Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

monteverde 22:09, 19 maj 2011

wynajduję to co ma witaminy) a jak czytałaś goji ma ich dużo, z tego liściowego buraka liście się robi jak szpinak ,a łodyżki jak szparagi, bardzo dobry, polecam również) ładna rabatka)
Sebek 22:16, 19 maj 2011

Już się nie mogę doczekać tej cisowej rabatki
Uważaj, bo jeszcze ogrodowisko się do Ciebie zjedzie i Ci tą rabatkę sami zrobimy
Syla 08:37, 20 maj 2011

Sebek napisał(a)
Uważaj, bo jeszcze ogrodowisko się do Ciebie zjedzie i Ci tą rabatkę sami zrobimy

A zapraszam do pomocy Każdy mi obiecuje a jak tylko poruszam temat to każdy pomyka w swoim kierunku Ale nie szkodzi ja to lubię i nawet mi grabie nie potrzebne , ugłaskam się tych rabat ręcoma , a jaka to przyjemność jak jest równiusieńko ha!!!
Linka 09:28, 20 maj 2011

Hej Sylwia, mam prośbę - zajrzyj do mnie na chwilkę.Ty masz dobre oko. Mam pytanie, czy do Limelight pasuje podsadzenie żółte? Wydaje mi się, że tak ale się waham. Wymysliłam podsadzenie kulkami tuji w żółtawym odcieniu, żeby rabata nie była łysa zimą i te kule chce podsadzić czymś. Trzmielina żółta czy biała? Czy coś innego żeby ładnie wypełniło brzeg? Pliiiisss
Kaliope 11:53, 20 maj 2011

Dziękuję za powitanie. Na Marchołta byłam, super miejsce, coś sobie pooglądałam i wiem więcej. Świerków nie mieli niestety, więc szukam dalej.
Powodzenia z cisową rabatką.
Sebek 18:06, 20 maj 2011

Syla napisał(a)

A zapraszam do pomocy Każdy mi obiecuje a jak tylko poruszam temat to każdy pomyka w swoim kierunku Ale nie szkodzi ja to lubię i nawet mi grabie nie potrzebne , ugłaskam się tych rabat ręcoma , a jaka to przyjemność jak jest równiusieńko ha!!!

Jakbym mieszkał bliżej to byś miała już cały ogród zrobiony
A rączkami też po rabatkach robię - wyjdzie dokładniej i szybciej
Syla 18:14, 20 maj 2011

Kaliope napisał(a)
Dziękuję za powitanie. Na Marchołta byłam, super miejsce, coś sobie pooglądałam i wiem więcej. Świerków nie mieli niestety, więc szukam dalej.
Powodzenia z cisową rabatką.

U nich większośc to małe rośliny ... nie zawsze jest ciekawie... ale czasami można coś upolować
Syla 18:15, 20 maj 2011

Linka napisał(a)
Hej Sylwia, mam prośbę - zajrzyj do mnie na chwilkę.Ty masz dobre oko. Mam pytanie, czy do Limelight pasuje podsadzenie żółte? Wydaje mi się, że tak ale się waham. Wymysliłam podsadzenie kulkami tuji w żółtawym odcieniu, żeby rabata nie była łysa zimą i te kule chce podsadzić czymś. Trzmielina żółta czy biała? Czy coś innego żeby ładnie wypełniło brzeg? Pliiiisss

Już wkleiłam rysunek u Ciebie, możesz sobie popatrzeć
Linka 18:41, 20 maj 2011

Dzięki Sylwia - Poczciwa Kobieto.. Szybka jesteś. Dzięki!
Lukam właśnie . No widzisz, na ile sposobów można te rośliny poukładać.

Podoba mi się, zapomniałam tylko podać info, że dereń juz rośnie po obu str śliwy i łuk z tawuły też zrobiłam . Myślisz ze powinnam derenia przesadzić? W sumie runianka mi się tez podoba pod drzewem. Mam pytanie jeszcze czy 2 miskanty mogę rozdzielić i dać jeden w lewo, w hortensje?
Lawenda fajnie z trzmieliną kolorystycznie, ale pewno już powtórzenia z niej przed tawułami to by była przesada?
Syla 22:15, 20 maj 2011

Już masz u siebie następne rysunki