Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jurajski Ogród 23:43, 24 kwi 2014

Do góry
na dobranoc...
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:42, 24 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Tesiu tym razem nie trafiony nie mam 2 ogrodów jużA tu pryszcz o 8.30 rano dzisiaj
ojej dobrze, że spojrzałam idę odkryć wczorajsze"pikówki", bo je na dworze zostawiłam pod włókniną

Wszak pisałam, że niczym nieuzasadnione te moje podejrzenia
A co, przymrozki masz na Warmii?
Od ogrodu do łąki i stawu 23:36, 24 kwi 2014

Do góry

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:33, 24 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Noooo, właśnie nie chciałam Ci tak wprost napisać, że te piwonie to bym stamtąd zabrała...Ulcia mnie wyręczyła
Będą tam rachityczne, tam słonka mało masz...a zawijaska bym nie robiła, bo to krótki kawałek, tylko płotek i skarpetki buksikowe, a wypełnienie żurawką southern comfort. Jak żurawki będą kwiatuszki miały będzie zwiewnie...coś takiego bym se zrobiła (wybacz talent plastyczny, w drugiej półkuli mam, po przeciwnej stronie jak zmysł matematyczny, czyli nie mam)

Kindzia Co Ty gadasz - ja bym tego tak nie zrobiła Fajnie - ale jednak coś wyższego jeszcze... coś wyższego... Piwonie rachityczne mówisz??? Kurcze... Dzięki - zwoje mi się grzeją za bardzo czas iść spać
Między pasjami 23:30, 24 kwi 2014

Do góry
Drugi dzień Świąt, całe popołudnie w ogródku z rodziną..

Śmingus-dyngus też był

moje dwa najpiękniejsze kwiaty w ogrodzie, ten w okularach mieszka w Warszawie, ma na imię Paulina i jest prawnikiem, a ten drugi młodszy kwiatuszek Natalia, jest fizjoterapeutką,ale pracuje na basenie jako ratownik.Mam jeszcze trzy kwiatuszki, Joannę 7latek, Jasia, 6latek i Piotrusia 5lat. Oczywiście są także ich mężowie,wspaniali zięciowie: Bartosz i Artur. Mam jeszcze kochaną mamę i męża, króry z uwagi na niedawny pobyt w szpitalu został w domu. I to jest cała moja rodzina. Innej nie mam.A kiedy wyjeżdżają wszyscy, robi się smutno i cicho.

Jak wracam z pracy, pod altanką czeka na mnie mama
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:27, 24 kwi 2014

Do góry

w Oborze też mogą być ogrody 23:24, 24 kwi 2014

Do góry
No to dla Was po pierwszym kwiatku rh i po buziaku :*

Idę spać, dobranoc i dziękuję że jesteście
Od ogrodu do łąki i stawu 23:24, 24 kwi 2014

Do góry
Dziękuję serdecznie za wszystkie wizyty i życzenia Świąteczne!
zanim odpowiem, pokażę jak było u nas w same Święta

wszystko zakwitło jak na zamówienie - między innymi długo wyczekiwana magnolia

Jurajski Ogród 23:24, 24 kwi 2014

Do góry
Mirello, Aniu - Akanto, skoro tak rzeczka się podoba, to jeszcze 2 fotki z góry.

Dlaczego tak meandruje? Bo tak sobie koryto od prawieków wyżłobiła, a na szczęście nikomu z władz gminnych nie przyszło do głowy jej "prostować". Kształt tych meandrów zmienia się nieco raz w jedną, raz w drugą stronę, z przesunięciem o jakiś metr co kilka lat. Duży wpływ mają na to także korzenie drzew - olszy i wierzby. Tam, gdzie nie ma drzew, rzeka jest bardziej prosta, mniej spektakularna. Związane też to jest ze stopniem spadku terenu na jej drodze - i tak sobie płynie od conajmniej 10 tysięcy lat (udowodnione przez archeologow, bo były w pobliżu wykopaliska narzędzi krzemiennych i historia jest mi nieco znana). Ta część rzeki należy do tzw. źródliskowego odcinka, czyli początków (główne żródło ok. 3 - 4 km od nas)

Aniu - Mi, Marto, jeszcze nie...jeszcze nie w tym momencie.

Marto, gdyby to było bliżej, to chętnie.

Kosaćce, irysy (Iris) 23:23, 24 kwi 2014
Do góry
Zaczyna się irysowe szaleństwo ale jakoś w tym roku nierówno i nie po kolei

I prawdziwy *gigant* Irys grzebieniasty wysokość do 10 cm a tak na marginesie, to krokusy u mnie większe
Mój 4 arowy azyl... 23:20, 24 kwi 2014

Do góry
Jabłonie wczoraj w pąkach a dziś już w kwiatach

wiśnie też

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:19, 24 kwi 2014

Do góry
tulipan Day Dream wielki, początkowo ma stożkowy ładny żółty kwiat

jakiś karnawał

i ponownie kalina

Ogród z tatarakiem w tle 23:19, 24 kwi 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Kasiu, przeczytałam cały wątek, gratulujrę zmian. Trochę trawy do koszenia to Ty masz
Tymczsem pozostawiam życzenia świąteczne, dla Ciebie, męża (oby się zafascynował ogrodnictwem) i Hani.
Rodzinnych, przyjemnych Swiąt Wielkanocnych.

Dziękuję za odwiedziny, życzenia i piekny koszyczek Wielkanocny

Pozdrawiam serdecznie
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 23:18, 24 kwi 2014

Do góry
Kasya napisał(a)

Witam,

tez mam brunere, poki co 1 krzaczek i planuje rowniez kupic miodunkę

powiedz prosze jak szybko sie rozrastaja ?

Pokaże przez porównanie
Tak wyglądała miodunka w zeszłym roku 12-czerwca

a tak tego samego dnia - brunera - kupiłam dwie sadzonki z tym że jesienią podzieliłam jedną na pół

Jak wyglądają w tym roku.... widziałaś Szybko się rozrastają Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:14, 24 kwi 2014

Do góry
ułudka

pstrokaty pieris przemarzał w inne lata , przesadziłam ma chyba osłonięte miejsce lepsze no to mi zakwitł jednak nie pasuje mi tu zbytnio

jabłonka champion - mam zlikwidować część kwiatków ???? nie znam się

Sun Lover super jest i ma ciężki łeb

w Oborze też mogą być ogrody 23:12, 24 kwi 2014

Do góry
Dominiko cieszę się że mnie odwiedzasz to bardzo miłe, a ja ostatnio tak mało zdjęć dodaję będę musiała to nadrobić bo przestaniecie mnie odwiedzać

Na tylnej ścianie są 2 wisterie, a pojedynczo po bokach są clematisy, na ten rok jest plan dosadzić więcej clematisów po bokach żeby była zielona ściana
Ogród niby nowoczesny ale... 23:12, 24 kwi 2014

Do góry
A tu troszkę brzydka fotka...prześwietlona...
w środku przesadzony rh z części tarasowej a obok dwie thuje...formuję je od 2 lat...zobaczymy co z nich wyjdzie... Muszę jeszcze spróbować wygiąć cały pieniek ale nie wiem czy nie za późno...

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:09, 24 kwi 2014

Do góry
widać w dali pierisa kwitnącego na czerwono

mój nowy nabytek storczyk wodny - nie umię się obsługiwać

tulipan gvota

Ogród w Tarnowie 23:07, 24 kwi 2014

Do góry
Richie napisał(a)
Piwonia drzewiasta miała być bordowa a jest różowa / kupiona w Janowicach - ogrody japońskie /

Rysiu, jest fantastyczna! Ja uwielbiam ten blady odcień różu Ale rozumiem zawód, gdyż Tobie do całościowej koncepcji nie pasuje i jak się kupuje, to się wymaga. Ale musiał ktoś sadzonkę przestawić.
Ale i tak jest piekna, dorodna.
Akwarela w ogrodzie:) 23:05, 24 kwi 2014

Do góry
Może zwyczajnie posadź ten bukszpan i daj sobie czas, żeby na niego popatrzeć. Ja czasem tak robię i ten czas mi pomaga
Co do cisa, to jest właśnie powód dla którego bardzo rzadko kupuję w Castoramie, jeżdżę czasami tylko się pogapić. Chociaż w tamtym roku zabrałam z tej męczarni dwie kaliny. Jakoś nie mam zaufania do molochów. Ja też bardzo lubię cisy, niestety nie mam żadnego. Może kiedyś przyjdzie na nie czas.
Aniu, ja mieszkam w samym Mińsku, a mój ogród tak naprawdę ma jeszcze dwie części, których nie zdążyłam tu pokazać. Niestety wszystkie z nich są w trakcie realizacji. Mam część od ulicy i część przed tarasem od strony wewnętrznej. Ogród właściwy jest w głębi posesji z dala od ludzi, a za ogrodem jadą już tylko pociągi ( i teraz już można wiadomo gdzie jestem ) Chętnie przeprowadziłabym się na wieś, ciągle szukamy działki, tu jest dla mnie zdecydowanie za ciasno i za głośno. Mam jeszcze swój kawałek ogrodu zaraz za Pułtuskiem, jest starszy niż ten w Mińsku i czasem przywożę sobie z niego trochę sadzonek.

A to mój kawałek świata na pułtuskiej ziemi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies