Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:58, 25 kwi 2014

Do góry
Zmieniłam w przedogródku rabatę pod oknem, wywaliłam z niej wszystko- została tylko obwódka z bukszpanu:
tak wyglądała wcześniej:

a tak teraz:
te dwa zewnętrzne patyki to miłorzęby, pośrodku nich między tymi dwoma środkowymi patykami rośnie hortensja vanille fraise. Co proponujecie dosadzić do tego towarzystwa? ja myślałam o ostnicach i czosnkach. Może coś co nie będzie zielone jak bukszpan i dość niskie? Miłorzęby planuję prowadzić podobnie jak Danusia, a żywopłocik z bukszpanu docelowo chcę by miał około 50cm. Słońce tu jest od 12tej do końca dnia.

Majowo nie tylko w maju 10:50, 25 kwi 2014

Do góry
Selly napisał(a)
Pięknie
Pamiętasz nazwy odmian tulipanów ?

Dzięki Selly, nie pamietam dlatego zawsze robię zdjęcie tego co kupuję

W kamiennym kręgu od początku 10:46, 25 kwi 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Moja magnolia

Ania śliczna magnolia to jest susan czy nigra
Grembosiowo 10:38, 25 kwi 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Przepięknie Grembosiu, ja się od ciebie chyba nie wyprowadzę twoje zakątki są takie pełne romantyzmu

chyba skradnę ci to zdjęcie

pozdrawiam

Tak to zdjęcie jest cudowne
na pewno nie na sprzedaż, albo za wyjątkowo wysoką cenęha,ha,ha
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:37, 25 kwi 2014

Do góry
Przy tarasie ładnie się rozrasta róża pnąca "Jasmina" w jej towarzystwie są lawendy, dzwonki karpackie i sasanki.

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 10:35, 25 kwi 2014

Do góry

Skalnica
Początki w Kruklandii 10:33, 25 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Ale mam tylko duże... kostrzewa popielata 'Glauca'

lepszych zdjęć nie mam

Mogłą być?

A czemu nie? Przecież one nie są jakieś wielkie. Buchanani zleje się kolorem z berberysem. Ciachnij Justynko te admiration, jakies takie potargane są, powinny się zagęścić.
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 10:32, 25 kwi 2014

Do góry
Trawa po pierwszym koszeniu wygląda całkiem przyzwoicie, ciągle jest rzadka i muszę porobić dosiewki, ale jest nadzieja na lepsze jutro
I widok ogólny na centralną część wypoczynkową - fotka robiona z hamaka
Mój ogródek pod Gdańskiem 10:30, 25 kwi 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Pięknie się "zakwieciło"...od naszego pobytu.Pozdrawiam.

Bogusiu , jak tam Kobea? U mnie strasznie sie rozrasta i już zaczęłam uszczykiwać żeby sie rozgałęzila. Musi w domu do połowy maja wytrzymać
Sadzonki od Ciebie wyprowadzam na spacer regularnie
Wczoraj w Castoramie uratowałam jednego powojnika za 19,50 zł ( bardzo tanio) a ten sam producent co nasze ... Tyle ze nie ma wyboru musisz brać co maja. Wziąłam Rubromarginata, miał spore odrosty ale był tak suchy strasznie za nie mogłam patrzeć ... Teraz rośnie u mnie na tarasie
Mieli jeszcE polish spiryt - szkoda ze tam uschną ...
Kupiłam już takiego w zeszłym roku dla ojca i bardzo wyrósł w ciagu sezonu , ma małe pachnące kwiatki , niektórym sie podoba, mi średnio ale wzięłam z litości
Pająki w Polsce - nie bójmy się ich :) 10:29, 25 kwi 2014

Do góry
Ja pająki raczej wolę omijać z daleka, ale Ten jest urocz y
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 10:29, 25 kwi 2014

Do góry
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:28, 25 kwi 2014

Do góry
Biurko miałam pokazać. Chyba ok, chociaż nie wiem czy to jest docelowe miejsce w pokoju Młodej - trochę mało miejsca się zrobiło.

Ogródek Agam 10:28, 25 kwi 2014

Do góry
Pomóżcie mi z tą drugą wiśnia. Pierwszą wkopałam zgodnie z projektem Sylwi, zielone kółko. Gdzie wsadzić drugą? Na tej rabacie po prawej?

Początki w Kruklandii 10:26, 25 kwi 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Soutern Comfort????

Albo Caramel - jak wyrośnie wielka to SC a jak nie to Caramel
Początki w Kruklandii 10:25, 25 kwi 2014

Do góry
ewalm napisał(a)

Kostrzewy

Ale mam tylko duże... kostrzewa popielata 'Glauca'

lepszych zdjęć nie mam

Mogłą być?
Ogródeczek 10:24, 25 kwi 2014

Do góry
Moje trudne początki, domek przy lesie. 10:23, 25 kwi 2014

Do góry
Ostatnio nie mam czasu zaglądać, pracuje pełną parą, remont, dom, dzieci, praca, i oczywiście ogarnianie terenu, wczoraj wreszcie przyszedł mój pan kopacz, więc szybko zakasałam rękawy i pracowaliśmy na 2 taczki, wymieniliśmy ziemie na rabatach wszystkich, roslinki były wsadzone do żółtego piasku, niewiem jak mogłam nie przygotować wczesniej porzadnie gruntu , więc póki roslinki małe i mało ich, wszystko wykopywałam, wybieraliśmy ziemie, na dwno gruba warstwa zleżałego obronika, a na to czarnoziem, i roslinki spowrotemw nową ziemie, oczywiście troche zmian tez jest. Na liści jest jeszcze kilka roślinek i drzewek do kupienia, miejsce dla nich już uszykowane, moze dziś wkoncu podjade do szkółki.

W czasie pracy wskoczyłam na góre zrobić pamiątkowe zdjęcie mojego miejsca na ziemi
Za ogrodzeniem jest jeszcze bałagan po rozbiórce stodoły, zasadziłam tam kilka sosen, reszta czeka w donicy, marze o alejce z sosnami

I mój przechowalnik, połowa roślin z własnego rozmnażania,

kilka bukszpanów kupionych, roślinki czekają na swoje miejsce, chciałabym je jak najszybciej wsadzić, bo boje sie zeby mi nie zmarniały, bukszpany gromadziłam na żywopłot przy murku, ale skoro odeszłam od tej myśli szukam miejsca na jakiś fajny zwijasek
Mój ogródek pod Gdańskiem 10:23, 25 kwi 2014

Do góry
Witaj Anitko bardzo u mnie słonecznie ostatnimi dniami i wszystko szybko odbiło ten powojnik to Pamela Jakmani faktycznie wyjątkowo dużo ma pąków. Tez Jiska ma dużo ale od dołu mi "wyłysiała" brzydko , rośnie w trudnym i kiepskim miejscu ale spróbuje jej coś pod nogi podsadzic oczywiście tez powojnika tylko niższego
Na zdjęciu nie widać ale on sie ciągnie jeszcze wyżej
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:21, 25 kwi 2014

Do góry
Rabata angielska już prawie cała obsadzona:

tu piwonie i rozchodniki

--------------------------------------------------------------------------------------------

dalej patrząc tu w górnym roku ostróżki, niżej mikołajek płaskolistny, obok latrie wychodzą, bardziej z lewej naparstnice i najbliżej orliki i kępa astrów

--------------------------------------------------------------------------------------------

dalej od brzegu widać przetaczniki, pomału wychodzi mikołajek alpejski, gipsówki i latrie, przed tym trzecim obeliskiem rosną pod płotem floksy i dzwonki brzoskwiniolistne, bliżej brzegu dzwonki ogrodowe, jeżówki i czyściec, szałwia omszona, na tym zdjęciu jest więcej pustych miejsc bo będą tu róże ale to dopiero w czerwcu po nie jade. Kilka roślin też dostałam i nie wiem dokładnie co to będzie. Np. nie wiem co to jest ta największa kępa na tym zdjęciu. No i w kilku miejscach brakuje na obrzeżach przywrotnika ostroklapowego, który jeszcze w doniczkach czeka.

---------------------------------------------------------------------------------------------

a tak wygląda patrząc z drugiej strony- tu na pierwszym planie za i między tulipanami są róże, kocimiętka, lawenda, i będzie werbena patagońska. (za płotem posadzony i ładnie przyjęty żywopłot z grabu- będzie w przyszłości ładnym tłem dla tej rabaty).

Czy może tak być? myślę jeszcze o jakichś topiarach z bukszpanu i cisa. Gdzie wcisnąć? I jakie kształty? A w tych większych obeliskach myślę wsadzić powojniki a póki się nie rozrosną to na ten sezon posadzę groszek pachnący koloru błękitnego i granatu. Gdzieniegdzie na tej rabacie posiałam kosmosy i będzie też czarnuszka i oczywiście werbena. A na jesień dodam czosnki i przegorzan. Nic więcej nie planuje. Z róż chcę kupić Crocus rose i Pilgrim.
Początki w Kruklandii 10:21, 25 kwi 2014

Do góry
Czy to jest Autumn Leaves???
Czy może ktoś ma inny pomysł?

A ta??? Jaka???

I ostatnia, którą kupiłam bez nazwy... ta na dole zdjęcia...
Soutern Comfort????

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies