Jak roślinki po opryskach? Niezły mix zrobiłaś .
Moje hortki prawie wszystkie mają mocne zielone liście, wyrzuciłam 4 suche badylki, a mam tego trochę (ponad 20 na pewno) .
Rozchodniki są bardzo mocne i przetrwają nawet ekstremalne warunki , moje leżą w taczce już ponad 2 miesiące, to samo z tawułką. Aż mi ich szkoda.
Aga, nie wiem jeszcze, na razie nie widzę nic nowego, ale od południa dziś u mnie była lampa, bardzo ostre słońce i tym się trochę niepokoję... (o ja głupia jestem, cudny dzień był!)
Mnie z sadzonkami aż tak dobrze nie poszło, ale jak na pierwszy raz nie jest źle!
Szałwia jest chyba każda bardzo ozdobna i do tego łatwa w uprawie, kupuj! a jak chcesz, to może uda mi się trochę nasion zebrać .
Z tymi sadzonkami hortek to sama nie wiem po co to robię. Miejsca w ogrodzie brak, nawet gdyby to nie wiem czy tyle cierpliwości mam żeby czekać aż to urośnie . Chyba będę rozdawać.
A po szałwię to skoczę po niedzieli . Dzięki.
Ale się uśmiałam! ja mam tak z trzmieliną dylemat mam, bo niby żółty mnie denerwuje, ale sadzonek dwie wielkie skrzynki . Dziś o tym myślałam w ten sam sposób co Ty .
Mnie kusi ta odmiana szałwii, którą ma Ana i ta, którą ma Syla tylko przecież samej szałwii nie mogę mieć w ogródku!