Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

weronika77 22:45, 06 cze 2014

Piwonie i trawy to piękny obraz. Ale też z ciekawością czekam na obiecany pokaz obrazów, i ten wybrany. Pozdrawiam Aniu.
Konstancja30 22:56, 06 cze 2014

Mala_Mi napisał(a)

I różanka z Elmshorn.. będą ją wstawiać do znudzenia

obłędna ... zanudź mnie ... zanudź !!!

Anek przeczytałam gdzieś u Ciebie (nie donorołam ale pamiętam), że jarzmianka fotogeniczna bo w realu nie zachwyca ... hmmm ... to zupełnie odwrotnie niż ja bo na foto, że niby kurdupel ... w masie i średniej urody a fakty ... no fakty to som gorsze )))))))))))))

czy zamiast jałowca masz piwonie ? ... zmiana in plus a jakże

rzut z perspektywy na kilka (ochhhhhh potforze ))) ) różanek w bylinkach i trawce mi wątrobę rozwalił ... o ahoholizm mnie internistka będzie podejrzewać ale niech tam dawaj więcej bo jest obłędnie ...

opracowujemy z Kasią trasę ... będziem na czas

obrazy koniecznie pokaż ... wykażemy się wespół zespół wyczuciem artystycznym każda innym ... dopiero zgłupiejesz ))))

onegdaj Zbysiu pisał, ze jeżówka się u niego marszczy ... u mnie też najwyżej położone liście się dziwnie zachowują ... toto tak ma czy brak żelaza ... bo gadziny tam nie wiedzę ?
justi 23:00, 06 cze 2014

Aniu czy mogłabyś mi podać jakie wymiary ma Twój basen (u mnie w wątku, żeby mi nie zginęło) W ogóle czy jesteś zadowolona z niego?
Mala_Mi 23:05, 06 cze 2014

Julka, jak pokażesz fot oto ustalimy co to za jeżówka. Róża to chyba Elmshorn.. jedna kupiłam z nazwą i jak na razie gra.. podobne

Weronika - obrazków nie zdążyłam zfocić I skłąniam sie na strachy na wróble... aj ma być jeden, a te dwa mi pasują najbardziej..

Konstancja - piwonie tam są od 2008 roku lub 2009 ... ale jałowiec je zagłuszał.. i nie tylko one .. cieszę się, ze z Kasią opracowujecie plan marszruty

I znów do Was nie zajrzę, bo trza iść spać .. i nawet sie wykąpać.. a jutro Muminkowy dzień... też nie zajrzę ... sorki..
Mala_Mi 23:07, 06 cze 2014

Iza - jeżówki tak maja, liście sie im marszczą.. niektóre... taki typ....

Justi - jutro odpoweim .. u Ciebie...
malgorzata_s... 23:15, 06 cze 2014

Pipiripka śliczna drobinka Piwonie czadu dały Ja muszę chyba więcej nawozić bo coś mało pąków mają Sprawozdanie: nic ciekawego się nie działo Buziol
barbara_kraj... 01:20, 07 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

Jest kilka bardzo podobnych Piecuszek , pierwiosnek, zaroślówka, zaganiacz, łozówka i świstunka. Różnice między nimi małe a różnią sie np kolorem nóg lub śpiewem .
Ja zeby je rozróznic za kazdym razem w literaturze sprawdzam a mój m ma prostszy sposób na wszystkie mówi ze to Pipiritki i nie ma problemu.

Dobre!
Omal się nie udławiłam ze śmiechu! Z potężną dawką powietrza sięgającego aż do przepony idę spać

A tak na marginesie - ledwo tę Pipiritkę na tym kamieniu wypatrzyłam
jotka 06:43, 07 cze 2014

Marek na skrzydlate zazwyczaj mówi po prostu "ptaszek"
ja kiedyś zresztą tez czesto uzywalam takiego określenia
Teraz, kosy, sikorki, rudziki, ...i dzięki Wam, a szczególnie dzięki Bogdzi i Tobie, moj zasób sie rozszerza
Życzę szybkie możliwości skorzystania z basenu a ja dzis jade do siebie
Pogoda sprzyja i pogoda też
Bogdzia 06:50, 07 cze 2014

Miłego dnia z Muminkiem .
paniprzyroda 06:58, 07 cze 2014

Pipiripki u mnie się pokazują w ilościach dużych, ale brak czasu na ich fotki lub aparatu pod ręką nie ma.. Tojeść wymiata, piszę się na nasionka, bo o roślinach w tym sezonie to chyba można już pomarzyć, furorę zrobiła na O. Nadrobiłam i uciekam, tym razem do kuchni Miłego dzionka z Muminkiem.