Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 22:44, 06 cze 2014

wietrzyk napisał(a)

Ło matko, Ala zawstydzasz mnie. Z tymi pomidorami zwłaszcza ja daleko w polu...

A swoją drogą pierwszy raz widziałam stan takiego zadowolenia na męskiej twarzy, jak patrzyłam na Twojego Emusia w Juce pozazdrościć

Pomidory tzreba ogławiać z tych bocznych pędów żeby lepiej owocowały i nie dziczały za mocno, jeszcze podwiązywanie ich czeka, ale to może jutro.

i wydało się że byłaś naszą niespodzianką w yucce bo nie wszyscy wiedzą że dotarłaś do nas do jukki i też zrobiłaś sobie szybkie zakupy i uciekłaś do siebie. a eMuś był najbardziej zachwycony jak znalazł grujecznika
dominika_rew 23:20, 06 cze 2014

Idziecie jak burza z pracami! zakupów zazdroszczę..pomimo, że mam blisko, to ciągle nie po drodze jakoś.. trzeba to zmienić chybaczekam na relację zdjęciową
Gardener27 00:02, 07 cze 2014

Alisonek napisał(a)

Pożyczyć Ci kosę??? albo sierp

Kosa ? sierp ? muszę wygooglować

MonikaH 16:07, 07 cze 2014

Alisonek napisał(a)

I co byłaś w yucce???
te żurawki były tak tanie, bo to były jakies wyprzedażowe egzemplarze i tylko 3 wynalazłam
a co do korków i robót, to ruch powinien iśc płynnie i my nigdzie nie staliśmy, trochę na A2 było tłoczno, ale ze spokojem sie jechało do przodu.
grujeczników dużo zostało i tez w dobrej cenie

Dotarłam do Tarnowa bocznymi drogami bo jechałam z Junikowa, byłam jednak optymistką, że to tylko 10km.
Znalazłam 1 szt żurawki za 3 zł i dwie większe po 5,7 i to chyba ta sama odmiana, te większe były opisane jako purple select. Pogrzebałam w wyprzedażach i jakieś trawki wzięłam jeszcze. W sprawie grujecznika ślepota mi się na oczy rzuciła i nie znalazłam. Ale to nic straconego, do zimy zdążę.
Nigdy tam nie była w pełni sezonu, zawsze jakoś wiosną lub jesienią. Plac mnie obezwładnił, po za Kostrzynem nie widziałam w okolicach Poznania takiego wyboru.
PS a niespodziankę miałaś super .
Alisonek 21:48, 07 cze 2014

dominika_rew napisał(a)
Idziecie jak burza z pracami! zakupów zazdroszczę..pomimo, że mam blisko, to ciągle nie po drodze jakoś.. trzeba to zmienić chybaczekam na relację zdjęciową

prawie bym zapomniała o zdjęciach dla Was, tak szybko robione i średnio wyszły, ale widac postęp prac
Alisonek 21:53, 07 cze 2014

kancik i planowana posesja carexów

Przemku googluj ile chcesz

Moniko no to fajnie że dotarłaś do centrum i poczyniłaś nawet zakupy. grujeczniki dość schowane były i chyba tak na sucho to nie wytłumaczę Tobie gdzie stały oczopląs to chyba wszyscy oprócz Marty tam mają
Gardener27 21:56, 07 cze 2014

No no Alu u Ciebie coraz piękniej Ładnie Ci wyszła ta rabatka

Ja dzisiaj naprawiłem kosiarkę Mechanik powiedział mi że nie ma czasu dla mnie Wymieniłem wadliwą część i śmigałem jak szalony Chyba obejdzie się bez sierpa Później było plewienie i cała reszta Jestem wymordowany skórka z pleców będzie schodzić ale szczęśliwy Plan na dzisiaj zrealizowany

Pozdrawiam
Alisonek 21:59, 07 cze 2014

Gardener27 napisał(a)
No no Alu u Ciebie coraz piękniej Ładnie Ci wyszła ta rabatka

Ja dzisiaj naprawiłem kosiarkę Mechanik powiedział mi że nie ma czasu dla mnie Wymieniłem wadliwą część i śmigałem jak szalony Chyba obejdzie się bez sierpa Później było plewienie i cała reszta Jestem wymordowany skórka z pleców będzie schodzić ale szczęśliwy Plan na dzisiaj zrealizowany

Pozdrawiam

no to nieźle się napracowałeś. a my z Franiem w baseniku się obijaliśmy, i tylko podlewanie zrobiłam wszystkim roślinkom
jutro kolejny dzień upałów, będzie leżakowanie na trawce w końcu miłej niedzieli dla Ciebie Przemku i dla wszystkich odwiedzających
Gardener27 22:29, 07 cze 2014

Ja też swój basen muszę napełnić bo przy tych upałach będzie miło wskoczyć do wody

Jutro też odpoczywam jak dam radę wstać z łóżka

Pozdrawiam
zabaewa 23:44, 07 cze 2014

Ja dzisiaj spędziłam głównie za kierownkcą Wieczorem zrobiłam porządne podlewanie. A jutro od rana popielę sobie a potem wlezę do oczka i będę wyciągać glony. No i pewnie nastawię spryskiwacz na trawniku i będę go systematycznie przestawiać wokół domu. Może trochę schłodzę ten skwar ...

U mnie kwitną piwonie, pięknie zakwitły goździki i róże i zaczyna kwitnąć firletka. Zapach mam w ogrodzie nieziemski