Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 18:56, 23 maj 2014

Gardenarium napisał(a)

Urośnie na pewno, jednak teraz ma "zrobioną koronę" nisko, więc jej miejsce juz się nie zmieni, w połowie płotu będzie korona i rosła a będzie oczywiście do góry.

Moim zdaniem troszkę "lichutka" jest w sensie że nie ma grubego pnia i na 2 metrach korony. Czyli nad płotem co najmniej.

Dzięki Danusiu
Katkak 19:29, 23 maj 2014

"Zawłaszczyłam" kolejną szopę sąsiadów
Wreszcie rozwinęła się ostatnia funkia
Katkak 19:37, 23 maj 2014

Łukasz co może dolegać mojej Żurawce? Liście tak dziwnie jej się pomarszczyły.
Jag_58 20:21, 23 maj 2014

Katkak napisał(a)

"Zawłaszczyłam" kolejną szopę sąsiadów
Wreszcie rozwinęła się ostatnia funkia

Kasiu piękne fotki ,dekorowanie szopy sąsiadów to niezły pomysł szczególnie jak nasturcja pokaże na co ja stać moje piwonie jeszcze nie kwitną Twoje są piękne
Moja śliwa też jest szczepiona nisko 80 cm-90cm,poszłam specjalnie sprawdzić ,sadzona 13 lat temu ,dzisiaj wygląda tak wstawię zdjęcie u siebie to zobaczysz jak potrafi urosnąć
Katkak 20:53, 23 maj 2014

Nie do wiary z tą śliwą Jaguś Byłam, widziałam i szok normalnie, piękna Piwonie zakwitną Ci później, ale za to Ty będziesz się nimi cieszyć kiedy moje już przekwitną
Luki 21:46, 23 maj 2014

Hmm bardzo możliwe, że krople wody plus mocne słońce spaliło liście, łatwiej to rozpoznać na jasnych żurawkach, ale na to mi wygląda. Choroba to raczej nie jest... obserwuj nowe liście.
W sumie jak tak patrze... nie podjada jej coś od spodu liści, jakieś małe robaczki, mszyce... tylko że żurawki raczej takiego robactwa nie łapią.
Katkak 22:03, 23 maj 2014

Wilec rozpoczął wspinaczkę
Katkak 22:06, 23 maj 2014

Luki napisał(a)
Hmm bardzo możliwe, że krople wody plus mocne słońce spaliło liście, łatwiej to rozpoznać na jasnych żurawkach, ale na to mi wygląda. Choroba to raczej nie jest... obserwuj nowe liście.
W sumie jak tak patrze... nie podjada jej coś od spodu liści, jakieś małe robaczki, mszyce... tylko że żurawki raczej takiego robactwa nie łapią.

Łukaszek dzięki, że tak szybko zareagowałeś. Czasem kręcą się tam te paskudne ślimaki, ale coraz mniej bo wysypałam trutkę, a poza tym chodzę i je zbieram. Poza nimi nic nie zauważyłam. Oglądałam ją bardzo dokładnie i młode liście wyglądają na zupełnie zdrowe. Może rzeczywiście słonko ją poparzyło, biedulka Ale z dwojga złego lepsze słońce niż robactwo. Jeszcze raz serdeczne dzięki
bartek_luberda 22:13, 23 maj 2014

Te piwonie cudne aż czuję zapach i to pnącze też super
Katkak 22:15, 23 maj 2014

bartek_luberda napisał(a)
Te piwonie cudne aż czuję zapach i to pnącze też super

W kwestii piwonii będę nieskromna i się z Tobą zgodzę , a co do pnącza to takie maleństwo jednoroczne, a widzę, że czasu nie traci, fajny