Pomidory tzreba ogławiać z tych bocznych pędów żeby lepiej owocowały i nie dziczały za mocno, jeszcze podwiązywanie ich czeka, ale to może jutro.
i wydało się że byłaś naszą niespodzianką w yucce bo nie wszyscy wiedzą że dotarłaś do nas do jukki i też zrobiłaś sobie szybkie zakupy i uciekłaś do siebie. a eMuś był najbardziej zachwycony jak znalazł grujecznika
Idziecie jak burza z pracami! zakupów zazdroszczę..pomimo, że mam blisko, to ciągle nie po drodze jakoś.. trzeba to zmienić chybaczekam na relację zdjęciową
Dotarłam do Tarnowa bocznymi drogami bo jechałam z Junikowa, byłam jednak optymistką, że to tylko 10km.
Znalazłam 1 szt żurawki za 3 zł i dwie większe po 5,7 i to chyba ta sama odmiana, te większe były opisane jako purple select. Pogrzebałam w wyprzedażach i jakieś trawki wzięłam jeszcze. W sprawie grujecznika ślepota mi się na oczy rzuciła i nie znalazłam. Ale to nic straconego, do zimy zdążę.
Nigdy tam nie była w pełni sezonu, zawsze jakoś wiosną lub jesienią. Plac mnie obezwładnił, po za Kostrzynem nie widziałam w okolicach Poznania takiego wyboru.
PS a niespodziankę miałaś super .
Moniko no to fajnie że dotarłaś do centrum i poczyniłaś nawet zakupy. grujeczniki dość schowane były i chyba tak na sucho to nie wytłumaczę Tobie gdzie stały oczopląs to chyba wszyscy oprócz Marty tam mają
No no Alu u Ciebie coraz piękniej Ładnie Ci wyszła ta rabatka
Ja dzisiaj naprawiłem kosiarkę Mechanik powiedział mi że nie ma czasu dla mnie Wymieniłem wadliwą część i śmigałem jak szalony Chyba obejdzie się bez sierpa Później było plewienie i cała reszta Jestem wymordowany skórka z pleców będzie schodzić ale szczęśliwy Plan na dzisiaj zrealizowany
no to nieźle się napracowałeś. a my z Franiem w baseniku się obijaliśmy, i tylko podlewanie zrobiłam wszystkim roślinkom
jutro kolejny dzień upałów, będzie leżakowanie na trawce w końcu miłej niedzieli dla Ciebie Przemku i dla wszystkich odwiedzających
Ja dzisiaj spędziłam głównie za kierownkcą Wieczorem zrobiłam porządne podlewanie. A jutro od rana popielę sobie a potem wlezę do oczka i będę wyciągać glony. No i pewnie nastawię spryskiwacz na trawniku i będę go systematycznie przestawiać wokół domu. Może trochę schłodzę ten skwar ...
U mnie kwitną piwonie, pięknie zakwitły goździki i róże i zaczyna kwitnąć firletka. Zapach mam w ogrodzie nieziemski