Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Magdalenka 21:28, 21 kwi 2014

Do góry
Fotek wazonu brak , zapomniałam mu zrobić sesje … pojawia się na fotkach ale z towarzystwem … w planach miałam zakup białych goździków , ale czekałam na ostatnią chwilę i już nigdzie nie było , kupiłam w zamian białe tulipany
Dwa ogrody 21:19, 21 kwi 2014

Do góry
W pączkach
rajska jabłonka posadzona jesienią, zastanawia mnie jakie bedzie miała owoce, mam nadzieję że czerwone, bo kupowałam bez etykiety

obiela ładnie przyrosła od ubiegłego roku

niedawno sadzone zawilce

część pączków tiarelek ocalała pomimo przymrozku a i szafirki wreszcie pokazały się w całej krasie

Grembosiowo 21:18, 21 kwi 2014

Do góry
Grembosiu proszę balustrada z bliska .Nie malowałam jej sama,pomalowała mi ją firma która również wykonała okna, okiennice, drzwi itd. Przywieżli gotowe i zamontowali sami .Jeśli chcesz jeszcze jakieś ujęcia to daj znać Wzór jedynie sama wybrałam

Kubusiowo II 21:17, 21 kwi 2014

Do góry
A tak po fakcie (nie patrzcie na prymulki - porozstawiała je Teściowa bo brakuje Jej teraz koloru na tej rabacie)

Nic na razie zniewalającego ale trawy muszą urosnać, trzmieliny na pniu musze dokupić i nawsadzać na jesien dużoooo cebulowych
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:16, 21 kwi 2014

Do góry
dziękuję za życzenia świąteczne goście pojechali cisza spokój więc nadrabiam zaległości. Nie miałam czasu na zdjęcia, tak na szybko korony zrobiłam o zachodzie słońca

Kubusiowo II 21:14, 21 kwi 2014

Do góry
A ponieważ dzisiaj uzyskałam zgodę to pokaże Wam z czym walczyłam
Tak było:

Tak było w trakcie....

Ogród z widokiem na jezioro 21:07, 21 kwi 2014

Do góry
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:07, 21 kwi 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
A do uratowanych przed żarłocznymi opuchlakami żurawkami, które wyczyściłam, podzieliłam i posadziłam tymczasowo w doniczkach, wprowadził się zielony strażnik. Zobaczcie sami

Chyba żadne robactwo nie ma z nim szans? Jak myślicie?

...na królewicza mi wygląda...
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:03, 21 kwi 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
[img

]

Co to za trawka?
Dwa ogrody 21:03, 21 kwi 2014

Do góry
Margarete dziękuję
Popcarol dekoracje z ubiegłego roku, w tym zmieniły jedynie miejsce, nie miałam czasu na nowe.
Obejrzałam stronkę. Tej plantacji nie kojarzę, zresztą jest ich tam mnóstwo. W Sompolnie byłam w ub. roku po klony, to ode mnie ok. 70 km, oczywiście bliżej niż do Wrocławia. Powinnam właściwie pojechać jeszcze raz, bo jeden z klonów padł i trzeba go uzupełnić. Bukszpany, które posadziłam na nowej bylinowej są do kupienia u nas w soboty na rynku w cenie od 6 do 8 zł. A jakich bukszpanów potrzebujesz?

migawki z ogrodu

Jurajski Ogród 21:02, 21 kwi 2014

Do góry
jurajskie klimaty - wiosna
Ogród Magdalenka 21:02, 21 kwi 2014

Do góry
Madziu ,
Aniu ,
Anitko ,

dziękuję pięknie za życzenia

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:53, 21 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Obchód Toba zrobiony

Kochana.... powiedziałaś by wsadzić tulipany do Geirczusiowych donic.. i nie wytrzymałam... wieczorkiem je przekopałam Nie wiem czy przeżyją, ale.. nie miałam gdzie ich upchać.. wygląda to tragicznie... ale może sie podniosą i staną.
3 geirczusiowe to było mało.. wydarłam inne złomy z zasobów garażowych..

I nie patrz na taras.. upaćkałam strasznie, ale już posprzątane

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:42, 21 kwi 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kilka stronek nadrobiłam Ty uciekasz do rodzinki, a ja właśnie odpoczywam po świątecznym rodzinnym maratonie (w większości u mnie). Popołudnie mam wolne (chyba), więc zaraz śmigam do ogrodu na "obchód". Buziaki

A ja obchód obejrzałam Nawet dwa dzbanki przy pergoli ustawiłam od pionu
Wyleciało mi z głowy jak się to nazywa.. chyb ubiorek.. mus dosadzić więcej

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:37, 21 kwi 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Mordka mi się cieszy ....
Buziam

No to moja też sie cieszy
Serduszkowo

Jurajski Ogród 20:34, 21 kwi 2014

Do góry
jurajskie klimaty - wiosna

Problem ze skapą. Proszę o pomoc. 20:30, 21 kwi 2014

Do góry
Dziekuję Selly za pomoc. Mi tez zaczyna się bardziej podobać takie uporządkowanie. Pobawiłam sie jeszcze troche i powstało coś takiego.
Tutaj wzdłuz skarpy na dole dałam trzmielinę a żurawki tak w środku skarpy (te czerwone kulki) Dałam też te wyższe szmaragdy jak doradzałaś.I jest tez troszkę lawendy. chodziło mi o to żeby zagęścić jak najbardziej.

Tutaj lawenda na dole, żurawki bordowe i jakieś w kolorze żółtym.

i tutaj troszkę dołozyłam żeby było gęściej.

Co sądzisz o tych pomysłach?? Który wg Ciebie byłby najlepszy?? A może zabardzo już namieszałam
Ogród to moje hobby 20:08, 21 kwi 2014

Do góry
Nati napisał(a)
piękne ostatni chyba katsura ma wyjątkowe listki !
Witam świątecznie. Ten ostatni to Orange dream. A tak wygląda Katsura.
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:00, 21 kwi 2014

Do góry

Rododendronowy ogród II. 19:58, 21 kwi 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Nasze gratulacje i podziękowania za "Piękny film o ogrodzie i iego niezwykłych właścicielach".
Z wielkim oczekiwaniem, jak na najlepszy film, zasiedliśmy w świąteczny poranek przed Tv.
Mój M posumował, muszę dosadzić rododendronów, dla 4 już wymyśliłem miejsce. Po południu pokazał film gościom. Jest wiele amatorów oglądania jeszcze raz, i jeszcze, (nie licząc nas) dlatego proszę Bogdziu byś w podpisie dodała łatwy dostęp, link dla wszystkich do Waszego ogrodu w Tv.
Piszesz, że ogród jest dla Was i dla wybranych, a my do tych szczęśliwców należymy. Pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłam ten ogród na Ogrodowisku i zamarzyłam by go zobaczyć na żywo, bo był taki, że od razu mówił o jego niezwykłych właścicielach. Jesteśmy szczęśliwi, że byliśmy, widzieliśmy, a że spotkanie było jak przyjęcie weselne w piękny, słoneczny dzień, to co najmniej 40 osób pamiętać i wspominać będzie tamten 19.05.2012r. A ile było jeszcze wybranych na następnych spotkaniach...Wiemy, że trudno policzyć. Dobre serce, gościnność, mądrość, wartości człowieka cenne, do znalezienia rzadkie w aktualnym świecie, my mieliśmy radość znaleźć w Was. Szacunek wielki,
A teraz temat parasolka, rzecz w deszcz konieczna. Patrząc na operatorów przypomniałam sobie koleżankę, która wróciła z USA i przyszła do pracy w takiej nowoczesnej parasolce umieszczonej na głowie za pomocą gumki i "antenek" podtrzymujących. (W Tv powinni też mieć takie amerykańskie, cha, cha...) Należała do osób odważnych, dowcipnych, nie ważne dla niej były opinie ludzkie, ale rozsądek i wygoda. Jak wiele ludzi robi dziś niemądre rzeczy "pod innych ludzi"...Moda, brak odwagi, własnego zdania i stylu? Nie dotyczy to jednak Ciebie, i za to Cię cenimy, nasza kochana Bogdziu z Rododendronowego. I jak nie jestem wylewna, to buziaków do naszych podziękowań przesyłam dużo, dużo...

Dodam jeszcze, że o Tobie i Twoim ogrodzie to należałby się nam długi film. O nenufarach, goryczkach, ptaszkach, jaszczurkach, a Twoje gify?
Bogdziu, dzisiaj nad naszym domem przeleciało 12 bocianów z głośnym klekotem, a my i nasi goście siedzieliśmy właśnie na tarasie, delektując się piwem "własnej roboty mojego M", i stwierdzając jednogłośnie, że 12 bocianów naraz widzimy pierwszy raz w życiu, (co za zlot bociani, wiesz?).

Weroniko na Twoje słowa nie umiem odpowiedziec, bardzo sie wzruszyłam . Dzieki za dobre słowo dla Ciebie i M , Twoich znajomych. Nie umiem dodac do podpisu linku , więc przepraszam ale nie dodam.Piwa tez bym sie chętnie napiła i bociany obejrzała bo taką gromadkę zobaczyc to dużo szczescia potrzeba. Nie wiem dlaczego leciały w tak dużej gromadzie ale najbardziej logiczne wydaje mi sie wytłllumaczenie ze to tamtegoroczne młode które wracaly z zimowego pobytu za granicą , nie musiały się spieszyc bo w tym roku gniazd jeszcze nie założą , ale czy mam racje to nie wiem.Wybacz że nie potrafię piękniej Ci podziękowac, nie tylko Tobie zresztą. Buziaki , liczę na spotkanie w tym roku.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies