chwasty (głównie oset) wczoraj powyrywałem - ale muszę przyznać, że korzenie osta to chyba są na 20-30 cm w głąb - bo ile bym nie wyrwał to widać było, że urwane a nie całe...
zauważyłem też, że głównie osty są w dwóch rogach - gdzie akurat za płotem u sąsiadów mega okazy - one się jakoś pylą i rozsiewają? oczywiście te po sąsiedzku też wykopałem
przydały się w akcji nowe narzędzia - doszły też te nożyce akumulatorowe - jak tylko dosadzę brakujący bukszpan będę testował strzyżenie
...ale która to ???
Mam dwie....jedna przy tawułkach...druga z wrzosami...
Myślałam, że zrobię nowe fotki...ale nie udała się...
Zdjęcia z wiosny...kałuża sezon 2014
Dla Iwonki...
W wodzie przeglądały się nieśmiało tawułki....teraz szykują się do kwitnienia...
Natomiast w drugiej...tej przy krzesełku...
zadyma 'non stop'
Od początku wiosny goszczą tu szpaki...przepędzają wróbelki
Mirella, powracając do tematu jeżeli posiłkujesz się tym co masz, tzn. chcesz wykorzystać laurowisnię, tą która masz to możesz zrobiś tak jak na obrazku z prawej strony (nie szukaj tylko walorów artystycznych rys.) Jak posadzisz lauro od azali 1,2 to i tak jedno wejdzie w drugie (pod warunkiem, że wszystko będzie się ładnie rozrastało). Zawsze mozna lauro przyciąć.
A od przodu dałabym jeszcze cos niższego (wrzosy, wrzośće, trawki lub hosty) a może coś innego np. kulki-kuleczki bukszpaników - do wyboru i koloru.