Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 23:13, 11 cze 2014

leon60 napisał(a)
Świetnie wygląda ten murek

U mnie w głowie lepiej wyglądał...
Zielona 23:27, 11 cze 2014

Jagoda - murek dopiero zacznie wyglądać, a zapowiada się bardzo fajnie! Ty w głowie pewnie już widziałaś dorodne rośliny, idealnie przystrzyżone, na tle wymalowanego muru... Na razie masz małe rośliny, murek w budowie i... obraz w głowie... Zdziwiłabym się, gdybyś napisała: "no! tak to sobie wyobraziłam:

PS zapomniałam odpowiedzieć. Frosted obejrzałam. Mają dokładnie to, co Twoje carexy, czyli spiralnie skręcone suche źdźbła. Uznałam to za normę.
aga_szsz 08:11, 12 cze 2014

Rozdziawiłam się....
za-je-fajnie wyszedł ten murek i cała reszta.
Jagodaa 08:28, 12 cze 2014

Zielona napisał(a)
Jagoda - murek dopiero zacznie wyglądać, a zapowiada się bardzo fajnie! Ty w głowie pewnie już widziałaś dorodne rośliny, idealnie przystrzyżone, na tle wymalowanego muru... Na razie masz małe rośliny, murek w budowie i... obraz w głowie... Zdziwiłabym się, gdybyś napisała: "no! tak to sobie wyobraziłam:

PS zapomniałam odpowiedzieć. Frosted obejrzałam. Mają dokładnie to, co Twoje carexy, czyli spiralnie skręcone suche źdźbła. Uznałam to za normę.

Wiem Marta, wiem . Nie jest źle, takie tam żarty .

Kilka osób mi już powiedziało, że gdy opowiadałam o tym co chcę zrobić, to było to dla nich dziwne, niezrozumiałe, po co, na co? i dopiero teraz widzą, że ma to sens, w takich chwilach doceniam moje wizje i to, że potrafię sobie to wyobrazić znim jeszcze ruszą prace .

PS. Dzięki za info, jeden problem z głowy - czyli wszystko z nimi ok .
Jagodaa 08:28, 12 cze 2014

aga_szsz napisał(a)
Rozdziawiłam się....
za-je-fajnie wyszedł ten murek i cała reszta.

Tak samo fajnie, jak Twoje donice .
Jagodaa 08:40, 12 cze 2014

Żałuję, że wczoraj nie posypałam trawy nawozem, bo dziś chmury i pewnie za chwilę zacznie padać. Po przedwczorajszym koszeniu byłoby, jak znalazł...

Usunęłam pierwszą turę żurawkowych kwiatów, na rabacie ze świerkami. Żurawki osłabione, liście mniejsze i bardziej zielone. Polałam je Florovitem. Muszę o nie porządnie zadbać.

Kolejny robal odnaleziony - ochojnik na jednym z zeszłorocznych, dużych serbów.... a myślałam, że jestem tu wolna od ochojników... tak się żle to paskudztwo zwalcza (miałam poprzednio regularnie na modrzewiu)... i przecież w zeszły piątek robiłam osprysk, wtedy ich jeszcze nie było.
Magda_ 08:51, 12 cze 2014

Idziesz kobieto jak burza fajnie jeśli ktoś ma taką "ogrodową" wyobraźnię i jeszcze przed zaczęciem prac wie jak to wszystko będzie wyglądało
agam 09:08, 12 cze 2014

Jak czytam o tych wszystkich robalach, ochojnikach itd to słabo mi się robi. Nie żebym się brzydziła, ale to całe pryskanie, nienawidzę....
Moje modrzewie wyglądają jakby pomału umierały, nie wiem czy ochojnik je tak załatwił czy moje opryski .

Murek jest na miejscu że tak powiem, pasuje do donic i prostych nasadzeń przed. Nie maluj czasami na biało, bo nie ma to najmniejszego sensu, zacieki itd. Myślę że za rok będzie pięknie .
beta 09:25, 12 cze 2014

podglądam...fajnie, że prace idą do przodu...to cieszy...pozdrawiam Jaguś
Magda70 09:37, 12 cze 2014

Jagodaa napisał(a)
Jutro pierwsza faza tynkowania .

Fajnie wygląda to nawiązanie do donicy.
Faktycznie współgra ze sobą.