Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 22:19, 06 cze 2014

Napia napisał(a)
Piękny Czy przy okazji mogłabym się uśmiechnąć o zdjęcie całego krzewu, zastanawiałam się nad posadzeniem go przy pergoli. Czy róża potrzebuje dużo słońca, czy wystarczy jej półcień. Będę wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam

Agnieszko pergola jej jest potrzebna naprawdę stabilna.... bo to jest silna róża, zdominuje każdą inną, dlatego takiej twardzielki mi brakowało, prawdziwej wojowniczki, byleby ze mną nie wojowała... zdziesiątkowała rywalki i mróz jej nie zagraża, prawie nie choruje, potrzebuje tylko profilaktyki i ochronę przed szkodnikami

Słońce, każda róża kocha, a półcień każda róża lubi
Agania 22:23, 06 cze 2014

ewsyg napisał(a)
Wpadłam z pozdrowieniami u nas zimno i deszczowo, ponuro.

Spóźniam się z odpowiedzią Ewuś, ale weekend będzie piękny...buziaki posyłam i iryska... specjalnie dla Ciebie

dopiero zakwitł...jeden
malgorzata_s... 22:28, 06 cze 2014

Ale cudniasty ten irysekFotki jak zwykle cudne Buziaczki siostra
Agania 22:29, 06 cze 2014

Kindzia napisał(a)
Przyleciałam na Twoje buczki nowe popatrzeć, znalazłam, cudne są!!! Ale kolory!!! I co ja po drodze znalazłam...jakie cuda!!! I mnie też zauroczył ten żółto-beżowo-niebiesko-fioletowawy irys
A moje New Dawn też jeszcze w niedzielę po jednym kwiatku miały, powolusiu, będą I jak patrzę na Twoją pergolę...już się boję, mam 3 sztuki posadzone przy siatce, na 3 metrach...może nawet nie ma trzech...

Ostatni okazały irysek z bródkowych mi jeszcze kwitnie...no ten

.....a chyba o tym piszesz

to go powtórzę...już skapitulował

New Down. patrz wyżej
Agania 22:43, 06 cze 2014

elzbieta_g napisał(a)
fotki warzywniaka bym chętnie zobaczyła

Eluś nie mam, malutki jeszcze........ja siem na tym warzywowanie nie znam posadziłam co dopiero, ale pokażę kawałek skalniaczka..z rojnikiem

Agania 22:46, 06 cze 2014

yolka napisał(a)
Wpadam z rewizytą, oczęta napasłam kolorkami
....to widoczki ci zostawię

Napia 22:51, 06 cze 2014

Agania napisał(a)

Agnieszko pergola jej jest potrzebna naprawdę stabilna.... bo to jest silna róża, zdominuje każdą inną, dlatego takiej twardzielki mi brakowało, prawdziwej wojowniczki, byleby ze mną nie wojowała... zdziesiątkowała rywalki i mróz jej nie zagraża, prawie nie choruje, potrzebuje tylko profilaktyki i ochronę przed szkodnikami

Czyli to róża w sam raz dla mnie Pergolkę mam dla niej odpowiednią i właściwe miejsce. Będę jej serwowała pokrzywy, skoro tak lubi i chroniła przed chorobami
Agatko, pięknie dziękuję za pomoc - rozwiałaś moje wątpliwości
Agania 22:54, 06 cze 2014

renatamama3 napisał(a)
Agatko cudne klony masz,wiosną też kupiłam New Down ,pewnie moja będzie cieszyć z rok ,a na razie pocieszę oczy Twoją.

Reniu, cieszę się ogromnie z wyboru New Down jest najbardziej żelazną angielską damą, w sam raz do mojego i teraz do Twojego ogrodu

Troszkę jej

przed kwitnieniem
Napia 22:55, 06 cze 2014

To jest jedna róża? Imponująca!
JoannA 22:58, 06 cze 2014

Agania napisał(a)

bo to jest silna róża, zdominuje każdą inną, dlatego takiej twardzielki mi brakowało, prawdziwej wojowniczki, byleby ze mną nie wojowała... zdziesiątkowała rywalki i mróz jej nie zagraża, prawie nie choruje, potrzebuje tylko profilaktyki i ochronę przed szkodnikami

Agatko, też mam tę różę u siebie i potwierdzam Twoją opinię o tej pięknotce.
I wkrótce też mnie zachwyci swoimi pięknymi kwiatami
Fotki ogrodu jak zwykle mnie zachwyciły.
pozdrawiam