I jeszcze na niektórych gałązkach takie cuś wypatrzyłam, takie rdzawe zacieki może ktoś to zidentyfikować? bo potem takie gałązki jaśnieją i obumierają
Opony były nawet na Chelsea Flower Show 2009 i to całkiem odlotowe aranżacje, ale w ogrodzie robionym przez amatora mogą być tylko parodią. To jak na pokazie mody, na modelce zawsze lepiej wygląda bo jest wystylizowane. Opon nie rób, postaw na recykling ale drewniany.
U mnie misz, masz................ale nigdy się nie połapiesz.............co gdzie................. w sumie to mam 2 bylinówki, 2 wrzosowiska, 3 oczka, 2 skalniaki, 3 wyspy i 1 archipelag.........../rabaty usypane głównie ze względu na klony japońskie/ aleje i szpalery prowadzące do tych ogrodowych tajemnic...............ale mam wiosenne niedociągnięcia, zbieram wszelkie informacje na temat tulipanów, bo je uwielbiam..................ale ich nie mam, ale je pragnę, chcę najbardziej te z Biedronki
Chociaż moja modrzewnica nie ustępuje Twojej w kwitnieniu to jednak Twój kiścień wygląda duuuużo lepiej. Chyba mojemu się u mnie nie podoba...
Hortensja na patyku śliczna, a tulipanowiec.... flifny, ale jak się zaweźmie to albo będziesz musiała go ciąć albo szukać rodziny zastępczej
A potem jeszcze w ruch poszły nożyce i sekatory i nowych kształtów dostały bonsai przed domem
tak było jeszcze wczesną wiosną
w połowie prac tak to wyglądało
a na koniec zostało dużo chmurek i kuleczek
Bogdziu .. Bardzo , bardzo wielkie dzięki ... Jak sobie to u Ciebie zobaczyłam , to stwierdzilam ,ze chyba niepotrzebnie pajacuję .. Cunninghams jest sliczny ... Bożeszzz , kiedy mój taki będzie
Ale musze przyznać ,że haaga też mi w oczka wpadła
Witaj Franku w moich skromnych progach, dziękuję za miłe słowa, tak, wiem że z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć że ogród to moja pasja, cieszy mnie w nim wszystko, pierwszy liść, pierwszy kwiat, źdźbło trawy z kroplą rosy i takie tam.
Twój ogród to wyższa szkoła jazdy. Mam jedno pytanie mam takiego klona ale nie znam nazwy , może wiesz jak się nazywa ?
tuje posadzilem w zeszłym roku. dziż zauwazyłęm na kilka z około 35 zmienione gałązki. były raz na wiosne opryskane dolistnie Substral Magiczna Siła. czy to coś niepokojącego ?
Zostaw ją u mnie to Ci na bank zakwitnie za rok............ta biel jest paskudna, ale bllleee, bllle co za biel.............biała..............wstrętnie biała, zimę przypominająca, wcale nie ładna lepiej ją wykop
buziak, teraz na pewno zakwitnie
P.S. Spóbuj nawozić florowitem do kwitnących i sprawdzaj czy zawiąże pąki kwiatowe, ale najlepiej stosuj się do wskazówek szefowej