buk byłby piękny, ale po kilku latach wejdzie Ci w okno.....ja proponowałabym klona....u mnie nie przemarzają....mam 4 kilka lat i teraz zachęcona dobrym przezimowaniem...dokupiłam następne 2....białą funkię też mam...ona potem zielenieje.... upadły garnek z żagwinem podoba mi się... trzymam kciuki, żeby jak najszybciej powstała żagwinowa poducha
Pozdrawiam
Muszę wyeksmitować Migdałka ze skarpy pod domem i szukam jakiegoś akcentu - myślę, że w kolorze bordowym. Klon Palmowy czerwonolistny Palmatum atropurpureum, lub Buk zwyczajny purpurea pendula, może coś innego ?
Jagódko przejście wymusiła sytuacja....mam tendy po prostu bliżej na warzywnik
a pole rzepaku moje osobiste.....mieszkam daleko od szosy mam za płotem z jednej strony osobistego i narazie jedynego sąsiada ......reszta to hektary pól
Na koniec floksy- uwielbiam je, ale żałuję że kwitną tak krótko. To jeden z piękniejszych wczesnowiosennych akcentów w ogrodzie.
Trzy odcienie fioletu. Mam jeszcze białe ale na razie spią.
Róża pnąca również dała czadu i pierwsza ze wszystkich moich róż wystartowała na wiosnę. Liczę że niedługo pokryje się kwiatami. , następne sa hortensje- to chyba anabelka- nie pamiętam już, na tej rabacie są 3 szt. Rabata na razie nie prezentuje sie okazale, bo wszystkie rosliny są młode, a ja lubię jak wszystko sie już przenika , przerasta, ale na ten efekt muszę] jeszcze poczekać.