Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Na początku jest chaos 21:05, 20 kwi 2014

Do góry

,
Na początku jest chaos 20:59, 20 kwi 2014

Do góry

Na początku jest chaos 20:55, 20 kwi 2014

Do góry

...Niedaleko Krishana... 20:52, 20 kwi 2014

Do góry
Oto Krishan:

mój ogród powstaje 1,5 km od miejsca zamieszkania tego uroczego stworzonka, stąd tytuł wątku
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:52, 20 kwi 2014

Do góry
MagdalenaK8 napisał(a)
Nie jestem miła ....jestem szczera i obiektywna....hi hi hi. Też mnie jedzonko dobija
Pozdrawiam

Prawie jak druga połowa mojego ja ..
Czyli hasło Małej MI "Nie jestem chamska, ja po prostu nie lubię być sztucznie miła"
Posadzone jesienią.. wiec są Obiecuję ani jednego wićej, a i tak sie łamię..

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:52, 20 kwi 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Powojnik Konstance już pokazywany.. najwcześniejszy.. i najśmieszniejsze, że rośnie w cieniu. Ma śliczny kolor i rośnie szybko w masę.

o z tą masą to mam to samo ... tylko pod ślicznie potem się podpiąć tego nie da ... zwłaszcza po ciastach ... sałatkach ... i innych mniamaniach ...

kolor ma z mojej ostatniej fazy na )))) ... pokazałam Adasiowi ... musieć mieć ...
Ogród cioci 20:50, 20 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Asiu wydmuszki Wiesza się je u nas od lat. Owoce mają być dorodne dzięki temu

Śnieg w górach powoduje że wiatr jest mimo słońca. Wszędzie kable, nie można lepszych fotek zrobić.

U mnie też dziś rano wyrosły jaja na drzewkach owocowych synuś był pełen podziwu jak to tak
Na początku jest chaos 20:49, 20 kwi 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:48, 20 kwi 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Pięknie dziś było i widzę , że też wykorzystałaś słońce przebijające się przez chmurki na obfocenie
cudne zdjęcia pozdrawiam

Patrzę, a kto to się wpisał, a to zmiana awatarka
Moje zawilce co to kwitną teraz.. .... z porównaniem wielkości.. ale szału nie ma z iloscią. to prawie pojedyncze sztuki

I wspomniany wcześniej Everest..
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:45, 20 kwi 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Mogę się tylko pozachwycać twoją yellow river .... Moja cała zmarzła...
Kiku też w tym roku rozczarowanie... Nie mozna mieć wszystkiego naraz

Z walca zrobiłabym stożka, rabata trzmielinkowa i walciwa piękpna!

Hm też tak myślę ze tulipany w bukszpanach piękne..... Tylko co potem.....

Moja Kiku pierwszy rok kwitła pięknie.. potem były lata, że albo nie kwitła, albo przymrozki ja załatwiły.. wreszcie doczekałam.... dlatego jak ktoś sie zachwyca Kiku i che ja sobie posadzić, a ma ograniczona ilość miejsca.. to odradzam.. bezpieczniej posadzić magnolie. Jechaliśmy dziś do szwagierki.. u nas w kazdym ogrodzie rosna magnolie. niektóre to naprawdę duże drzewa

A z tulipanami... co potem... potem będzie tyle innego wiecia, że kto będzie zwracał uwagę na zdychające liście ... Esteci lub ci co mają czas mogą sobie ucinać badyle i zostawiać tylko najniższe listki... zawsze brzydkie niżej

Przesadzane tulipany i wcale nie z bryła, tylko wydarte z gliny.. żyją ... przecięłam też na pół (działanie nie zamierzone) lilię martagon .. z wysokim pędem kwiatowym. w celu wykopania spod krzewu (działanie celowe).. najpierw zwiędła i opadłą, a teraz sie wyprostowała i od 4 dni zyje....

Na początku jest chaos 20:43, 20 kwi 2014

Do góry

Ogród z łezką 20:43, 20 kwi 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
RADOSNYCH ŚWIĄT ZMARTWYCHWSTANIA PAŃSKIEGO , SAMYCH MIŁYCH CHWIL W GRONIE NAJBLIŻSZYCH, SMACZNEGO JAJECZKA I MOKREGO DYNGUSA.

Dziękuję Anitko
Rododendronowy ogród II. 20:42, 20 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Bogdziu ostatnie Twoje słowa wycisnęły u mnie łezkę, mówiłaś to z Taką radością i szczerością, no i się poryczałam
Jestem szczęśliwa. Mam ogród i czuje, ze żyję. Nareszcie czuje, ze żyję.
Zyczenia na kolejną setuchnę i w prezencie trójlist

Aniu powinnam powiedziec raczej ze teraz nareszcie żyje troche dla siebie bo dotad były inne priorytety ale wyszło jak wyszlo.Emocje były duże. Dzięki za cudnego trójlista.
Ogród z łezką 20:39, 20 kwi 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
Kasiu, miło mi, że poniekąd przyczyniłam się bukszpanowo... choć na prawdę nie mam pojęcia w jaki sposób....musisz mi w wolnej chwili zdradzić co i jak.....
Zapraszam częściej do "szmaragdowego".....

Pozdrawiam świątecznie, życząc wesołych….

Do Ciebie mnie posłała Małgosia żebym zobaczyła jakie wielkie te buksiki wrocławskie I zachwyciłam się
Będę wpadać do Ciebie, bankowo:

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:38, 20 kwi 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Kiku, magnolie, tulipki w buksikach, cisy wszystko zachwyca Ciekawa jestem co tam nawywijasz na bylinowej
Miłych świątecznych chwil z rodziną !

Chwile z rodziną przeżyję, ale tego obżarstwa to już nie... i niby się pilnuję, ale ... jak na mnie jest to 300% normy..
Na bylinowej rozwalone wszytko i wysadzone, ograniczyłam teren by mieć dostęp do szlarnii, przesadziłam świerka Białoboka z innej rabaty... posegregowałam moje dobro.. i się nie mieści już nic... ileś metrów kwadratowych brak na rabatach... zastanawiam sie z czym sie rozstać.. na razie poszły wszystkie belamkandy chińskie.. szału z nią nie było.. raz lepiej, raz gorzej... wyrzuciłam ponad połowę kuklika ... wszytkie kostrzewy.. i dalej brakuje ponad 6 metrów kwadratowych.

Mam tylko takei foto... bo akurat złapałam foto psa jak mi sika po bukszpanie.... wydeptał dopiero co posadzone zawilce japońskie... skąd mi sie ich aż tyle uzbierało??? wychodząć połąmał kiełki host i złąmał lilie... Płotek wróci na rabatę.. jak chce coś tu mieć

Przesadzam wszytko... i grupuje.. bo np w jednym miejscu naprzemiennie i razem miałam posadzone kilka gatunków.. teraz daje w kępach tego samego... a co sie w tym wysiało to inna bajka

...Niedaleko Krishana... 20:38, 20 kwi 2014

Do góry
Witam światecznie

chciałabym prosić o pomoc w planowaniu rabaty przy mojej "budzie" a raczej obok:

jest to dość spory kawałek-od "budy" do widocznego na zdjęciu słupa, dalej jest brama wjazdowa.
Myślałam,żeby zrobić taką owalną, od żywopłotu przy bramie wjazdowej do "budy",zeby obejmowała też to co na zdjęciu poniżej:

już nawet zaczęłam ją wytyczać ale teraz jak obejrzałam kilka ogrodów to zaczęłam kombinować, że może owal to nie może lepszy byłby prostokąt?a może zrobić dwie mniejsze?
dodam,że "buda" będzie obsadzona winoroślą z lewej, pozostałe boki bluszczem a z przodu chcę dorobić pergole i dać na nią róże pnącą- koniecznie czerwoną.

aha zapomniałabym:
niedawno znalazłam dość interesujący patyk,przygarnęłam go gdyż bardzo mi się spodobał.
Nie mając do końca sprecyzowanego pomysłu co z nim dalej wsadziłam do wiadra z wodą a on mi taką niespodziankę zrobił:

i tym sposobem będę miała wierzbę mandżurską o ile się przyjmie
obok mandżurskiej w wiadrze moczy się jeszcze płacząca, która też już małe korzonki ma.
Proszę o podpowiedź co można posadzić przy mandżurkiej? (miejsce dosyć nasłonecznione)

Na początku jest chaos 20:37, 20 kwi 2014

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 20:35, 20 kwi 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na ulicy

Danusiu jak zawsze U Ciebie piękne kwiaty i w domku i na ulicy i ogrodzie życzę radosnego przeżywania świąt Wielkiej Nocy buziolki dla całej rodzinki
Na początku jest chaos 20:32, 20 kwi 2014

Do góry

Rododendronowy ogród II. 20:31, 20 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dziewczyny kochane , nie wiem co mam napisac . Ja widze że mogło byc lepiej gdyby wiecej rh kwitło , że mogliśmy miec mniej zaciśniete gardła jak mówiliśmy i wiele jeszcze innych ,,mogło byc" , ale jest jak jest. Ekipa Mai jak i ona sama bardzo się napracowali przy tym odcinku , cztery wizyty u nas a potem montaz to było wielkie wyzwanie. A moje słowa ? Ja oczywiście mój ogród kocham , to mój skarb który jak wiecie mało komu pokazuje. Mam go głównie dla siebie i nie szukam ani aprobaty ani krytyki. Mnie jest tu dobrze i szczęśliwie jak to powiedziałam i to chyba wszystko co powiem. Dziekuje Wam bardzo że nie krytykujecie a nawet chwalicie , jesteście kochane,buziaki.

Bogdziu ostatnie Twoje słowa wycisnęły u mnie łezkę, mówiłaś to z Taką radością i szczerością, no i się poryczałam
Jestem szczęśliwa. Mam ogród i czuje, ze żyję. Nareszcie czuje, ze żyję.
Zyczenia na kolejną setuchnę i w prezencie trójlist
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies