Anitko dzięki za życzenia, Ewo i Justynio dzięki za odwiedziny była u mnie Bogusia i przywiazła mi śliczne pomidorki , rozsadę werbeny, cleome, rozwar, ułudkę i trawkę dbam o nie co dziennie !
Dzięki Bogusiu
Trochę dzisiejszych fotek :
A to foto jak wyglądają moje narcyzy po 1 sezonie.. wszystkie... chyba że podlewam BI to wtedy rosną, bo muchę szlag trafia..
Kilka pierwszych z brzegu wykopanych narcyzów.. i tak nie zakwitły.. widać cebulę po rozłupaniu na pół..
Od piętki jest dziurka.. cebula wygląda na zdrową.. a po rozłupaniu jest zgniła w środku... a jesienia jak sie wykopie to jest robal..
Dla Bogdzi... zrobiłam foto piwonii tej co poprosiłam kobietę jadąc po drodze autem.... liczę na to, że w tym roku pokaże co potrafi... zielonego urosło już dużo, i w szerokość i na wysokość.. paków też jest sporo... ma być bardzo ciemnoborodowa.... (info dla niewtajemniczonych)
Dajanko ja widzę ,że są dobrze posadzone,swoje kiedy były małe opryskiwałam Pinivitem i zawsze były zieloniutkie.Nie martw się jeśli pączki żyją i nie usychają igły nie opadają zbytnio tylko kolor cię niepokoi to nic tak poważnego aby się nie poprawiły.Niby nie są wybitnie kwaśnolubne jak inne iglaki ale ja je zawsze tak traktowałam.Podsypywałam nawet kw.torfem i do dziś są zieloniutkie i to mocno.Tak też zrobiłam u znajomej zdejmując matę ,nawet dużo kw.torfu sypnęłam i na wiosnę oczom nie mogłam uwierzyć jak wystrzeliły niesamowicie i jak się wybarwiły.
Wychodząc z takeigo założenia na bylinówce sadzę wielkością.. i to jedyne kryterium.... ale staram się różowego z żółtym jednak nie łączyć za bardzo
A na żywo.. zawsze zapraszam
Wsiowa rabata.. już nieaktualna.. są zmiany.. ale z powodu deszczu rozwalone i porzucone..
Pszczółka, to moje bylinowe królestwo zwane wsiową.. zaraz wrzucę kolejna bylin=ówkę, a rezta to są byliny u i tam... za oczkiem też jest rabata w sporej części bylinowa.. Jak nie było szklarni to rabata o długości 30 metrów robiła wrażanie, a teraz 20m nawet nie ma