Gdzie diabeł nie może tam Dawidka pośle Zdjęcie pelargonii było robione na początku kwitnienia, na jesieni sięgały płytek, były takie okazałe, że musiałam nakłaść w doniczki kamienie, bo spadały na skutek przeciążenia
Zdjęcie poglądowe mojego trawnika
Tak jest na całym trawniku. Choć nie jest on teraz duży to nie znaczy, że nie ma być ładny. Zrobiłam dosiewkę, bo jest taki rzadki. Mam nadzieję, że nawóz pomoże...
Magda, głowa do góry
Zgodzę się z Tobą, że choć nie jest duży nie moze być ładny. Ale zacznijmy od początku. Musisz mieć grabie do trawnika a najlepiej wertykulator + nawóz do trawy (ja stosuję florovit. Moim zdaniem należy najpierw wygrabić suchą trawę. Skoś trawnik. Kosiarka dodatkowo wybierze resztki wygrabionej trawy. I jak to wykonasz zrób zdjęcie lub sama oceń czy są duże placki bez trawy. Jeżeli tak to musisz wykonać dosiewkę, jeżeli nie to tylko rozrzuć nawóz (najlepiej przed deszczem). Gdy nie zanosi się na opad musisz po nawiezieniu podlać trawnik ale solidnie - nie na zasadzie zroszenia. Tak aby nawóz rozpuścił się i wniknął w głąb ziemi i korzeniami do ździebełek.
Jeżeli nie pada musisz podlewać raz na 7-10dni. Tak aby nie dopuscić do jego przesuszenia
Życzę powodzenia i pięknego trawnika