Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Anity 21:22, 25 kwi 2014

Do góry
Przepraszam zapomniałam o kwiatach
Jurajski Ogród 21:21, 25 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Mirello, Aniu - Akanto, skoro tak rzeczka się podoba, to jeszcze 2 fotki z góry.

Dlaczego tak meandruje? Bo tak sobie koryto od prawieków wyżłobiła, a na szczęście nikomu z władz gminnych nie przyszło do głowy jej "prostować". Kształt tych meandrów zmienia się nieco raz w jedną, raz w drugą stronę, z przesunięciem o jakiś metr co kilka lat. Duży wpływ mają na to także korzenie drzew - olszy i wierzby. Tam, gdzie nie ma drzew, rzeka jest bardziej prosta, mniej spektakularna. Związane też to jest ze stopniem spadku terenu na jej drodze - i tak sobie płynie od conajmniej 10 tysięcy lat (udowodnione przez archeologow, bo były w pobliżu wykopaliska narzędzi krzemiennych i historia jest mi nieco znana). Ta część rzeki należy do tzw. źródliskowego odcinka, czyli początków (główne żródło ok. 3 - 4 km od nas)

Aniu - Mi, Marto, jeszcze nie...jeszcze nie w tym momencie.

Marto, gdyby to było bliżej, to chętnie.

Dziękuję za wyjaśnienie Agusiu,tak czułam że jest z pewnością godna uwagi.Miło jeszcze raz popatrzeć
w Oborze też mogą być ogrody 21:20, 25 kwi 2014

Do góry
I oba razem

I jeszcze na niektórych gałązkach takie cuś wypatrzyłam, takie rdzawe zacieki może ktoś to zidentyfikować? bo potem takie gałązki jaśnieją i obumierają
Ogród Tosi 21:19, 25 kwi 2014

Do góry
atena35 napisał(a)
I żeby mi tu nie marudziła, że się obijam

Cieszę się, że mam swój udział w tym dziele, choć nie kopałam dołów
Makowo na Kociewiu 21:16, 25 kwi 2014

Do góry
Różaneczniki..
w Oborze też mogą być ogrody 21:14, 25 kwi 2014

Do góry
I drugi delikwent
przed cięciem

i po oskalpowaniu

Makowo na Kociewiu 21:11, 25 kwi 2014

Do góry
I dzisiejsze angelique
Ogród na betonie 21:11, 25 kwi 2014

Do góry
Opony były nawet na Chelsea Flower Show 2009 i to całkiem odlotowe aranżacje, ale w ogrodzie robionym przez amatora mogą być tylko parodią. To jak na pokazie mody, na modelce zawsze lepiej wygląda bo jest wystylizowane. Opon nie rób, postaw na recykling ale drewniany.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:11, 25 kwi 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
właśnie Tusiala pytała mnie co mam za tarasem, właśnie kryje się tam bylinówka z Amanogawą

I kociaczki się załapały
Nie wiem czy ja kiedyś "ogranę" Twój ogród. To miejsce wydaje mi się, że widzę po raz pierwszy. Ale u Ciebie często mam takie wrażenie. Tak szybko się u Ciebie wszystko zmienia. Może taki efekt jest dzięki zmianie kolorów na drzewach, krzewach i kwiatach? Lubię taką tajemniczość i czekam na nowe zakątki, które są mi jeszcze nie znane

U mnie misz, masz................ale nigdy się nie połapiesz.............co gdzie................. w sumie to mam 2 bylinówki, 2 wrzosowiska, 3 oczka, 2 skalniaki, 3 wyspy i 1 archipelag.........../rabaty usypane głównie ze względu na klony japońskie/ aleje i szpalery prowadzące do tych ogrodowych tajemnic...............ale mam wiosenne niedociągnięcia, zbieram wszelkie informacje na temat tulipanów, bo je uwielbiam..................ale ich nie mam, ale je pragnę, chcę najbardziej te z Biedronki
Ogród w skali mikro cz.II 21:10, 25 kwi 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Dziś postanowiłam Wam troszkę obfocić swoje roślinki

Na początek Tulipanowiec Aureomarginatum... Podobno ma być wielkim drzewem..hmmmm.. U mnie rośnie już .... no to będzie 5 sezon...i ledwo sięga tych przysłowiowych już " cycków ".. I dobrze , bo bym go przy swoim areale musiała oddać do adopcji

Kiścien zebild ...bezproblemowa roślinka , tworzy spłaszczona kulę.. Ozdobny z czerwieniejącaych liści i małych kwiatuszków troszkę podobnych do konwalii , ale w masie wielkiej i rozmiaru mikro

Modrzewnicę posadziłam w ubiegłym sezonie..... Rośnie sobie , kwitnie kolejny tydzień i nic nie kaprysi

Hortensja limelight .... Kupiłam pod wpływem ogrodowiskowej mody i nic a nic nie żałuję .. A bić się prawie o nią musiałam w obisiu ... Kiedy ją kupiłam korona wygladała paskudnie, ale kwiaty...aaaa..to był coś .. Na wiosnę ja przycięłam , dramatycznie .. Na modlę Bociusia ... Dobrze ,ż mnie duchowo wspierała , bo bym chiba zawału dostała , jak ja dramatycznie ogoliłam .. Ale się opłacało .. Korona tworzy śliczną zwartą kulkę

Nooo i w końcu .. Cunninghams white .. Kwiaty może powalające nie są , ale ma przepiękny pokrój ,zwarty , nie gubi liści z dołu całkiem, gałężie wyprostowane , strzeliste

Chociaż moja modrzewnica nie ustępuje Twojej w kwitnieniu to jednak Twój kiścień wygląda duuuużo lepiej. Chyba mojemu się u mnie nie podoba...
Hortensja na patyku śliczna, a tulipanowiec.... flifny, ale jak się zaweźmie to albo będziesz musiała go ciąć albo szukać rodziny zastępczej
w Oborze też mogą być ogrody 21:09, 25 kwi 2014

Do góry
A potem jeszcze w ruch poszły nożyce i sekatory i nowych kształtów dostały bonsai przed domem
tak było jeszcze wczesną wiosną

w połowie prac tak to wyglądało

a na koniec zostało dużo chmurek i kuleczek
Rododendronowy ogród II. 21:08, 25 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Wybieraj sama

Cunningham's White

Bogdziu .. Bardzo , bardzo wielkie dzięki ... Jak sobie to u Ciebie zobaczyłam , to stwierdzilam ,ze chyba niepotrzebnie pajacuję .. Cunninghams jest sliczny ... Bożeszzz , kiedy mój taki będzie

Ale musze przyznać ,że haaga też mi w oczka wpadła

Dzieki raz jeszcze
w Oborze też mogą być ogrody 21:04, 25 kwi 2014

Do góry
Na koniec została wielka dziura

Co się stało kwiatom ... 21:04, 25 kwi 2014

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
Witam. Wpadłem z rewizytą no i powiem że całkiem dobrze sobie radzisz w tym małym ogrodzie .A ogród nigdy nie ma końca i nie raz jeszcze będziesz coś zmieniać. A jeśli to twoja pasja to tylko przyklasnąć a jeśli nie to i tak jest fajnie. Pozdrawiam.

Witaj Franku w moich skromnych progach, dziękuję za miłe słowa, tak, wiem że z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć że ogród to moja pasja, cieszy mnie w nim wszystko, pierwszy liść, pierwszy kwiat, źdźbło trawy z kroplą rosy i takie tam.
Twój ogród to wyższa szkoła jazdy. Mam jedno pytanie mam takiego klona ale nie znam nazwy , może wiesz jak się nazywa ?

w Oborze też mogą być ogrody 21:02, 25 kwi 2014

Do góry
A potem była zabawa z ciężkim sprzętem i ogromnym korzeniem po świerku

Moja bajka 21:01, 25 kwi 2014

Do góry

Co to za ptaszyna? Wiem, wiem woda jest do wymiany, ale magnolia tak teraz śmieci, że trudno nadążyć
Moja bajka 21:01, 25 kwi 2014

Do góry

Co to za ptaszyna? Wiem, wiem woda jest do wymiany, ale magnolia tak teraz śmieci, że trudno nadążyć
Problemy z tujami 21:00, 25 kwi 2014

Do góry
tuje posadzilem w zeszłym roku. dziż zauwazyłęm na kilka z około 35 zmienione gałązki. były raz na wiosne opryskane dolistnie Substral Magiczna Siła. czy to coś niepokojącego ?

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:59, 25 kwi 2014

Do góry
laurowisnia napisał(a)
No przepięknie masz usytuowany taras, w poniedziałek wielkanocny zapewne podziwiałaś Tatry.
Aganiu zmuszona jestem wstawić fotkę z poprzedniego roku mojej Lennei, niestety nie ma jednego kwiatka w tym, te większe pączki to jednak liście, nie wiem co spowodowało brak kwitnienia. Mogę ją przenieś do siebie jak pooglądasz.

Zostaw ją u mnie to Ci na bank zakwitnie za rok............ta biel jest paskudna, ale bllleee, bllle co za biel.............biała..............wstrętnie biała, zimę przypominająca, wcale nie ładna lepiej ją wykop

buziak, teraz na pewno zakwitnie

P.S. Spóbuj nawozić florowitem do kwitnących i sprawdzaj czy zawiąże pąki kwiatowe, ale najlepiej stosuj się do wskazówek szefowej

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/154-magnolie-w-ogrodzie
Peniwit, to jest to, ale przygotuj się na następny sezon
Ogród z łezką 20:58, 25 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Fajny - taki... zębaty
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies