Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Żywopłot strzyżony liściasty 23:18, 25 kwi 2014

Do góry
graby jeszcze bez ściółki z kory, ale w korze wcale ich na zdjęciu nie widać przepraszam Danusiu ale nie mam lepszych fotek

Jeden bok

Drugi bok ale bardzo słabo widać przez słońce

i taki kawałeczek

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:17, 25 kwi 2014

Do góry
2012 rok.... wsiowa zdziczała.. trzeba było poprawić nasadzenia, róże wymarzły po zimie na -30 i bez śniegu (róż nie kopczykuję)
Ale nie było czasu na wsiową, bo się wzięłam za inne rabaty i oczko... weszłam na forum... i nie wiedziałam co ja mam zrobić z wsiową, bo to jakoś nie pasowało do trendów ogrodowiska

Widać, że zielsko wypalone i pora zrobić trawnik na spotkanie w 4 sierpnia ... wsiowa mogła poczekać.. inny sajgon był do ogarnięcia, jak sie głupio zdecydowało na spotkanie.. ale dzięki temu byłą motywacja.. a pomysły mi chodzą szybciej niż jestem w stanie je wdrożyć w życie.. na szczęście są ograniczenia finansowe..
Na foto widać mizerne róże.. ale to maj wiec nie kwitną..

W 2013 na rabacie był bałągna straszny, powoli zaczęłam eksmitować rośliny co nie pasują, za bardzo ekspansywne.. i postawiłam szklarnię (przeniesiona z innego miejsca) likwidując 10 metrów wsiowej....
Piwonię z foto teraz też przesadziłam.. wszytko przesadziłam z wyjątkiem migdałka, krzewuszek i żylistka... została sie kępka małą astrów wysokich i języczka... reszta byłą przesadzona... łącznie z karaganami.

W drugą stronę mam tylko taki widok... róży część przesadziłam.. jedna na początku się zostałą, aby sąsiadka też miałą jakiś widok ładniejszy a nie szklarnię I tam róże są piękne Tzn jedna wysoka i jedna niska oraz barwinek.

Ogród na górce 23:09, 25 kwi 2014

Do góry
Zielono mi

I biało

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:01, 25 kwi 2014

Do góry
Nie wiem gdzie zakłada się nowy wątek ale takiego hitu ogrodowego to żadna z was nie ma ,Postanowiłam podzielić się z wami moją siewką werbeny pentagońskiej Bardzo szybko mi wzeszła oczywiscie cos tam jeszcze rosło ale uznałam to za chwast i wyrzuciłam Najmocniejsze, pięknie rozkrzewione popikowałam Rosną jak na drożdzach a ja dumna jak pawica milczałam Myślałam sobie tak Zamieszczę zdjęcie jak urosną większe i pochwalę się siewkami Musicie same je zobaczyć tylko usiądżcie wygodnie aby nie spaść z krzesła ze śmiechu Super ze mnie ogrodniczka nieprawdaż:? ,ale wtopa hi,hi,hi,hi,,)

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 23:00, 25 kwi 2014

Do góry
kraania napisał(a)

Ale świetne zdjęcie. I ogólnie fajowa perspektywa w ogrodzie - ścieżka do lasu. Bardzo mi się podoba.
Starorzecze na górce 22:59, 25 kwi 2014

Do góry
Parę zdjęć z daleka i bliska z przedwczoraj i wczoraj, takich wczesnowiosennych, w różach i ciut błekitach, ale i radosnych żółciach

Burgundowe piękności z daleka i bliska, mają szlachetny siny nalot na płatkach

Bladoróżowe, trochę koralowe cieszą oko

Buraczkowe zazielenione

Białe i różowe

Żółć tulipanów dostarczyła do ogródka biedronka, ale są bardzo dorodne i udane

Narcyzy, żonkile różne

Trochę błękitów

Wiśnie (na jadalnej mrówka, więc szykuja się mszyce...)

Potwór i jego detale

Od ogrodu do łąki i stawu 22:57, 25 kwi 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
Będą 2 rzędy lawendy??? jaką odmianę kupiłaś??
Łezka świetna, bo fajne zestawienie kolorystyczne będzie, białe Chopinki i lawenda!

lawenda jest za bukszpanem posadzona jako drugi żywopłocik można powiedzieć to jest lawenda wąskolistna Hidcote blue (niby taka ma być, ale kupowana przez internet, więc...)
łezka to fajne określenie - lepsze niż mojej mamy -"jajo wielkanocne"

a tak z drugiej strony - nie jest idealnie kształtne, ale trudno, postaramy się to wyrównywać z biegiem czasu...

Jurajski Ogród 22:56, 25 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na dobranoc...

Ale piękny łan floksów
Pozdrawiam
Ogród, który ciągle zmieniam 22:56, 25 kwi 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
dla Agi i nie tylko

Tak myślałam, że z tyłu hortki,

Pieski PareRaski są śliczne jak każde szczeniaczki... Ja nie wezmę, bo już jedną ulubienicę mam...
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 22:55, 25 kwi 2014

Do góry
Mazury i mój kawałek ziemi 22:53, 25 kwi 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
widok z góry na pole rzepaku pachnie na działce bardzo mocno.

Ewciu i ja mam takie widoki na pole rzepaku...prawda, że piękne?
Pozdrawiam....mnie się podobają rabatki na pierwszym planie
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 22:50, 25 kwi 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:50, 25 kwi 2014

Do góry
w 2011 była już pełna.. i znów za ciasna

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:47, 25 kwi 2014

Do góry
Historia wsiowej rabaty.. termin maj/czerwiec.. by podobny stan zaawansowania bylin był..

Powstała w 2009 roku.. i była wąska.. pies niszczył wszytko i powstał płotek...

w 2010 postanowiłam ja poszerzyć.. urabiałam po kawałku... hosty malusie, a teraz to hościska

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:46, 25 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Cudowne zdjęcia Mirko, zachwycam się każdym zakątkiem, ładnie je urządziłaś, cudna kalina, czy przy domu rośnie może sztywnolistna?

Ach te Twoje tulipanki, jak deser dla moich oczu, wieesz..............wygladają bajecznie, wkomponowane po prostu po mistrzowsku..........sama nabieram coraz większej ochoty na nie jak patrzę na Twoje tulipankowe kompozycje............takie eleganckie i dostojne

Mam maleńką prośbę napiszesz mi na pw. nazwy tych w kolorze burgunda i tych bordo z żółtym refleksem, bo znając siebie jak zapiszę to zaraz zgubię

Pozdrawiam i słonecznej majówki ci życzę

Tak przy domu rośnie kalina sztywnolistna którą posadziłam świadomie żeby miała zacisznie no i ma a teraz już bym chciałam żeby tam coś innego rosło no cóż... tą zimę przetrwała super
ciesze się że się spodobaly tulipany ja je uwielbiam

zaraz Ci napiszę tulipany o które pytasz to

Jan Reus

Gavota

ogrodoweimpresjejolki 22:46, 25 kwi 2014

Do góry
Zdazylam z zyczeniami dla Twojego meza? Kwiatka tez zostawie Wszystkiego dobrego Marku

W kamiennym kręgu od początku 22:46, 25 kwi 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
Kolor wiosny, tulipków słońce i Twoje patrzenie na nie robią swoje ...kolorowy zawrót głowy

Kasiu, dziękuję bardzo
Na dobranoc, dzisiejszy zachód

Ogród to moje hobby 22:46, 25 kwi 2014

Do góry
Klony na dzień dzisiejszy są w połowie rozwinięte a dwa dni temu walczyłem z plagą gąsienic i mszycami.
Ogród, który ciągle zmieniam 22:44, 25 kwi 2014

Do góry
c.d.zwierzyńca
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 22:44, 25 kwi 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies