Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 23:30, 28 maj 2014

Kasik napisał(a)
Aga- piękne te iryski. Coraz bardziej do nich się przekonuję.

W Pszczynie jak byliśmy u Kasi przed hotelem rosły takie piękne wiązy Camperdownii i takie zdrowe. A już zbaraniałam, jak zobaczyłam je rosnące przy ulicy w Bielsku Białej. Było ich kilkanaście i wcale im nie przeszkadza ruch uliczny, ani nic innego. Po prostu stoją i czarują..

aż nie mogę uwierzyć, że było ich kilkanaście, nie miałm przed oczami takiego widoku.............mój samotnik............ tak wyglądał w ponurą pogodę

Agania 23:34, 28 maj 2014

Madziarzeszow napisał(a)

Ależ cudowny ten ostatni
Przepiękny

Też bardzo mnie cieszy ten kosek
Agania 23:44, 28 maj 2014

renatamama3 napisał(a)
Widzę Agatko,że też lubisz iryski ,mają malutką wadę za krótko kwitną .pozdrawiam

Renatko, nie ma kwiatka, którego bym nie lubiała, przez cały sezon ogrodowy kwitną nam tylko jednoroczne, każdy kwiat ma swoją chwilę

one kwitną chyba najkrócej, ale bez nich oczko nigdy nie będzie naturalnie wyglądało
iwonaal 08:26, 29 maj 2014

Agatko, ślicznie. Mnie zachwyciła fioletowa róża.
laurowisnia 12:39, 29 maj 2014

Agania napisał(a)

ale co nam róże pokażą............ prawdziwy festiwal

Aganiu dla mnie to Rhapsody in Blue jak nic, na 100%, mało jest róż podobnych do niej, kwiat, liście i pokrój, wszystko się zgadza.
Szukając jej zerkałam na klony, nie wiedziałam, że masz magnolię parasolowatą tak dużą i z kwiatem, wypatrzyłam też świerka kaukaskiego, chyba duży jest już u Ciebie.
ZbigniewG 12:51, 29 maj 2014

Agania napisał(a)
ten jadalny veriegata, też mi się szybko spodobał.
mi też, może spotkam
a ta róża powala nawet igiełkowego

Renata to dowód dłuższego kwitnienia irysów, obfocony 26.05. dzisiaj jest jeszcze w pełnej formie -fakt nie ma słońca

wstawiłem bo idealnie pasuje do róży
ewsyg 12:56, 29 maj 2014

Agatko, też ją w tym roku zakupiłam, jest cudna. Ma pąki kwiatowe, więc niedługo nacieszę oko jej cudownością

Tarnina 13:33, 29 maj 2014

Ach iryski masz zjawiskowe, zwłaszcza ten kolorowy... peweni wszyscy się nim zachwycają... A powiedz mi co ty to masz tu w srodku, to jakiś debik, czy klonik ? Śliczne to to......

renatamama3 13:39, 29 maj 2014

Agania napisał(a)

Renatko, nie ma kwiatka, którego bym nie lubiała, przez cały sezon ogrodowy kwitną nam tylko jednoroczne, każdy kwiat ma swoją chwilę

one kwitną chyba najkrócej, ale bez nich oczko nigdy nie będzie naturalnie wyglądało

Agatko,nie wyobrażam sobie oczka bez nich tak jak ty.
renatamama3 13:43, 29 maj 2014

ZbigniewG napisał(a)
mi też, może spotkam
a ta róża powala nawet igiełkowego

Renata to dowód dłuższego kwitnienia irysów, obfocony 26.05. dzisiaj jest jeszcze w pełnej formie -fakt nie ma słońca

wstawiłem bo idealnie pasuje do róży

Zbyszku ,ale jednak to kruciutko ,jak z większością kwiatuszków ,chciało by się oczy nacieszyć dłużej ,dobrze ,że po iryskach są piwonie ,róże i inne ukochane byliny i jakoś człowiekowi troszkę mniej żal .