Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:12, 28 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Obejrzałam aktualne fotki, strzępiasty piękny

I inne adiantum (czy jakos tak sie zwie).. tylko orlik mi je zdominował.. muszę go usunąć, ale orlik też śliczny jest.... samosiewka zeszłoroczna.. kwitł na piękny niebieski kolor..

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:11, 28 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Parroty parrotami ale te też piekne, jakieś takie rasowe bardzo, co one za jedne ?
I gdzie kupowane , jęsli pamietasz bo takie dorodne te kwiaty maja, śliczności rózowe........
Pasowałyby do moich angelique.....
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:10, 28 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Ja tyszzzz ... Ale jak tu spać z otwartymi oczkami ???

Piękne te tulipki achhhh

To ogród coraz piękniejszy, a nie fotki.. bo fotograf ten sam i aparat ten sam od lat

Dziś fotograf postanowił zrobić foto paproci.. a nacykałam i inne...
To adiantum... są przepiękne..

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:08, 28 kwi 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Aniu, ale fotek na trzaskałaś...po prostu kolorowy zawrót głowy!!!!Ślicznie jak zawsze!
I jeszcze proszę uniżenie, powiedzieć mi co to za odmiana tulipanków w tej cudnej kompozycji!!!!!!!

To Angelique... w ilosci 60 szt 1/10 sie uszkodziła przy przesadzaniu czyli 50 szt w donicach

A to hosty, w kształcie który uwielbiam

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:05, 28 kwi 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)

A ja właśnie przez Twoje trzykrotki, które ładnie teraz odbiły wróciłam.....no i Twoje bordowe żurawki, które robią furorę wśród moich znajomych....napóźniej we wtorek obfocę to spojrzysz jakie "dzieci w swoim przedszkolu" wyhodowałaś.....młodego pozdrowiłam, wprawdzie telefonicznie (bo już we Wrocławiu o tej porze był), ale miło wspomina spotkanie (dziękuje oczywiście) i prosił też o przekazanie pozdówek co czynię natychmiast....tulipki u Ciebie cudne, a u mnie w tym roku bida.....nie wszystkie wyszły, które jesienią przesadzałam...spokojnej nocy

To super że jeszcze mnie pamiętacie.. twoja trzykrotka to teraz roślinka z duszą, ja też je dostałam .... i złamałam sie przed wyrzuceniem...

Dostały lepsze stanowisko i zobaczymy...
Moja wsiowa w lewo

i w prawo po rewolucji.. zobaczymy co znów spaprałam.. wiem, że za gęsto
Moje miejsce na ziemi 00:03, 28 kwi 2014

Do góry
Jako totalny laik w temacie szkodników proszę o radę, na wielu drzewkach i krzewach znalazłam takie "widoczki"

białe pajęczyny które zwijają listki, oplatają gałązki

co mam z tym zrobić? Opryskać? Jeżeli tak to czym? Zbierać ręcznie, czy po prostu zostawić ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:00, 28 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Łażąc z aparatem zobaczyłam, że mi kwitną już irysy pumila W otoczeniu kocimiętki ładny widok

I miniaturki o wielkości paznokcia

A jednak coś Ci zostało
Kompozycje z tych kolorowych kęp są urocze!

U mnie trojeść wyłazi Cieszę się
Moje miejsce na ziemi 23:54, 27 kwi 2014

Do góry
Oto moje sobotnie wyczyny, chciałam jakoś upiększyć mój mini sadzik

magnolia , jeszcze przed przymrozkiem

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:44, 27 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, zachwycają mnie Twoje kompozycje, są takie subtelne i wypieszczone

Bo kadruję tylko kawałek.. a w realu to jest szał kolorów U mnie nie ma tej konsekwencji co u Ciebie.. mam wszystkie kolory
Białą serduszka, a w tle pomieszane różowe i pomarańczowe tulipany Co mi odbiło tak posadzić.. tzn wiem co dobiło... bo tylko tu sie dała upchać nadwyżka Ale sreduszka ogromna., na foto tego nie widać... ale jest..
Ogród u stóp klasztoru 23:43, 27 kwi 2014

Do góry
zidentyfikowałam ten....Tulipan Air

Tulipan Spring green

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:41, 27 kwi 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
Aniu na nadmiar fotek nie narzekam !!!!!!!!!!

baaaaaaaaaaaaaaaardzo lubię ten TWÓJ ogród

moje pełne tulipany po deszczu leżały połamane

Moje też sie położyły .... i część pojechała do wazonu ....
A pojedyncze stoją

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:37, 27 kwi 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Te zdjęcia dziś sobie skopiowałam, żeby mieć co zimą oglądać
Aniu śliczne zdjęcia i kompozycje - do wizytówki może je dasz?

Matylda.. tyle fotek mam w wizytówce, ze i tak więcej niż regulamin dopuszcza..
Podpuszczam Konstancję, że dam jej foty i niech mi wybierze najlepsze... bo ja wybieram głownie te do których mam sentyment i nie każdy odbiera je jednakowo

I żurawki...... dają czadu... ale cicho.. o tych opuchlaki też nie wiedzą

Edit.. fachowcy udają, że nie widzą starych niewyskubanych listków .. ja sie w takei rzeczy nie bawię, bo bym nie byłą wstanie jeść ,spać i siedzieć na forum jakbym zwracała uwagę na takie pierdoły. Piszę tylko, że wiem, że powinnam je usunąć dla podniesienia walorów estetycznych..
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:37, 27 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Ogrodowe przygody 23:35, 27 kwi 2014

Do góry
ok czekam na wiadomość
nowy zakup i spojrzenie na rabaty magnolia bety/ powojniki
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:34, 27 kwi 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Ania masz ogromny, niesamowity ogród. Jak Ty to ogarniasz ? Wszystko piękne, zadbane, a jeszcze masz pomocnika w postaci psa Podziwiam

Dorota z tym zadbaniem to różnie bywa.... teraz mam przymusowy urlop bezpłatny, wiec wykorzystuję czas na rewolucje.. Ale jak nie mam czasu to też żyje i nic sie mu nie dzieje.. jedynie trawnik trzeba kosić regularnie.. W zeszłym roku z powodów zdrowotnych i zawodowych , to wogle był zaniedbany i przeżył.. i oto mi chodzi, by ogród trwał nawet jak nie ma dla niego czasu tyle co powinno.

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:34, 27 kwi 2014

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:31, 27 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Mało zdjęc ale śliczne i iryski i niebieskosci bardzo ładne.Pozdrówka serdeczne.

Bogdzia, mam nadzieję, że to kwiczoł, a nie drozd.. bo podobne, a nie mam już czasu na szukanie... chcę przynajmniej każdemu coś napisać.. bo nieładnie jak gospodarz nawet przy niedzieli gęby nie otworzy W potoczku dziś było szaleństwo, ale aparat miałam bez obiektywu.. widać wróbla, ale byłą całą plejada czyściochów..
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:31, 27 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wzięłam złote orfy by zjadały narybek... ale one też wolą karmę gotową... nawet świat zwierząt schodzi na psy

Aniu po prosu rozpieściłaś swoje rybki codziennym jedzonkiem po co sie starac jak Pani przyniesie
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:28, 27 kwi 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Ania fantastyczne zmiany fotki cudo o iryskach nie wspomnęOpoczywaj tylko nie zadługo program naprawczy nieaktualnyPozdrawiam niedzielnie

Program naprawczy działa, bo gdyby nie on, to..... ale wszędzie mam tyły...
I melduję, że na zwiędłych patykach, zaczęły sie pojawiać powtórnie liście.. a patyk z korzonkami w wodzie.... chyba puszcza kwiatka... szok...
I nie płaczę za werbena, bo mi sie chyba nasiała na rabatach... wielkość pół centymetra, ale mam.. bo jednak niewiele przezimowało..

A kwiczoł miał mnie w nosie.. i spacerował 10 metrów ode mnie.. i wyciągał dżdżownice..

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:28, 27 kwi 2014

Do góry
Nowa rabata, jeszcze nie wysypałam kory z samego brzegu bo tam jest mały kosmos, który sam się wysiał. Może poczekam żeby urósł i posadzę gdzieś. Uwielbiam kosmos

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies