Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:48, 20 mar 2012

Do góry
Jak patrzę w komputer z wypiekami na twarzy, to mój M. z przerażeniem pyta, co znowu te baby z ogrodowiska wymyśliły Bo wie, że natychmiast będę chciała tak mieć, i będę Mu wiercić dziurę w brzuchu i na niego spadnie wykonanie...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:43, 20 mar 2012

Do góry
Witaj Aniu!
Nie Ty pierwsza i nie ostatnia po trafieniu na Ogrodowisko będziesz zmieniać swój ogród - tu wszyscy tak mamy . Nakręcamy się nawzajem pozytywnie . Zakładaj szybciutko swój wątek i pokazuj ogród!
Zazdrościsz mi pomysłów? One nie są moje - nie mam twórczej natury, raczej odtwórczą - ktoś już to kiedyś wymyślił, ja tylko nieudolnie kopiuję i dostosowuję do swoich warunków .
Donice są w tych Wilczycach, przy głównej drodze, zaraz za Zgorzeliskiem. Dziś sprawdzę dokładny adres. Ceny dobre za dobre donice .
Pozdrawiam baaardzo wiosennie!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:24, 20 mar 2012

Do góry
Witam serdecznie,
Wieloszka, pozwól, że przywitam się z Tobą i Forumowiczami w Twoim wątku, gdyż śledzę go zapamiętale i codziennie wpadam w zachwyt.
Również jestem posiadaczką młodego ogrodu w gminie Wisznia Mała, ale niestety na ogrodowisko trafiłam dopiero w tym roku z forum ogrodniczego. Oczywiście konsekwencją przeglądania forum jest nagła chęć przerobienia mojego ogrodu na styl Danusi - Szefowej. Ale to może małymi kroczkami.
Zazdroszczę pomysłów i tworzenia tak pięknego miejsca na ziemi.
Zapytam o świeże nabytki doniczek - czy ta wyprzedaż to w Wilczycach w drodze na Kiełczów?

Pozdrawiam wiosennie - AnnaP
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:26, 20 mar 2012

Do góry
ell napisał(a)

Na nawozy jest za wcześnie, rośliny muszą wznowić wegetację, a teraz i tak nie pobiorą. Zmarnuje się.

Danusiu - juz nic z tego wszystkiego nie rozumiem. Jedni mówią, że już najwyższy czas na zasilenie trawnika, a inni wręcz przeciwnie. W ostatnim odcinku "Rok w ogrodzie" juz zalecają wysianie nawozów. Mam całkowity mętlik.

Elu, ja też się tym bardzo interesowałam i już od kilku specjalistów (nie telewizyjnych) słyszałam, że jeszcze nie pora na nawozy .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:19, 20 mar 2012

Do góry
Pszczółko, kiermasz jest cały czas. Na majowy weekend ma być jakaś nowa dostawa. Niektóre donice są lekko uszkodzone (porysowane, obtłuczone itp.) stąd pewnie ich cena, aczkolwiek na moich nic nie zauważyłam. Dziś sprawdzę , jaki tam jest dokładnie adres i podam.
Ogrodnik mimo woli 10:21, 20 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)

Koło Mielca gość ma palntację i ma tylko formowane bukszpany w kulki... z tego co pamietam po 30zł. a wielkosc coś ponad chyba 30cm.

No nie dziewczyny, to Wy takie kulki już uformowane pod nosem macie, a nam krzaczków za 8 zeta pół ogrodowiska zazdraszcza???? Toż my powinnyśmy szykować tira w Wasze strony, a nie odwrotnie!

Ale ja chcę posadzić żywopłocik A kulki szkoda ciąć do żywopłotu

No właśnie ja też chcę żywopłocik taki niski, kulek po 30zł szkoda a sadzonki za 3 zł troszkę za małe Coś się wymyśli.
Ogrodnik mimo woli 09:47, 20 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Koło Mielca gość ma palntację i ma tylko formowane bukszpany w kulki... z tego co pamietam po 30zł. a wielkosc coś ponad chyba 30cm.

No nie dziewczyny, to Wy takie kulki już uformowane pod nosem macie, a nam krzaczków za 8 zeta pół ogrodowiska zazdraszcza???? Toż my powinnyśmy szykować tira w Wasze strony, a nie odwrotnie!

Ale ja chcę posadzić żywopłocik A kulki szkoda ciąć do żywopłotu
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:50, 20 mar 2012

Do góry
ell napisał(a)
Agnieszko - ja dopiero zaczynam zabawę z warzywami na poważnie. Do tej pory tylko rzodkiewkę, cebulkę i koperek udało mi się wychodować.

To nie "tylko", dla mnie to tyle
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:19, 20 mar 2012

Do góry
Temat u mnie w domu na czasie - sałata! Od kilku dni nigdzie ładnej nie mogę kupić a uwielbiamy ją jeść, więc wczoraj pomyślałam, że chyba muszę zacząć swoją na parapecie hodować . Zaglądam do Ciebie, a tu za chwilkę będzie sałata jak malowana! Dla mnie na razie własne warzywa to wyższa szkoła jazdy, tak jak róże i cebulowe... Może kiedyś...
Ogrodnik mimo woli 08:04, 20 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:01, 20 mar 2012

Do góry
Malkul - ależ będzie u Ciebie WSPANIALE... Jak tak wymieniasz po kolei - same cudeńka!!! Zazdraszczam i czekam na więcej szczegółów Mam nadzieję, że to był tylko aperitif, a danie główne dopiero przed nami
Ogród z perspektywą na przyszłość 07:56, 20 mar 2012

Do góry
Moniko, siatki na krety nie pożałujecie na pewno - zobacz choćby jak się Elfik z nimi męczy... (Puste pole z wysepką kwiatową)
Podoba mi się, że będzie u Ciebie tak równo jak na stole! Bardzo mi tego brakuje w moim ogrodzie, drażni mnie to strasznie, ale przecież nie zaoram wszystkiego od nowa...
Ja uwielbiam takie prezenty z którymi potem nie wiadomo co właściwie zrobić .
Dalej podglądam i trzymam kciuki - jak na razie skutecznie, wszystko dobrze idzie .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:50, 20 mar 2012

Do góry
Marto cała przyjemnośc po mojej stronie - odwiedzania "Kolorowych rabat" .

Noemi, Marzenko - właśnie mój M. wczoraj wpadł na taki sam pomysł - żeby włożyć coś ciężkiego na dno tej donicy. Przytaszczył bloczki betonowe - pozostałość po budowie i okazało się, że się nie mieszczą, bo w środku osłonki jest stelaż na właściwą doniczkę A że zrobiło się ciemno, nie zdążył poszukać kostki granitowej. Zatem c.d.n......
Dopiero dziś wygooglowałam sobie ceny tych donic Deroma - masakra ile to kosztuje! Dokładnie takich jak moje nie znalazłam, ale ta Marzenki biała wysoka i taka ażurowa, którą chce przemalować, ponad 700zł!!! Dzisiaj jadę na ten kiermasz dokupić coś

Domi, nie, nie, nie rezygnuj z tych donic, bo ładnie wyglądają, zwłaszcza jak znalazłaś w dobrej cenie . Pomysł z dociążeniem ich jest bardzo dobry. Dziś go wypróbuję i wstawię fotki.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 06:34, 20 mar 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Ale za lekkie donice na zewnątrz też nie są dobre... Mam z technorattanu wysokie. W środku jest stelaż i plastykowy wkład, w który sadzi sie rośliny. Mimo tego donice są lekkie i każdy mocniejszy podmuch wiatru je przewracał... A to oznaczało bałagan, rozsypaną ziemię i połamane rośliny. Dlatego teraz kupuję ceramiczne...

Dzięki za przestrogę, bo właśnie takie donice kusiły mnie ostatnio wielkością (były ogromne) i przystępną ceną. A u mnie wiatr potrafi poszaleć. No to szukam dalej.
Obwódka z bukszpanu wyszła super!

Dziewczyny ja do donic wkładam na dno kilka kostek granitowych i nie zwiewa
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 06:11, 20 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ale za lekkie donice na zewnątrz też nie są dobre... Mam z technorattanu wysokie. W środku jest stelaż i plastykowy wkład, w który sadzi sie rośliny. Mimo tego donice są lekkie i każdy mocniejszy podmuch wiatru je przewracał... A to oznaczało bałagan, rozsypaną ziemię i połamane rośliny. Dlatego teraz kupuję ceramiczne...

Dzięki za przestrogę, bo właśnie takie donice kusiły mnie ostatnio wielkością (były ogromne) i przystępną ceną. A u mnie wiatr potrafi poszaleć. No to szukam dalej.
Obwódka z bukszpanu wyszła super!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:51, 19 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

... a może kamienie się da włożyć , żeby obciążyć te z technorattanu ? bo faktycznie kłopot z nimi jak się wywracają ... u mnie jest wszędzie zabudowa, to wiatr aż tak nie hula ...ale niebezpieczeństwo oczywiście istnieje ...
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 23:50, 19 mar 2012

Do góry
Joanka, ja bukszpany, Ty bratki sadzisz - fajniutko wyglądałoby połączenie. Szkoda, że tak daleko mamy do siebie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:42, 19 mar 2012

Do góry
Pola, nowe donice kupiłam u nas na kiermaszu, tam gdzie Marzena2007. W necie na pewno też są - firma Deroma, ale nie sprawdzałam i nie znam cen. Pozdrawiam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:14, 19 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Niestety nie mam ekspresu do kawy (Twój zabudowany widziałam na zdjęciach u Malkula - ech, marzenie.......) ale za to mój ręczny ubijacz daje radę . No to nie wiem, czy wytrzymamy do 22 kwietnia.....
ja mam, ja mam, pyszną kawkę z amaretto i cynamonem robię..ale bukszpanów jeszcze nie mam

wpadnijcie do mnie rady potrzebuje
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:53, 19 mar 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies