Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 22:03, 07 cze 2014

Po niedzieli rusza budowa murku . Fundament czeka od tygodnia . Może wtedy zrobi się u mnie trochę ciekawiej .

Juzia 22:06, 07 cze 2014

I znów będzie serial
agam 22:06, 07 cze 2014

Jak roślinki po opryskach? Niezły mix zrobiłaś .
Moje hortki prawie wszystkie mają mocne zielone liście, wyrzuciłam 4 suche badylki, a mam tego trochę (ponad 20 na pewno) .
Rozchodniki są bardzo mocne i przetrwają nawet ekstremalne warunki , moje leżą w taczce już ponad 2 miesiące, to samo z tawułką. Aż mi ich szkoda.
agam 22:08, 07 cze 2014

Lubie seriale ogrodowe .
Szałwia śliczna, dlaczego nie mam ani jednej sztuki? Muszę zagłębić się w temacie.
Jagodaa 22:10, 07 cze 2014

Juzia_G napisał(a)
I znów będzie serial

Juzia, raczej krótki... szkoda, bo przyzwyczaiłam się do tego ruchu i ciągłych działań...
Jagodaa 22:14, 07 cze 2014

agam napisał(a)
Jak roślinki po opryskach? Niezły mix zrobiłaś .
Moje hortki prawie wszystkie mają mocne zielone liście, wyrzuciłam 4 suche badylki, a mam tego trochę (ponad 20 na pewno) .
Rozchodniki są bardzo mocne i przetrwają nawet ekstremalne warunki , moje leżą w taczce już ponad 2 miesiące, to samo z tawułką. Aż mi ich szkoda.

Aga, nie wiem jeszcze, na razie nie widzę nic nowego, ale od południa dziś u mnie była lampa, bardzo ostre słońce i tym się trochę niepokoję... (o ja głupia jestem, cudny dzień był!)

Mnie z sadzonkami aż tak dobrze nie poszło, ale jak na pierwszy raz nie jest źle!

Szałwia jest chyba każda bardzo ozdobna i do tego łatwa w uprawie, kupuj! a jak chcesz, to może uda mi się trochę nasion zebrać .
agam 22:16, 07 cze 2014

Jagodaa napisał(a)

Aga, nie wiem jeszcze, na razie nie widzę nic nowego, ale od południa dziś u mnie była lampa, bardzo ostre słońce i tym się trochę niepokoję... (o ja głupia jestem, cudny dzień był!)

Mnie z sadzonkami aż tak dobrze nie poszło, ale jak na pierwszy raz nie jest źle!

Szałwia jest chyba każda bardzo ozdobna i do tego łatwa w uprawie, kupuj! a jak chcesz, to może uda mi się trochę nasion zebrać .

Z tymi sadzonkami hortek to sama nie wiem po co to robię. Miejsca w ogrodzie brak, nawet gdyby to nie wiem czy tyle cierpliwości mam żeby czekać aż to urośnie . Chyba będę rozdawać.
A po szałwię to skoczę po niedzieli . Dzięki.
leon60 22:23, 07 cze 2014

Śliczna szałwia, moja jeszcze malutka ale też kwitnie
Werbena ehhh mam identyczną stoi w miejscu jak zaczarowana
Jagodaa 22:27, 07 cze 2014

agam napisał(a)

Z tymi sadzonkami hortek to sama nie wiem po co to robię. Miejsca w ogrodzie brak, nawet gdyby to nie wiem czy tyle cierpliwości mam żeby czekać aż to urośnie . Chyba będę rozdawać.
A po szałwię to skoczę po niedzieli . Dzięki.

Ale się uśmiałam! ja mam tak z trzmieliną dylemat mam, bo niby żółty mnie denerwuje, ale sadzonek dwie wielkie skrzynki . Dziś o tym myślałam w ten sam sposób co Ty .

Mnie kusi ta odmiana szałwii, którą ma Ana i ta, którą ma Syla tylko przecież samej szałwii nie mogę mieć w ogródku!
Jagodaa 22:29, 07 cze 2014

leon60 napisał(a)
Śliczna szałwia, moja jeszcze malutka ale też kwitnie
Werbena ehhh mam identyczną stoi w miejscu jak zaczarowana

U mnie fioletowa jeszcze nie kwitnie za mocno, parę kępek zupełnie jeszcze bez koloru.

Nie wiem, czy to możliwe, aby ta werbena w tym roku kwitła... Liczę, że Marta-tusiawka ma rację i kwiaty będą.