Dobry pomysł! Ja założyłam sobie segregator, w który wpinam etykietki i paragony. Gorzej, że to mi uzmysławia też wielkość poczynionych wydatków... Co gorsze nie zawsze udanych
Ech, taka natura księgowego...
Ciekawy pomysł z tymi tulipanami. Wszystkie białe tylko kształty różne. Super !
Ulka .. Może ja Ci ukopię tej mojej hosty.. Noo nie znam nazwy , ale duża jest , osiąga średnicę jakieś 80 cm... Jak Ci się nie będzie pdobała to wyciepasz i już .. Gośka chyba będzie , to Jej bym przkazała a Ty potem sobie odbierzesz ..hmmmmm ????
O ile dobrze się orientuję z rysunku i zdjęć, to przy takim układzie one będą na siebie bardzo szybko wchodzić, bo to wąski chodnik.
Jeśli na tej rabacie i ma być asymetrycznie, to dałabym ją bardziej w środek, ale nie wiem co z jałowcami, czy tniesz do określonej wysokości, bo jeśli nie, to nie przejdzie taki układ, bo one będą wysokie.
A na rabacie z słupem? .....choć kulista korona ładniej eksponowałaby się na rabacie z modrzewiem, tej środkowej.
Wiem Ewo, właśnie poczytałam i chyba sobie odpuszczę. Zamiast tego Miłorząb Mariken będzie na liście
Tulipanowiec jest piękny, ale to drzewo z bardzo dużą koroną wiem bo na sąsiedniej ulicy rośnie taki ponad 10-letni. Trzeba to brać pod uwagę. Pięknie kwitnie. Odnalazłam dla Ciebie tę fotkę
Zmieniłam w przedogródku rabatę pod oknem, wywaliłam z niej wszystko- została tylko obwódka z bukszpanu:
tak wyglądała wcześniej:
a tak teraz:
te dwa zewnętrzne patyki to miłorzęby, pośrodku nich między tymi dwoma środkowymi patykami rośnie hortensja vanille fraise. Co proponujecie dosadzić do tego towarzystwa? ja myślałam o ostnicach i czosnkach. Może coś co nie będzie zielone jak bukszpan i dość niskie? Miłorzęby planuję prowadzić podobnie jak Danusia, a żywopłocik z bukszpanu docelowo chcę by miał około 50cm. Słońce tu jest od 12tej do końca dnia.