Agatko, też mam tę różę u siebie i potwierdzam Twoją opinię o tej pięknotce.
I wkrótce też mnie zachwyci swoimi pięknymi kwiatami
Fotki ogrodu jak zwykle mnie zachwyciły.
pozdrawiam
Anek przeczytałam gdzieś u Ciebie (nie donorołam ale pamiętam), że jarzmianka fotogeniczna bo w realu nie zachwyca ... hmmm ... to zupełnie odwrotnie niż ja bo na foto, że niby kurdupel ... w masie i średniej urody a fakty ... no fakty to som gorsze )))))))))))))
czy zamiast jałowca masz piwonie ? ... zmiana in plus a jakże
rzut z perspektywy na kilka (ochhhhhh potforze ))) ) różanek w bylinkach i trawce mi wątrobę rozwalił ... o ahoholizm mnie internistka będzie podejrzewać ale niech tam dawaj więcej bo jest obłędnie ...
opracowujemy z Kasią trasę ... będziem na czas
obrazy koniecznie pokaż ... wykażemy się wespół zespół wyczuciem artystycznym każda innym ... dopiero zgłupiejesz ))))
onegdaj Zbysiu pisał, ze jeżówka się u niego marszczy ... u mnie też najwyżej położone liście się dziwnie zachowują ... toto tak ma czy brak żelaza ... bo gadziny tam nie wiedzę ?
Pojechałam dzisiaj na działkę bardzo późno, bo około 17-tej. Wróciłam po 21! Sporo jednak zrobiłam - jak zwykle - przycinanie, odchwaszczanie i flancowanie
Spóźnialscy
Aniu co to za paskudny szkodnik fuj! Dzięki za linka Kazdego dnia mam ich mniej bo całymi dniami zbieram je z całej działki nie tylko z róż W jednym kwiatku róży naliczyłam ich 18 szt Upodobały sobie pachnącą klasztorną ale nie odpuszczam i nie dam im jej zjeśc.Na pęcherznicy to aż czarno tyle ich tam siedzi i wcina kwiaty.One żrą wszystko bez wyjątku Dzisiaj było już tylko pół wiaderka litrowego ale się nachodziłam przez cały dzień az mnie nogi bolą hi,hi.Walczyłam też z mszycami ale tych małp szybko się pozbywam . Nawet jabłuszko rajskie ma mszyce Róże nie mają bo każdego dnia robię przegląd i czyszczę .Oj w tym roku to ja same obrzydliwe rzeczy robię, ale pożyteczne
Spójrz proszę na pąki tej rzekomej Nahemy, są bardzo duże jak żadnej innej i takie okrągłe Ciekawe co to za róża
Dzisiaj też polatałam z aparatem po ogrodzie, więc może coś wstawię za chwilkę..
dzisiaj w kąciku kawkowym też siedzieliśmy, także spełnia swoją funkcję
Czyli to róża w sam raz dla mnie Pergolkę mam dla niej odpowiednią i właściwe miejsce. Będę jej serwowała pokrzywy, skoro tak lubi i chroniła przed chorobami
Agatko, pięknie dziękuję za pomoc - rozwiałaś moje wątpliwości
Szkoda, że nie mogłaś się nimi nacieszyć. Ja lubię zapach piwonii, ale jakośdo nich nie jestem jeszcze przekonana, więc u mnie raczej ich nie uświadczę [póki co!]