Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

bleebla 21:20, 19 maj 2014

Zguba się znalazła Bardzo sie cieszę.
paulina_ns 22:58, 21 maj 2014

Viola napisał(a)
Witaj Paulinko, długo Cię nie było, ale się nie dziwię, u mnie też pustki, wolę do innych zaglądać i podziwiać niż swoje nieliczne rabatki fotografować. Sarenka cudna - myślałam, że prawdziwa . Ten trzeci berberys na zdjęciu (żółty) to chyba Maria. Też sobie zakupiłam dwa krzaczki - wyglądają identycznie jak Twój - to piękny berberys, może również rosnąć na słoneczku, jesienią pięknie się przebarwia. Ten bordowy (red column) u mnie też taki dziwny - w środku zielony, na zewnątrz bordowy - nie wiem czy to z powodu braku słońca czy jego nadmiaru??? A może taka jego uroda?

Witaj Violu dziękuję, że zaglądnęłaś do mnie no niestety miałam problemy zdrowotne, a poza tym w zimie ogród niestety zamiera,więc rzadko tutaj zaglądałam, ale już nadrabiam braki Z tego co mi mówił Pan ze sklepu ogrodowego na temat berberysu Red colum, to powinnien nabierać barw na słonku, póki co jest on u mnie 2 tygodnie, ale jak zielony od spodu był tak jest dalej, no ale zobaczymy pozdrawiam Cię
paulina_ns 22:58, 21 maj 2014

bleebla napisał(a)
Zguba się znalazła Bardzo sie cieszę.

Jestem, jestem i gorąco pozdrawiam
jolka 17:51, 23 maj 2014

Ładne masz te berberyski, Sąsiadko
I dobrze, że już jesteś

paulina_ns 23:12, 24 maj 2014

jolka napisał(a)
Ładne masz te berberyski, Sąsiadko
I dobrze, że już jesteś

Jolu, berberysy są super, mimo,że mają kolce i ciężko się je wsadza,są to wdzięczne rośliny i mało wymagające,a jakie piękne kolory i przebarwienia ) polecam

Ps. widzę, że wciąż szalejesz ogrodowo, 20 limek? szaleństwo ;p, ja biorę się za drugą rabatę, póki co zaczęłam od wiśni nigra
jolka 10:48, 25 maj 2014

paulina_ns napisał(a)

Jolu, berberysy są super, mimo,że mają kolce i ciężko się je wsadza,są to wdzięczne rośliny i mało wymagające,a jakie piękne kolory i przebarwienia ) polecam

Ps. widzę, że wciąż szalejesz ogrodowo, 20 limek? szaleństwo ;p, ja biorę się za drugą rabatę, póki co zaczęłam od wiśni nigra

Paulinka, 20 wsadziałam i 4 mi zabrakło!!
Zgroza, zgroza!

A na berberysy mam wstępnie dwa miejsca upatrzone.
Na pewno będę się z Wami konsultować, bo pomył nie do końca skrystalizowany

bleebla 21:30, 02 cze 2014

Zrobiłaś już coś z roabatą różano-lawendową. Jestem ciekawa efektu.
Agania 13:48, 06 cze 2014

Paulinko, dawni u ciebie nie byłam, też mam berberysy do wsadzenia, działasz coś w ogródku.......jaka urocza ta rabatka z jelonkiem

pozdrawiam
paulina_ns 13:55, 08 cze 2014

znalazłam chwilkę, więc wstawiam zdjęcia

Rośliny na tej rabacie szaleją, coraz szybciej się rozrastają, niestety pomimo uzupełnienia korę wciąż mi wywiewa ;/ będę musiała pomyśleć o obrzeżach, inaczej to nie ma sensu ;/

paulina_ns 13:56, 08 cze 2014

nowy gość już ostatni, nie stety miejsca już brakuje...