Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

malkul 09:12, 19 mar 2012

Marzenko, piękne wnętrza w moim stylu Dobór wypoasażenia wnętrz to Ty czy architekt wnętrz? Reszta na priv.
CUDNIE U WAS
malkul 11:04, 19 mar 2012

Witam wszystkich szerokim uśmiechem
Już projekt ogrodu jest klepnięty i gotowy Jest cudnie. ale co tam będę Wam opowiadała, lepiej zrobię jak uchylę rąbka tajemnicy :0)
A więc zaczynamy.
Nie będzie tak jak planowałam na początku przygody z prokjektowaniem samodzielnym - I dobrze!!
Miało być minimalistycznie i bez kolorów, ale że z czasem jak oglądłam w necie inspiracje to się mi pozmieniało i będzie - jak to trafnie ujęła kiedyś Magnolia - NOWOCZEŚNIE W DUCHU NATURALISTYCZNYM
Główną rolę zagraja trawy, będzie kilka sztuk większych drzew oraz byliny i krzewy.
Dal jasności obrazu wklejam kilka inspiracji które pojawią się w przybliżonym klimacie w moim wyczekanym ogrodzie:
Będą czosnki w trawie

Będą jeżówki w trawach

Będę też próbowała stworzyć BONSAI z graba przy tarasie coś na styl

Co poza tym, będzie gabion a zza niego będą wyglądały trawy i jarzminki.
Zaprojektowany jest też żywopłot z graba (rzadki) prowadzony w formie ściany na rozpiętych linkach, odgradzający warzywnik.
Będą buki i klony tatarskie i tojeść orszelinowata i bukszpany i cisy i hortensje.
Strzasznie mi się podoba to co zostało zaprojektowane i zamierzam to bardzo rzetelnie zrealizować.
Juzia 15:07, 19 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Obiecane fotki ale wklejam u Ciebie
Parter stanowi jedno pomieszczenie za wyjątkiem toalety. Umożliwa to konstrukcja stalowa i słupy, które stojąw salonie i kuchni/
Salon

Tytus najważniejszy "element" wystroju.
I najpiękniejszy!!!
Madzenka 06:51, 20 mar 2012

malkul napisał(a)
Marzenko, piękne wnętrza w moim stylu Dobór wypoasażenia wnętrz to Ty czy architekt wnętrz? Reszta na priv.
CUDNIE U WAS

Dobór wyposażenia ja, czasami jak się ze mnie robiła kokoszka prosilam aby z kilku propozycji pomogli wybrać
Juzia - tytus zawsze leży na tym dywanie , nie daję go rady zrzucić
Wieloszka 08:01, 20 mar 2012

Malkul - ależ będzie u Ciebie WSPANIALE... Jak tak wymieniasz po kolei - same cudeńka!!! Zazdraszczam i czekam na więcej szczegółów Mam nadzieję, że to był tylko aperitif, a danie główne dopiero przed nami
Bea 08:08, 20 mar 2012

Witam Malkul.
Założenia i przykłady wspaniałe.
Szczególnie zaintrygowały mienie jeżówki w trawach.
Powodzenia.

malkul 13:50, 20 mar 2012

Juzia_G masz rację co do Tytusa Zwierzęta sa bardzo wdzięcznym przedmiotem do fotografowania.
My chorujemy na kota Brytyjczyka. Czekamy z tym na nowy domek
Marzena2007 gratuluje wyczucia smaku, faktem też jest że czasem ciężko dokonać wyboru, ja mam podobnie. a teraz to etap samych wyborów.

Wieloszka i Bea serdecznie WAS witam Dałabym całuska ale nie umiem wstawiać (wiem, wiem wstyd się przyznać ale cóż)
Mam nadzieję że będzie wspaniale chociaż musze przyznać że bardzo się boję. Pochodzę z bloków więc zero doświadczenia z roślinami mam niestety.

Dzięki dziewczyny że trzymacie za mnie kciuki.
Największy zgryz mam z mężem bo cięgle mnie blokuje z pracami!!! Chyba go uduszę kiedyś!!!
Nie dość, że ciągle musze z nim robić w środku to mi nonstop tłumaczy, że jeszcze nie mogę nic sadzić bo taras nie zrobiony, bo ogrodzenie w pierwszej kolejności, bo najpierw chodnik, podjazd a na dodatek jeszcze docieplenie i otynkowanie domu na lato dopiero i zniszczą zasyfią i tak wkoło!!!
Te chłopy to niezła zaraza!!!

Ja to wszystko rozumiem ale .....
Ja chce już!!!
Należą niestety do tych niecierpliwych a na dodatek jak podczytuje , ze już większość z Was działa u siebie to strasznie Wam zazdroszczę
Juzia 14:12, 20 mar 2012

Nie martw się! Ogród nie ucieknie.
Ja też wszystkim zazdroszczę, bo sama wyjść z domu nie mogę. A nawet gdybym mogła to u mnie jeszcze ziemia zamarznięta i za dużo nie porobię.
Pszczelarnia 16:48, 20 mar 2012

Jak wyczytałam o gatunkach, jakie się u Ciebie pojawią, to chcę powiedzieć GRATULUJĘ! A rozpięty na linkach szpaler grabowy oddzielający warzywniak - to już absolutny szczyt elegancji i bardzo świeże nowatorskie podejście do sprawy.
malkul 18:47, 20 mar 2012

Justynko dziękuję ale i tak mnie to trapi
Pszczelarnia bradzo mi miło to czytac co piszesz jednak trzeba tu jasno powiedzieć, że to nie moja zasługa tylko pewnej cudnie grzecznej Szanownej Pani Architekt
Moje i męża będzie wykonanie i to wtedy faktycznie my zasłużymy na laury, hihihihihi