Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w skali mikro cz.II 21:16, 26 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Madziu ... Spać mi się jeszcze ńie chce zbytnio , a poza tym martwiłam się ,że jutro w tym ferworze zapomnę , pojutrze Komunia....aaaaa....

Tyle odszukałam
Kotwy , które sa wbite w ziemię .. Je kupiłam piersze ,żeby do nich dostosować przekrój ramy lustra ..

Pierwsza przymiarka ... Rama jeszcze nie pomalowana , ale miejsce już docelowe

Malowanie a raczej impregnacja

Jak Cię cos jeszcze nurtuje to pytaj ...chętnie pomogę

A widzisz...a ja poszlam spać
Chyba mnie już nic nie nurtuje. eMowi pokazałam i wie co i jak... Super, bo on chciał z metalu spawać obramowanie. A jak można drewniany stelaż zrobić to jeszcze lepiej. Ja będę jeden płotek demontować i w jego miejsce chcę dać lustro. Dzięki kochana!!!!
Nasz przydomowy ogródek 21:16, 26 kwi 2014

Do góry
Zamiast po wystawach włóczyć się w grupie
Zrobiłem se Keukenhof przy samej chałupie.
Wystarczyło w jesieni cebule skołować
Rozplanować na rabacie i zadołować.

Na wiosnę należało dużo podlewać
A i Florowitem trochę potraktować.
Potem tylko zaciskałem kciuki
Jakie doświadczeń będą wyniki.

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:16, 26 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aniu jeszcze raz 100 lat i mnóstwo pomyślności

A co to? Jakieś urodziny?

Co by nie było, to ja też śpieszę (hmm..raczej jak ślimak, bo końcówka dnia) z życzeniami: trzymaj się zdrowo i wesoło, Aniu i oby te papierochy udało Ci się wyrugować.

Ogród z łezką 21:14, 26 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu takie te żurawki Sadziłam, miały śliczne młode korzenie

Dzięki za spotkanko uwielbiam się z wami spotykać Jutro też jeszcze raz bym skoknęła na te targi.
Wiesz to takie malutkie szkolne targi ale za to ceny też szkolne Niektóre żurawki po 5 zł

O matko, jakie ładne!!! Zamówiłaś mi??? Jedziecie jutro też??? O której??? Jesteś niemożliwa!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:13, 26 kwi 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Aniu tylko kilka stron wstecz obejrzałam, ale czytam, że znowu zmiany szykujesz.....a kiedy urlop? Szacun Kochana, szacun

Julka, dziś Cię myślami przygoniłam do mnie... bo często o Tobie myślę.. a ostatnie dni nawet bardzo intensywnie.. bo co spojrzę na moje trzykrotki.. to ... rozumiesz.. przy okazji pozdrów młodego
Miałam je wyrzucić, zaczęłam rozdawać... i dałam im szansę na poprawę... i mam znów 4 czy 5 kę.. cześć wyrzuciłam.. ale wszystkiego było żal
Prinsess Irenki w te i nazad.... i część jeszcze zakwitnie Szafirki słąbe, bo przesadzane latem... za rok pokażą co potrafią A ja nie mogę sie zdecydować na 1 foto

Szmaragdowy Zakątek 21:13, 26 kwi 2014

Do góry
Kilka migawek z mojej FUNKIOLANDII …”Frances Williams”

jeszcze malutka „Lancifolia”

moja ulubiona „Fire and ice”

niebieska „Love Pat”

i szalona „Undulata Erromena”…poszła na całość…z dnia na dzień zaskakuje mnie swoim tempem wzrostu….

Co się stało kwiatom ... 21:11, 26 kwi 2014

Do góry
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 21:11, 26 kwi 2014

Do góry
kraania napisał(a)

Witam,

dopiero zajrzalam ,
napisz prosze z czego sa wykonane te rabaty ?

Co się stało kwiatom ... 21:11, 26 kwi 2014

Do góry
Lilie, winorośl.

Ogród z łezką 21:11, 26 kwi 2014

Do góry
Kasiu takie te żurawki Sadziłam, miały śliczne młode korzenie

Dzięki za spotkanko uwielbiam się z wami spotykać Jutro też jeszcze raz bym skoknęła na te targi.
Wiesz to takie malutkie szkolne targi ale za to ceny też szkolne Niektóre żurawki po 5 zł
Ogród, który ciągle zmieniam 21:11, 26 kwi 2014

Do góry
i z drugiej strony

czosnek karatawski jeszcze w pąku

kwitnący berberys

paproć
Szmaragdowy Zakątek 21:10, 26 kwi 2014

Do góry
I jeszcze kilka „mokrych” fotek…
bez w pełnym rozkwicie

majowa konwalia…a może raczej kwietniowa…..

pierisy już się pięknie czerwienią….

czosnek główkowaty (od Caroli) co raz większy….

perukowiec nieśmiało wypuszcza pierwsze listki

Szmaragdowy Zakątek 21:05, 26 kwi 2014

Do góry
Ivvvona – walka o migdałka wygrana, choć prowadzona w tam tym roku trochę „po omacku”
…dziś już wiem, że to była monilioza. Teraz profilaktycznie zastosowałam potrójny oprysk środkiem Topsin. Pierwszy raz tuż przed rozkwitnięciem pąków kwiatowych, drugi raz w czasie kwitnienia i trzeci raz zaraz po przekwitnięciu. Należy też wyciąć bezzwłocznie każdą gałązkę na której zauważy się usychające liście.

Margarete – oj tam, oj tam…zaraz złośliwe babice….
U mnie na działce chyba gradu nie było…żadnych strat nie odnotowałam.
A stymulator wzrostu - jest bardzo popularny wśród hodowców storczyków, to taki „dopalacz” w płynie dla roślin (w pozytywnym znaczeniu), powoduje, wzrost reakcji obronnych …rośliny wchodzą na pełne obroty po to żeby przeżyć np.: skutki suszy czy mrozu lub przezwyciężyć różne choroby. Jednym słowem powoduje większy wzrost i kwitnienie oraz przyspieszenie wychodzenia rośliny z różnych stresów.

malkul – Gosia, to nie zazdroszczę…pogadaj z kretami…może uda ci się je namówić, żeby wróciły do swojego poprzedniego „pana”….

popcarol, Luckaa – sąsiadka na razie ujarzmiona…milutka jak nigdy dotąd…..

regli – program naprawczy „szmaragdowego” zaplanowany…zaakceptowany…i przygotowany do wdrożenia w majowy weekend…nawet deszcz, wiatr i gradobicie mnie nie powstrzyma, więc będzie co oglądać.

Dziś cały dzień w „szmaragdowym” podlewał deszcz….ale ja nie z tych co by z powodu niepogody bezproduktywnie spędzali sobotę…zrobiłam domek dla owadów

W cieniu - zacieniona 21:05, 26 kwi 2014

Do góry
Piwonia drzewiasta

Patyczki Limki
..marzy mi się ogród ... 21:05, 26 kwi 2014

Do góry
Gosia_S napisał(a)

hm a tu co się robi?
Moje trudne początki, domek przy lesie. 21:04, 26 kwi 2014

Do góry
Luckaa napisał(a)
...bergenia już szykuje sie do zakwitu...

T...
Takie oto kwiatki rozsiały mi sie wszędzie niewiem skąd

Swoją bergenię mam chyba ze 3 lata i nigdy nie zakwitła (posadziłam od gorącego zachodu, ze słońcem od 11 do 22, popalilam, teraz przesadziłam w częściowy cień od wschodu, może ruszy), więc gratuluję sukcesu.

Te kwiatuszki to chyba sniezniki i ... mają cebulki
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:04, 26 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jestem na bieząco. Komentarza nie napiszę bo i tak wszystkiego nie da sie skomentowac , pedzisz jak trąba powietrzna tyle tylko różnicy że za Tobą zostaje porzadek .
\
Bogdzia... bezrobocie ma tę zaletę, że ogród wreszcie uporządkowany.. na tyle na ile ja to mogę zrobić Jeszcze chwaściki i kosmetyka, ale wreszcie przesadzone to co czekało od dawna

A teraz powiedz mi co to za rh.. udało mi sie znaleźć foto rh którego reanimujemy.... zresztą chyba z dobrym skutkiem
Kolor chyba zbliżony do Alfreda... tylko rysunek inny.. . plamki w brąz wpadają....

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:03, 26 kwi 2014

Do góry

Ogród niby nowoczesny ale... 21:02, 26 kwi 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
uratowałaś moje ego tymi tulipkami w kwadrat ujętymi ... ja też kcem gabiony !!! ... (biedny Adamo muszę ... no muszę !!! ) i poproszę o foto tarasiku ... no co jest ??? ... ja tarasiku nie widzę ...

Proszę...ale to wersja robocza. Jutro będzie w pełnej krasie czyli z kanapami. Chociaż eM nie mógł się doczekać i już po ciemku kanapy przyniósł. Poduchy jutro na śniadanie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:01, 26 kwi 2014

Do góry
Za chwile zakwitnie całość

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies