Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Dni Otwarte Ogrodu w Goczałkowicach 17:16, 20 maj 2011

Do góry
Syla napisał(a)
No i z kim się zabierasz ???

Pojadę z mamą, ale jeszcze ciocia coś mówiła, że chce jechać. Więc będzie nas 3
Mam około 1,5 godziny drogi, więc wyjeżdżam około 8.30
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:14, 20 maj 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ucz się Sebciu, żebyś na ogrodnictwo się dostał

no coment
Ogród Sylwii od początku :) 08:37, 20 maj 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Już się nie mogę doczekać tej cisowej rabatki
Uważaj, bo jeszcze ogrodowisko się do Ciebie zjedzie i Ci tą rabatkę sami zrobimy

A zapraszam do pomocy Każdy mi obiecuje a jak tylko poruszam temat to każdy pomyka w swoim kierunku Ale nie szkodzi ja to lubię i nawet mi grabie nie potrzebne , ugłaskam się tych rabat ręcoma , a jaka to przyjemność jak jest równiusieńko ha!!!
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:36, 19 maj 2011

Do góry
Właśnie tych wakacji doczekać się nie mogę, ale na razie na skraju wyczerpania jestem, bo ledwo żyję.
Ja już spadam, bo jeszcze pouczę się na jutro - spr.
Miłej nocy no i może do jutra
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 22:34, 19 maj 2011

Do góry
Jeśli to nieduży teren to zgrab "śmieci" i może spryskaj randapem jeśli są tam same chwasty. Odczekuje się dwa tygodnie no i można przystąpić do przekopania. Wtedy albo wynajętą glebogryzarką albo ręcznie, lecz to baaardzo ciężka praca. Jak wyrównasz teren i go oczyścisz z kamieni, to wtedy dobrej ziemi daj i na to wysiej trawnik. W ten sposób będzie dobrze rosnąć przez lata i nie będzie z nim problemów. Zasypanie tego co już jest nic nie da, bo ziemia się wymiesza z tamtą i w nią wejdzie, wtedy będzie to samo co na początku, a chwasty przez tą warstwę na pewno odbiją
A o włókninie wytłumaczyła Danusia.
XXXIII Wiosenna Wystawa Ogrodnictwa, Kraków od 6.V - 8.V. 2011. 22:23, 19 maj 2011

Do góry
No nie - a jednak były żurawki!!! Wykupili przed nami
Baardzo możliwe, że się minęliśmy, bo właśnie byliśmy w tamtych godzinach z Sylwią
Dni Otwarte Ogrodu w Goczałkowicach 22:21, 19 maj 2011

Do góry
Jak będą to na pewno nie wyjedziesz bez co najmniej kilkunastu
Na szczęście nie masz dodatkowego pasażera to Ci się o wieeele więcej roślin zmieści
Ogród w Tarnowie 22:20, 19 maj 2011

Do góry
Już sobie wyobrażam tą kolorową ścianę w środku lata.
A krokodyla jakbym tam był to bym się przestraszył - jeszcze by mnie zjadł...
Ogród Sylwii od początku :) 22:16, 19 maj 2011

Do góry
Już się nie mogę doczekać tej cisowej rabatki
Uważaj, bo jeszcze ogrodowisko się do Ciebie zjedzie i Ci tą rabatkę sami zrobimy
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:01, 19 maj 2011

Do góry
Ale ogród jednak mimo braku mojego czasu radzi sobie dobrze
Rozkwitły rododendrony

Hosty z zeszłego roku już w sumie takie jak mają być. Te akurat były z podarku

A na skalniaku kwitną głównie floksy, lecz już rozkwitają rogownice

Jak widzicie skalniak do plewienia, no ale nie mam kiedy ...
Miałem nadzieję na burzę, ale nic z tego - chmurki przeszły i nic nie kapnęło. Jeśli jutro nie będzie to będę musiał wszystko podlać, bo rozsypałem nawozy no i myślałem, że mi je rozpuści, a tu nie poszło nic po mojej myśli Dzisiaj sobie skosiłem trawnik w jednej części.
Jutro wrócę przed czwartą i chcę skosić resztę, no i może wtedy nadrobię zaległości. Bo w sobotę wiadomo gdzie jestem , a po południu mamy jeszcze gości. Także kompletne wariacje.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:54, 19 maj 2011

Do góry
Ohhh moi drodzy - nie ma mnie bo po pierwsze miałem problemy z internetem, ale już się z tym uporałem - mam taką nadzieję...
No i teraz w szkole wyciskają z nas ile mogą, dlatego muszę się uczyć więcej niż zwykle. Jeszcze do tego zmienili nam plan no i nawet niektórzy nauczyciele stwierdzili, że jest bardzo niedobrze ułożony, bo za ciężkie przedmioty w jednym dniu. No i jak wstałem dziś np. po 6 do wróciłem do domku przed piątą
Kiedy mogę to pracuję w ogrodzie. Dziś nawoziłem, podlewałem, trochę przesadzałem no i tak zeszło
No i nadal walczę z nornicami - nie wyniosły się jeszcze i tuneli coraz więcej. Jednak idą w stronę sąsiada, lecz u mnie nadal ryją. No i niestety dziś trochę wyryły mi trawnik, w korze aż tak tego nie widać.
Na szczęście nie są to aż tak wielkie tunele i nasypałem tabletek do nich, udeptałem i podlałem, żeby nie było aż takich śladów. Mam nadzieję, że się z nimi uporam, bo żal mi mojej pracy i wysiłku.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:53, 19 maj 2011

Do góry
Sebek czai się na nornice i do kompa nie podchodzi
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:13, 19 maj 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
no to OK - kupuję Mospilan i Topsin

Topsin można mieszać ze Score - wtedy mamy mieszankę na szkodniki i grzyby.

Na szkodniki dobry jest też Talstar, a na iglakach Confidor.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:52, 19 maj 2011

Do góry
Sebek, gdzie się podziewasz?
XXXIII Wiosenna Wystawa Ogrodnictwa, Kraków od 6.V - 8.V. 2011. 22:53, 18 maj 2011

Do góry
Witajcie. Przez 3 dni cieszyłam oczy pięknymi kwiatami, ale niestety nie spotkałam Sylwii i Sebka. W sobotę byłam w godz.12 - 16-tej. Nie miałam Waszych numerów telefonów, a w przyszłości trzeba będzie to lepiej zorganizować. Zaden też z panów nie miał storczyka w butonierce.W niedzielę byłam od godz.13 - 17-tej z nadzieją, że ceny pójdą w dół ale się przeliczyłam, nie popuścili nawet grosika.Wklejam fotki z tej Wystawy.

[/img]

p/2/22477/original.jpg[/img]

Jutro wyślę resztę zdjęć jeżeli Was interesują, bo teraz więcej nie pójdzie. Zastanawiam się gdzie Sebek kupował żurawki po 5 zł, ja widziałam tylko po 12zł.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:16, 18 maj 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Danusiu - kiedyś rozmnażałaś agawę z kawałka listka.
Udało Ci się, wypuścił już coś?

Kawałek listka jak siedział tak siedzi.
Boję się rozgrzebać, czekam.
Murki oporowe 21:55, 18 maj 2011

Do góry
dzięki Sebek , no mnie/nam sie tez podoba, choć prawde mówiąc, można mieć trochę pretensji do 'fachowca',
wokół tego tarasu z trawy jest bukszpan ( samodzielnie 'wyhodowany' ) i trochę krzywo przyciety...
a na dole widać małe krzewinki mojej ulubionej lawendy,
Ania z zielonego wzgórza :-) 21:13, 18 maj 2011

Do góry
Ania napisał(a)
Już daje zdjęcia kamyczka kurcze, nie pomyślałam o żwirku , baaardzo mi się podoba ten pomysł Sebek a co wtedy na rabatę i gdzie ten żwirek , tylko wokół kamienia ?

Tutaj musisz zrobić jedną wyspę włączającą wszystko w jedną rabatę. I wtedy można nawet zastosować dwa rodzaje kamyczków, drobne i grube albo nieco kolor się różniący.
Ania z zielonego wzgórza :-) 20:49, 18 maj 2011

Do góry
Już daje zdjęcia kamyczka kurcze, nie pomyślałam o żwirku , baaardzo mi się podoba ten pomysł Sebek a co wtedy na rabatę i gdzie ten żwirek , tylko wokół kamienia ?

Dwa czerwone dęby 20:42, 18 maj 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Przepiękne kompozycje, a ostatnia donica cudo !!!

Jeśli mowa o tej osłonce, to widzę tu wyraźny wpływ Danusi . Podobnie, jak w kompozycjach . Teraz cała Polska będzie w Danusinym stylu .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies