dobrze pielą i trzeba je pielić jak małe, bo jak urosną to trudno..

Kaliny nie tnę wcale..a jak by powiedział era mój M... jeszcze nie tnę...

Jeżówek nie nawożę, ani niczego w ogrodzie, z braku czasu Chyba, że pada, to przesadzam, albo coś zapodam interwencyjnie.. no nie rh i borówki dostają nawóz dla kwasolubnych.. i co drugi rok wrzosy
Kalina Eskimo jest piękna, a kwiaty ma wielkie Po prostu cudo.. i wybaczam jej że nie pachnie..

Katalpa ruszyła.. mini zalążki liści ma .. nie mogę sie doczekać tych seledynków..

Mieszko I... prawie pierwszy.. ale tylko prawie, bo z rh nie licząc Elite, jest trzeci..

I niedługo tu będzie festiwal kolorów ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:48, 02 maj 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Zdjecia piękne nasionka tych rolników poproszę hi hi hi jest coraz piękniej buziam mocno mocno

Nie mogę zaskoczyć jaka literówka wskoczyła.. i co to są rolniki..

O w mordkę jeża.. już wiem ... orliki..... nasion nie zbieram, ale jak sie wysieją o ci dam... gotowe sadzonki..i nie ma opcji by nie było ich wiosną w ilości ponadprogramowej.. ..

A teraz co jeszcze wlazło przed obiektyw...
Jedna bergenia.. wygląda jak należy, reszta kiepska.. sadzone latem.... miały być z miniaturowych

Białostockie bzy od mamy, przesadzane latem.. zyją

Białostockie lilie jak martagony... już w pąkach..

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:43, 02 maj 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Sójka wspaniała, a w kąpieli ją oglądać to chyba nasze szczęście,
że Ty z aparatem tak biegasz

A ja melduję, że rozchodniki od Ciebie się przyjęły
ten biało-zielony fajny - on na biało kwitnie?

Mam dwa o pstrokatych liściach, w tym roku doszedł kolejny (chociaż lubią je opuchlaki.. ale z powodu dziadów nie zrezygnuję z ulubionych rośłin.. i )... i każdy kwitnie na biało lub słaby jasny brudny róż.. pstrokate najlepiej sie nadają.. tylko jako ozdoba z liści Ale ja nie lubię majtkowych kolorów

Pieris..

Ostatnie tchnienia Nigry..

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 00:41, 02 maj 2014

Do góry
Jeszcze trochę tulipanów

Te miały być takie jak następne czyli liliokształtne

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:38, 02 maj 2014

Do góry
paulina_weron_niemiec napisał(a)

usmiecham sie do ptaszka, ale w innej sprawie pisze chciałabym zapytać na jakiej głębokości masz posadzona tę roślinkę z tyłu za ptaszkiem (zapomniałam nazwy) tez ja posiadam -chyba. pisze chyba bo rosła ładnie a teraz zrobiła się wiotka i wszystko pospadało ;/ nie wiem co jest tego przyczyną. pozdrawiam

Paulina, w sprawie oczka to ja kiepski ekspert. nawet nazwę tej zwanej przez nas "choinki wodnej" zapomnialam.. Rosnie w mule naniesionym przez strumień, na głębokości maks 10 cm.
Idż do wątku Mariusza "Przyjazny ogród".. to prawdziwy fachowiec i ekspert od roślin wodnych... taki z prawdziwego zdarzenia i bardzo uczynny.. on ci wszytko podpowie co dotyczy rośłin wodnych

I widoki około kałużowe.. lilie już liscie maja na powierzchni wody ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:33, 02 maj 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Ania kąpiące się ptaszysko to sójka ,miałaś szczęście ,ze miałaś aparat u mnie też często są ale aparatu pod ręką brak.Dzisiaj przyuważliśmy pięknie upierzone małe ptaszki wielkości wróbla ,ale nie mam pojęcia co to było za ptaszki ,za to poszukam zdjęcia kaczek które nas nawiedzają co roku

Wie, że to sójka... ptaki w moim ogrodzie rozpoznaję A te przylatują codziennie
Kaczki też miałam.. i Twoje już oglądałam Cieszą takei widoki, bo to oznacza, że ogród żyje Że nie jest t odo końca sztuczny twór
Iryski kupione jako mix 5 różnych... krótko kwitną, ale cieszą Zwłąszcza, zę po kupieniu większość zgniła.. a żyją i maja sie dobrze..

To ostatnie narcyzy.. babcine, pachnące.. i cudne..

Nazwa wyleciała mi z głowy.. mam jeszcze różowe..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies