O ile dobrze się orientuję z rysunku i zdjęć, to przy takim układzie one będą na siebie bardzo szybko wchodzić, bo to wąski chodnik.
Jeśli na tej rabacie i ma być asymetrycznie, to dałabym ją bardziej w środek, ale nie wiem co z jałowcami, czy tniesz do określonej wysokości, bo jeśli nie, to nie przejdzie taki układ, bo one będą wysokie.
A na rabacie z słupem? .....choć kulista korona ładniej eksponowałaby się na rabacie z modrzewiem, tej środkowej.
Wiem Ewo, właśnie poczytałam i chyba sobie odpuszczę. Zamiast tego Miłorząb Mariken będzie na liście
Tulipanowiec jest piękny, ale to drzewo z bardzo dużą koroną wiem bo na sąsiedniej ulicy rośnie taki ponad 10-letni. Trzeba to brać pod uwagę. Pięknie kwitnie. Odnalazłam dla Ciebie tę fotkę
Zmieniłam w przedogródku rabatę pod oknem, wywaliłam z niej wszystko- została tylko obwódka z bukszpanu:
tak wyglądała wcześniej:
a tak teraz:
te dwa zewnętrzne patyki to miłorzęby, pośrodku nich między tymi dwoma środkowymi patykami rośnie hortensja vanille fraise. Co proponujecie dosadzić do tego towarzystwa? ja myślałam o ostnicach i czosnkach. Może coś co nie będzie zielone jak bukszpan i dość niskie? Miłorzęby planuję prowadzić podobnie jak Danusia, a żywopłocik z bukszpanu docelowo chcę by miał około 50cm. Słońce tu jest od 12tej do końca dnia.
A czemu nie? Przecież one nie są jakieś wielkie. Buchanani zleje się kolorem z berberysem. Ciachnij Justynko te admiration, jakies takie potargane są, powinny się zagęścić.
Trawa po pierwszym koszeniu wygląda całkiem przyzwoicie, ciągle jest rzadka i muszę porobić dosiewki, ale jest nadzieja na lepsze jutro
I widok ogólny na centralną część wypoczynkową - fotka robiona z hamaka
Bogusiu , jak tam Kobea? U mnie strasznie sie rozrasta i już zaczęłam uszczykiwać żeby sie rozgałęzila. Musi w domu do połowy maja wytrzymać
Sadzonki od Ciebie wyprowadzam na spacer regularnie
Wczoraj w Castoramie uratowałam jednego powojnika za 19,50 zł ( bardzo tanio) a ten sam producent co nasze ... Tyle ze nie ma wyboru musisz brać co maja. Wziąłam Rubromarginata, miał spore odrosty ale był tak suchy strasznie za nie mogłam patrzeć ... Teraz rośnie u mnie na tarasie
Mieli jeszcE polish spiryt - szkoda ze tam uschną ...
Kupiłam już takiego w zeszłym roku dla ojca i bardzo wyrósł w ciagu sezonu , ma małe pachnące kwiatki , niektórym sie podoba, mi średnio ale wzięłam z litości