Takie obrazy trzeba sobie dawkować, bo ciśnienie wzrasta Przedogródek cudny, kiedyś w nowym w miejsce trawnika będę sadzić byliny ( 3x15 )i może choć w części stworzę takie klimaty. Odrost piwonii D. przesadzałam z powodzeniem. Teraz ma dużo nasion, jak dojrzeją wysiewać? Pozdrawiam.
Konrad z wizytą w ogrodzie to jest tak że zawsze się jest tydzień za wcześnie lub tydzień za późno - w ubiegłą niedzielę była pełnia kwitnienia piwoni.
Pozdrawiam Jasia
Aniu zafunduj sobie kiedyś wakacje - zwiedzanie ogrodów z ogrodowiska i tak z północy dotrzesz na południe Polski a tu czekamy na Ciebie.
Pozdrawiam Jasia
Tak Agnes kwitnie razem z Nevadą. jest bardzo kolczasta i bardzo piękna (kwiaty), starsze egz, tworzą rozłogi , ale jej możemy to wybaczyć.
Też miewam kłopoty z żeleźniakiem. trochę kaprysi. Zastanawiam się czy mu zbyt dogadzamy, pierwsze moje zetnięcie z żeleźniakiem było w ogrodzie w którym rósł w pełnym słońcu na ubogiej glebie piszczystej
Pozdrawiam Jasia
Nie wysiewałam nigdy nasion piwoni, ale jak będę miała więcej czasu ( emerytura ) to zabiorę się za rozmnażanie piwoni, rezultaty mogą być bardzo ciekawe.
Pozdrawiam Jasia